Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La Policia té més denúncies per maltractamens que els Mossos
24 mai 2007
Malgrat els darreres incidents dels Mossos d'Esquadra, els membres de l'anomenat Cuerpo Nacional de Polícia a Catalunya són els que acumulen un major nombre de denúncies per maltractaments, segons l'informe de l'any 2006 que ha donat a conèixer la Coordinadora per a la prevenció de la tortura. En concret, l'any passat es van presentar als tribunals denúncies contra 148 funcionaris dels diferents cossos policials i de presons, de les quals 68 feien referència a suposats excessos d'agents de la Polícia Nacional, enfront de 50 que implicaven a Mossos. També es van tramitar als jutjats 14 queixes contra integrants de policies locals, 10 contra funcionaris de presons i 4 contra membres de la Guàrdia Civil.
El document, a més, assenyala que, durant el 2006, es van investigar 102 denúncies que afectaven a agents de la polícia autonòmica catalana -algunes procedents d'anys anteriors-, tot i que només se'n van tancar 44 amb el resultat de 36 absolucions i de 8 Mossos condemnats.

L'informe de la Coordinadora per a la prevenció de la tortura és demolidor respecte a l'increment de pressumptes casos de maltractament a detinguts a Catalunya en comparació amb la resta de l'Estat. Si a Espanya els abusos d'autoritat coneguts per part dels agents va baixar de 313 incidents el 2005 a 270 el 2006, a Catalunya el nombre de denunciants va crèixer un 87%, de 77 a 144 casos. A Barcelona ciutat, aquest increment encara va ser més espectacular, d'un 115%, passant de 60 queixes el 2005 a 129 l'any passat.
Pel que fa a la tipología de les persones que a Catalunya denuncien maltractaments contra els agents policials, destaquen els integrants dels moviments socials, amb 73 casos documentats, i els immigrants, amb 23.

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Mossos fan el curs de patró d'esbarjo com a "formació"
24 mai 2007
externs_15359.jpg
El sindicat de CCOO dels Mossos d'Esquadra organitza, com a "formació", un "curs preparatori per a patró d'embarcació d''esbarjo". Els organitzadors dividiran el curset en tres edicions: la primera del 21 al 25 de maig; la segona, del 28 al 1 de juny" i la tercera del 4 al 8 de juny. El preu d'aquest curset -que consta de "25 hores lectives"- és de 125 euros per als afiliats, 350 euros per als no afiliats i 556 euros per als particulars. El preu del curs inclou el llibre, el material i les classes teòriques i l'alumne només ha de portar "un compàs i la calculadora". Addicionalment, l'alumne pot optar a inscriure's a examen, realització d'examen i expedició de la titulació per 140 euros més, i a 12 hores de pràctiques de navegació -204 euros addicionals-.
Re: La Policia té més denúncies per maltractamens que els Mossos
25 mai 2007
Els mossos només s'han desplegat a mitja catalunya (falta el sud) i només assumeixen tres capitals de provincia. Els maderos tenen un desplegament més ampli.

Sin establim una relativitat veurem com els mossos són els més agressius de l'Estat.
Re: La Policia té més denúncies per maltractamens que els Mossos
25 mai 2007
I això, que és? un concurs de veure qui és més bèstia, o de dir, i tu més?
Sindicato Sindicat