Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Itàlia: 9 de Juny, Dia del No a Bush i del No a la Guerra
24 mai 2007
9 de Juny, Dia del No a Bush i del No a la Guerra
ITÀLIA, 9 DE JUNY: CONTRA LA GUERRA GLOBAL PERMANENT DE BUSH, CONTRA L´INTERVENCIONISME MILITAR DEL GOVERN PRODI



El president dels Estats Units, George Bush vindrà a Itàlia el 9 de juny, convidat pel govern Prodi per afermar, d'aquesta manera, l'aliança militar i política d'Itàlia amb els Estats Units. Avui, el president Bush té en contra a la majoria del poble dels Estats Units, encara que manté el suport dels grups militars, petroliers i de la indústria armamentista. Bush és el més clar intèrpret de la voluntat d'hegemonia mundial de les classes dominants nord-americanes, voluntat que porta des de fa diverses dècades als Estats Units, independentment de l´alternància dels governs, a intervenir militarment en qualsevol lloc, amb tropes, cops d'estat, assassinats massius i atemptats.



Aquesta voluntat de domini, que fa de la guerra una veritable i autèntica estratègia política, amb la capacitat d'exportar conflictes des de l´Àfrica fins a l´Àsia, de l´Amèrica Llatina a la mateixa Europa, produeix submissió política i cultural.



A Itàlia la dreta considera a Bush com el seu punt de referència, i fins i tot el govern Prodi, triat gràcies als vots del moviment contra la guerra, està orgullós de l'aliança amb aquesta classe d'administració, i es prepara per a rebre amb gran pompa, a Roma, al president nord-americà.



Aquesta subordinació caracteritza també la política orgànica d'intervenció militar que el govern Prodi està practicant, fins i tot en la seva versió multilateral, el que vol dir concertada amb les altres potències. Aquesta política està profundament arrelada en la lògica de guerra que impulsa a mantenir les tropes a Afganistan, que ha augmentat visiblement els pressupostos militars ( 13% als últims Pressupostos), que vol imposar a poblacions, unides en l'oposició, noves bases militars com a Vicenza (però també a Cameri i en altres llocs en procés d'ampliació), que participa en la construcció d'armes assassines com l'avió de combat F35 o l'Escut antimíssils, i que conserva bombes atòmiques disseminades al nostre territori, com a Ghedi i a Aviano.



És aquesta subordinació, política i cultural, la que ha fet abandonar una de les experiències més netes del pacifisme italià, la d´Emergency, traïda i sacrificada al govern Kharzai i als seus serveis secrets que van detenir il.lícitament a Rahmatullah Hanefi.



Però la guerra és guerra, independentment de les banderes usades per a dirigir-la, i ha de ser fermament rebutjada, així com ha de ser rebutjat el militarisme del nostre govern, que ha reconfirmat o promogut les missions bèl·liques.



Per això, com tants homes i dones a tot el món i de mil maneres, ens preparem per a rebre a Bush com es rep a un autèntic Senyor de la Guerra...



Ho fem pels torturats de Guantánamo, pels cremats vius de Falluja, pels deportats, per aquells que es troben tancats en els camps de concentració a mig món. Però ho fem també per a dir que existeix una altra Itàlia.



Una Itàlia que viu ja en un altre món possible i concret. És la Itàlia dels moviments que lluiten contra les bases militars, contra la devastació ambiental, pels drets socials, contra els centres de detenció temporal per a immigrants,. Que lluiten contra la privatització de l'aigua i el robatori dels béns comuns, i contra l'augment dels pressupostos militars i el rearmament global.




El 9 de juny és un dia important perquè el moviment contra la guerra reprengui el camí al nostre país.




Volem la retirada de les tropes italianes de tots els fronts de guerra. Afganistan en primer lloc, el tancament de les bases militars USA i de l'OTAN, la restitució d'aquests espais a la població per a usos civils, i la sortida d'Itàlia de totes les aliances militars.



Exigim la retirada del territori nacional de les armes nuclears i de les armes de destrucció massiva.



Diem prou als pressupostos militars, rebutjant l'Escut antimíssils i els nous avions de guerra, perquè aquestes desenes de bilions d'euros siguin usades per a l'escola i la sanitat pública, per als serveis socials, per a la millora del medi ambient.



Pretenem que el govern Prodi obtingui l'immediat alliberament de Hanefi i restitueixi a Emergency el seu meritori paper a l´Afganistan.



Proposem que la mobilització del moviment contra la guerra, que ja té tres importants cites: la manifestació contra la projectada base militar per als nous caçabombarders a Cameri (Novara) el 19 de maig, a més de les iniciatives previstes a Aviano i Sigonella:; les Caravanes contra la guerra, que arribaran a Roma el 2 de juny per a protestar contra la desfilada militar als Fòrums Imperials i la mobilització europea contra el G8 de Rostock-Heiligendamm, culmini el 9 de juny en una gran mobilització popular a Roma, que faci sentir a Bush i a Prodi l'oposició contra les guerres i contra l'escalada armamentista, que es DECLARI Al PRESIDENT NORD-AMERICÀ PERSONA NON GRATA i faci sentir a Prodi el rebuig a la guerra i al militarisme. Tal com queda reflectit en l'article 11 de la Constitució.



Ens unim a la població de Vicenza, per a demostrar a Bush la més clara determinació i la més neta oposició possible a la construcció de la base de Dal Molin.





Associacions, xarxes:

Action-diritti in movimento, Associazione Sinistra Critica, Bastaguerra-Roma, Circolo Arci Agorà-Trepitja, Campagna Sigonella, Confederazione Cobas, Confederazione Unitaria Base, Coordinamento Collettivi universitari La Sapienza, Collettivi universitari, Roma 3, Collettivo studentesco T. Muntzer-*To, Disarmiamoli, Donne in Nero-Tuscia, Forum Palestina, Global Meeting Network (cso pedro - padova, cso rivolta - marghera, cso morion - venezia, capannone sociale - vicenza, s.o.a. arcadia - schio, cantieri montecioRock - vicenza, ubik lab - treviso, cso bruno - trento, repti studenti - trento, cso crocevia, alessandria, csoa gabrio - torino, cso terra nessuno - genova, cso cantiere - milano, casa boja - milano, cs tpo - bologna, lab.occ. pau - rimini, cs fuoricontrollo - monselice, s.p.a.m. -parma, lab. aq16 - reggio emilia, repti degli spazi sociali - venezia giulia, esc atelier occupato - roma, astra19 - roma, lab. insurreccion - napoli, lab. diana - salerno, Movimento antagonista toscano, Ass. difesa lavoratori, tutte li sedi vaig donar YaBasta ) I Corvi, Laboratori vaig donar resistenza alla guerra, Laboratori studentesco Salerno, Mondo senza guerre, Officina comunista, Partito comunista dei lavoratori, Partito Umanista, Rivista Erra, Repti dei Comunisti, UniRiot (Roma, Napoli, Bologna, Torino)




Signatures individuals

Cinzia Bottene, Olol Jackson (Presidio permanent No Dal Molin), Sandro Bianchi, Giorgio Cremaschi, Mimmo Rizzuti (Repti28Aprile), Mauro Bulgarelli, Franco Turigliatto, Fernando Rossi (senatori), Vauro, *Tommaso Francesco, Luigia Pasi, Margherita Recaldini (Sdl Intercategoriale), Piero Maestri, (Guerre)
Mira també:
http://www.globalproject.info/art-11744.html
http://www.nadir.org/nadir/initiativ/agp/free/seattle/black_bloc.htm

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa