Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia
Per què no se'n parla? Perquè CALLAOPAGA!, campanya de recollida de fons per a pagar multa d'activista ecologista
24 mai 2007
El segrest territorial és l'escenari diari que vivim a les Illes: corrupció, especulació, tristor immobiliària...Projectemopi.org ha engegat la campanya CALLAOPAGA! per acabar pagant la multa imposada arrel d'una acció de denúncia a l'especulació a l'estadi de Son Moix.
sonmoix.jpg
logo2.jpg
LES IDEES TENEN PREU: LA DELEGACIÃ DEL GOVERN TORNA A MULTAR ACTIVISTES ECOLOGISTES

Davant el deteriorament democràtic i ecològic que pateix avui la nostra societat i el territori, un grup de persones, amb el nom de projectemopi.org, ens vam organitzar a Mallorca fa uns mesos per tal de dur a terme un seguit dâaccions de denúncia del model econòmic, social i polític imperant.

Una de les accions va consistir en una crítica a lâespeculació urbanística i a la impunitat amb la que aquesta es tracta. Dia 17 de novembre de 2006, es jugava al Palau dâEsports de Son Moix un partit de bàsquet entre el Drac Inca i el Palma Aquamàgica. El Drac Inca és lâequip de Vicenç Grande, president també del RCD Mallorca, qui com a líder del Grup immobiliari Drac promou un negoci immobiliari amb tota casta de complexes urbanístics desmesurats a lâilla. Dâaltra banda, el Palma Aquamàgica és presidit per Miquel Ramis, portaveu i secretari de comunicació del PP a Balears, qui, juntament amb el grup immobiliari Riofisa (que esposoritza lâequip) promou la construcció dâun centre comercial a Ses Fontanelles, la darrera zona humida de Palma. Sent així, es va considerar un espai idoni per delatar les dues empreses, i en el descans entre el primer i el segons quart del partit, vam entrar al terreny de joc mostrant una pancarta que acusava als seus responsables: Grande i Ramis Especulant!. No van passar gaires minuts abans que la policia nacional ens fes abandonar la pista, ens identifiqués, ens requisés la pancarta i ens expulsés de lâestadi.
A conseqüència dâaixò, la Delegació del Govern ens ha posat una multa de 6000 â¬, com a resposta a la denúncia que feu la policia nacional, per haver âenvaït el terreny de jocâ?, fet que, segons la Llei de lâEsport, es tracta dâuna falta greu que esdevé âun perill per la salut pública i la seguretat ciutadanaâ?.
Dins aquest marc, volem expressar que:
Lâacció que es va realitzar era de caràcter polític i no suposava cap perill ni inseguretat per als jugadors, ni per al públic que assistia a lâacte.
La multa no sols és desproporcionada, sinó que a més té la finalitat única de desmobilitzar qualsevol iniciativa crítica que qüestioni les bases del poder.
Mentre es fomenta el gran negoci immobiliari dâuns pocs en contra dels interessos col·lectius i es garanteix la impunitat dâespeculadors i corruptes, es criminalitza el lliure pensament.
Mentre sâapropien dels conceptes de âdemocràciaâ? i âllibertat dâexpressióâ?, el pensament únic esdevé una agressió contra la diversitat dâidees, i la sortida dels estrets marges del sistema implica represàlies, fins i tot un risc personal, i en aquest cas econòmic.
Per tot lâexposat, encetam una campanya de denúncia i de recollida de fons per a pagar la multa. El poder, una vegada més, ens ho ha deixat clar: CALLA O PAGA!
Demanam la participació i la implicació a CALLA O PAGA! de totes aquelles persones i col·lectius que sentin indignació i vergonya de veure com, mentre es legalitza lâespeculació, i lâinterès privat passa per sobre de tot, es criminalitza el pensament i les idees que sâallunyen de les seves regles del joc.
Per contribuir a pagar la multa i els costos dâaquesta campanya disposam de bons dâajut i un compte a la caixa Colonya: 2056-0004-40-4218002261.

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat