Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Orgull és protesta. Bloc Alternatiu Madrid 2007
27 mai 2007
El Bloc Alternatiu, format per diferents grups LTGBQ i persones reunides entorn d'una assemblea a Madrid, et convida a participar en la seva manifestació crítica i dissident coincidint amb la celebració de la desfilada Europride- Orgull Europeu a Madrid el proper dissabte 30 de juny.
Al passat Orgull de 2006, ja sortim als carrers de Madrid com Bloc Alternatiu per a fer visible el nostre desacord amb el model majoritari de desfili que any rere any se'ns imposa. Al 2007, crèiem encara més necessari alçar la nostra veu davant una convocatòria com la del Europride que, convocada per un grup empresarial multinacional, promou encara més els valors i models LTGB reformils i mercantils amb els quals ens vam mostrar en desacord. Per això proposem reprendre un esperit de protesta i mobilització que, sense renunciar al caràcter lúdic d'una celebració diversa i alegre, no oblidi les reivindicacions contra la discriminació i la intolerància que sofrim per motiu de la nostra opció sexual.

Per aquest motiu, fem una crida a totes les persones de dintre i fora de Madrid que vulguin sumar-se a aquesta iniciativa. Estem preparant una sèrie d'activitats per al pròxim 30 de juny a Madrid, que inclouran menjar popular, xerrades-debat, assemblees, acció directa, festa… i que culminaran amb una participació reivindicativa en l'Orgull com Bloc Alternatiu. El programa de convocatòries a les distintes activitats que prepararem apareixerà a www.bloquealternativo.org, on també podràs trobar texts de debat, notícies i informació sobre allotjament gratuït durant el cap de setmana de l'Orgull per a la gent que vingui de fora de Madrid. També pots posar-te en contacte amb el Bloc per e-mail escrivint-nos a bloque ARROBA bloquealternativo.org

Per què un Bloc Alternatiu?

El Bloc Alternatiu és una assemblea de grups i persones LTGBQ de Madrid que conta amb el suport de diversos moviments socials madrilenys, així com de grups LGTBQ afins de Saragossa, Donosti, Porto, Lisboa, Barcelona i altres ciutats. No ens uneix solament el nostre rebuig al progressiu materialista consumista de les mobilitzacions de l'Orgull madrileny, on any rere any els empresaris i la publicitat cobren major protagonisme que els missatges reivindicatius en defensa dels drets i llibertats de les persones LTGBQ. No només ens oposem a la corrent desideologitzada i oficialista de certs sectors del moviment que, a Madrid i en molts altres llocs del món, semblen seguir un model d'obediència als Governs, les institucions i els partits polítics neoliberals. No només ens vam mostrar en desacord amb la imatge patriarcal, masculina i burgesa de la realitat LTGB, en detriment de la visibilitat de les persones transsexuals, de les dones lesbianes, de la diversitat sexual en totes les seves formes, i, en general, de les persones LTGB precàries, immigrants, obreres, estudiants, seropositives, aturades...

No només això. Volem alçar la veu contra la violència, les vexacions i les discriminacions que sofreixen les persones LTGBQ, ja sigui per part de feixistes en els nostres carrers, com de policies en les comissaries de les nostres ciutats. Volem que es respecti de forma íntegra la identitat sexual de les persones transsexuals i les seves demandes en matèria de salut, treball, respecte social i per tant, no patologització . Volem que es reconegui les represàlies sofertes per les persones LTGB sota el règim franquista i que se'ls destinin mesures per a compensar el prejudici causat i reparar els abusos dels quals van ser objecte. Volem que es reconegui els drets de les persones LTGBQ menors d'edat en els seus àmbits escolar, familiar i social i de les persones LTGBQ de la tercera edat, condemnades a la segregació i a l'oblit. Volem denunciar l'ona conservadora que envaeix Europa i altres llocs del món, des de la intolerància de l'Església Catòlica i altres religions, a les mesures de repressió del Govern polonès i diversos estaments institucionals de molts altres països presumptament democràtics. Volem solidaritzar- nos amb les persones LTGBQ dels països de l'anomenat Tercer Món i denunciar l'autoritarisme heterosexual que sofreixen sota dictadures que en ocasions són permeses i fomentades pels governs occidentals. Volem exigir la fi dels assassinats per motiu d'opció sexual que amb freqüència segueixen cometent-se en racons llunyans i en ciutats properes davant el còmplice silenci de la majoria. En suma, volem reprendre les demandes històriques fonamentals del moviment LTGBQ que, més enllà del matrimoni i d'unes reformes assistencials insuficients, segueixen estant pendents de solució. I volem aconseguir-ho amb la nostra presència en l'Orgull, mostrant el nostre missatge sense censures ni restriccions, i fent de l'orgull, l'alliberament i la celebració la nostra millor eina.

Volem contar amb tu en aquesta lluita reivindicativa i festiva. No deixis de sumar-te.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa