Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : especulació i okupació
Nit de desobediència civil a cop de cassola
26 mai 2007
500 persones reclamen el dret a un habitatge digne la nit prèvia a les eleccions
Unes 500 persones s'han reunit a les 22h a la plaça de Sant Jaume de Barcelona desafiant el dia de reflexió electoral per fer-se sentir amb una forta cassolada i reclamar el dret a un habitatge digne. Durant els primers 30 minuts els Mossos d'Esquadra no han deixat accedir la manifestació que procedia de la Rambla a l'interior de la plaça però a mesura que passaven els minuts una cinquantena de persones ha començat a amuntegar-se a l'interior accedint des d'altres carrerons.

Hi hagut algun petit moment de tensió quan els antiavalots s'han col·locat els cascs (no s'obliden els kubotans i les bones pràctiques dels agents de la policia catalana). Però finalment, i després de que la policia autonòmica no permetés que les persones d'una banda i l'altra s'agrupessin, els manifestants han decidit trobar-se en un altre carrer per després continuar fins la plaça de la Catedral.

D'una manera espontània, de forma totalment pacífica i a cop de cassola s'ha decidit anar fins la Rambla. Davant del Liceu els manifestants han esperat que la burgesia sortís al carrer que finalment ha hagut de marxar per les portes laterals acompanyats pels empleats.

La manifestació ha acabat a les 00h, enllaçant amb el dia de les eleccions municipals.
Mira també:
http://www.dvactivisme.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nit de desobediència civil a cop de cassola
26 mai 2007
Se m'ha anat una mica el dit :P allà on posa 500 ho canvieu x 300 ;P

en serio! error tipogràfic..!
Re: Nit de desobediència civil a cop de cassola
26 mai 2007
llàstima que no fòssim 10500!

Ha estat prou bé, molt sentida, i si l'aguessim allargat més i els de CNT, i VdeVivenda no s'aguessin marxat, podriam haber-la liat tota la nit pel centre de BArcelona,

llastima, una nit més que s'ens escapa el poder haber fet historia.
3 imatges de qualitat premi pulitzer..
27 mai 2007
Modificat: 05:15:36
liceu3.JPG
liceu2.JPG
Liceu1.JPG
Bé; jo afegir que si; que hauria estat bé quedarnos-hi tota la nit, pero tb que els compromesos amb la causa i ens haguessim movilitzat haguessim estat molts i moltes més, perque sincerament així no anirem enlloc. Nosaltres haurem estat 300 o 500 en un acte d'expresió d'opinió per una via ilegal (la cassolada no estava permesa) mentres que avui aniran a votar legalment a partits represors aproximadament uns 4 milions de catalans i no se quantes desenes de milions de espanyols. I el lògic després, desde aquest punt de vista... es que a l'endemà, els mossos d'esquadra rebin ordres de portar mes kobutant i de ser mes intransigents amb les manifestacions.

El que veig per tant, es que hem de convencer a la gent del carrer, als nostres companys i companyes (fins i tot a molts dels que tenim al costat en les movilitzacions.. que no tenen (o no temim) coratge ni tant sols per estar-nos una nit sencera reivindicant (comparats amb els quixots de París, que es van passar mesos.. som uns figues)). Cal una feina molt més profunda de cara als nostres conciutadans; molt més que la de intentar convencer als polítics que aquests si, no canviaràn mai, a menys potser que es quedessin sense casa, cosa xcert bastant dubtosa...


pd: disculpeu aquest to tant xungu i expresar aquest panorama tant pèsim pero es que la realitat ho és. No? No obstant vull seguir animant a tothom -inclòs a mi mateix- a fer més actes i tallers i manis i el que sigui.. No ens callaràn!
Per cert; si un dia els mossos entren a Can Masdeu com alguns apunten.. aleshores proposo que com a mínim fem una okupació pública molt i molt masiva al carrer i de durada indefinida; la gent que no pogués estars-hi tota per cuestions importants de treball o xel que fos, que es fessin torns de permanencia amb d'altres, pero que la massa de ciutadans indignats estiguessim presents les 24 hores dels dies (tots els dies q calgués! fins que l'ajuntament es fes endarrera..).

Salut!
Mira també:
http://es.geocities.com/ateneudesants
http://www.lateneu.revolt.org
Re: Nit de desobediència civil a cop de cassola
27 mai 2007
Jo diria que passàvem de les 500 però com no ens vàrem poder ajuntar... difícil de saber...
Re: Nit de desobediència civil a cop de cassola
27 mai 2007
Noimporta quants siguem, 300 persones amb determinació, valen molt més que 1000000 que es deixen portar.
Re: Nit de desobediència civil a cop de cassola
27 mai 2007
no anem bé. per molta determinació que tinguis el poder en aquest pais està en qui té els vots, ens agradi o no. el discurs de si presentar-nos o no a les eleccions i si decidissim que si com, ja és massa llarg i s'en va del topic del post. però algun dia s'haurà de discutir, perquè pel camí són uns altres els que es presenten, són uns altres el que guanyen (a sobre fent-se passar per progres i enrollats) i la política que fan, la fan contra nosaltres, com deia en Joan Fuster.

i no crec que nosaltres valguem més que la resta de gent. aquest és un puto gran error que arrosega el moviment. tampoc crec (tot i que de vegades ho sospito) que la gent de fora del moviment valgui més que la que està ficada en aquestes mogudes. Sí sé que són gent que normalment malauradament té més sentit de la realitat i menys fums que la gent del rotllo. mentre anem així de sobrats per la vida, evidentment la gent passarà de nosaltres com de la merda. i amb raó.
Re: Nit de desobediència civil a cop de cassola
28 mai 2007
Si que aneu bé,i ha un canvi,segur que hi és,però crec que si,que us heu d'apropar mes a la gent,trencant fronteres i ja ho esteu fent... però heu de donar un marge de temps
Sindicato Sindicat