Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Destrucció del patrimoni històric [Can Ricart abans de les eleccions]
24 mai 2007
Prohibir fer fotos de Can Ricart o l'ocultació del patrimoni als ciutadans:
1_C.jpg
10-5-07 _ 04_C.jpg
18-5-07 _ 3_C.jpg
18-5-07_ 2_C.jpg
Prohibir fer fotos de Can Ricart o l'ocultació del patrimoni als ciutadans:

El cos de seguretat privat, pagat pel 22@, que custodia el recinte de can Ricart té ordres d'impedir que ningú faci fotos del recinte.
El 22@ és una empresa municipal, per tant, l'ajuntament de Barcelona prohibeix als seus súbdits deixar constància gràfica del patrimoni que, a dia d'avui, continuen destruint.

La incoació de l'expedient per a declarar (o no) B.C.I.N. can Ricart, no atura la destrucció patrimonial del conjunt històric, doncs continuen les màquines treballant en excavar una rasa que creua el recinte i s'enporta per davant els elements que s'interposin. És més que evident que el cos de guàrdies de seguretat no fan res per aturar les excavadores, però per a aturar fotògrafs son d'allò més "eficaços", i es que pobrets, han de vigilar molts metres quadrats i no donen a l'abast.

La següents fotografies demostren i evidencien la complicitat de l'ajuntament amb l'actual situació de can Ricart, un niu de cria de mosquits i rosegadors de la pitjor calanya..

Els que si semblen ignorar que passa és la Conselleria de Cultura (pel patrimoni), la Conselleria de Sanitat (pels mosquits i rosegadors diversos) i la Conselleria de Justícia (se suposa que destruir el patrimoni és delicte). Esperem que les proves gràfiques aportades per aquesta humil entitat impulsi l'actuació d'això que en diuen "estat de dret", que esperem conèixer quan abans millor.

Associació de veïns i veïnes de Can Ricart.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Destrucció del patrimoni històric [Can Ricart abans de les eleccions]
24 mai 2007
Se lo que podeis sentir ,ya que hace unos meses ,en los terrenos colindantes a l'estacio de frança donde una inmobiliaria con la cara mas dura que el cemento que utilizan para sus ¿casas? entro con sus maquinas pesadas a frotarse las manos con un terrenito cerca del mar (mas bien cerca de la ronda del litoral pero a un paso de la barceloneta ) encontraron restos de la antigua muralla que bordeaba la ciudad y dejaba fuera de ella a este barrio ahora tan apreciado por los especuladores .
Pues cual fue mi indignacion al ver que sin ningun pudor empezaron a romper con escavadoras este patrimonio (si han dejado una parte supongo que pondran un bar de diseño o una tienda de marca )se convertia en escombros .
Mas de un dia intente hacer fotos y sus perros guardianes me lo impidieron.
a los pocos dias subieron un muro mucho mas alto que el que habia anteriormente y sin ningun poro para que se pudiera ver nada y no quedaran pruevas.
Su objetivo es destruir todo legado historico y sabeis lo mas triste que cuando sus jodidos pisos esten levantados aun habra gente que diga que son bonitos.
Asi nos va. Pero seguid a delante con todo aquello que pueda remomer toda la mierda que se empeñan en ocultar
El mosquit tigre ocupa can Ricart.
24 mai 2007
Els nous xuclasangs aterren en el 22@ o quan la violència immobiliària atempta contra la sanitat pública .

Torna la línea dura dins del 22@ , mostren la cara més perversa del seu urbanisme al Servei del lucre desmesurat dâuns pocs.

Em viscut els infructuosos intents dâenderrocar el patrimoni històric dels catalans, aturats gràcies a la lluita veïnal, lâesforç de catedràtics de prestigi, i sobretot, pel sacrificat exemple dels 250 extreballadors que,malgrat perdre els seus llocs de treball, resistiren diferents intents de desallotjament i amb la solidaritat del barri, començaren a cridar lâatenció mediàtica damunt la destrucció patrimonial que pretenia el consistori.

Ara lâajuntament pretén que si can Ricart ha de ser declarat B.C.I.N. , urbanísticament es mantingui el seu desastre i sâompli de lofts, i sâencercli de gratacels. El âsenyorâ? marques amenaça de demanar 108 milions dâeuros a les arques municipals,en concepte de indemnització del âlucre cessantâ?.Si abans de requalificar sâhagués expropiat a preu de cadastre els terrenys industrials ( com si es va fer amb els petits propietaris del passatge Cusidó, dins del P.E.R.I. Diagonal mar) ara podríem tenir un can Ricart de totes, que podríem omplir dâequipaments pel barri.

Enlloc dâaixò, en comptes de tenir un somni de creació artística i cultural com durant els 11 dies que la Makabra va dignificar el recinte amb la seva presència, ara el que tenim és un malson de fiblades amenaçadores.

Estem convençuts que lâalcalde Hereu, que tants esforços va esmerçar en fer fora de can Ricart els individus molestos com artistes i xusma de la mateixa calanya, correrà una tupida tela mosquitera entre ell i els nous xuclasangs instalâ¢lats al 22@ .

Lâúnic consol del veïnat serà veure la urticaria que li sortirà quant sâenfronti al veredicte de les urnes. Tant de bo que li cogui tant com a nosaltres les picades dels mosquitsASSOCIACIÃ DE VEÃ?NS I VEÃ?NES DE CAN RICART
Re: Destrucció del patrimoni històric [Can Ricart abans de les eleccions]
07 jun 2007
un dia que pasaba por can ricart vi que salian unos tubos enormes negros (ver ultima foto). pregunte a un obrero y me dijo que llevan AGUA CALIENTE a los hoteles. si, para eso son esas obras.
Sindicat Terrassa