Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
Com tots i totes sabem, les activitats humanes i especialment els processos històrics i socials avancen a causa de contradiccions generades per situacions anteriors, i alhora en produeixen de noves. L'aplicació de la dialèctica a la qüestió de la situació de l'esquerra transformadora (en aquest cas ICV-EUiA, especialment el sector comunista de la coalició que precisament qui no té cap marge d'actuació) en la responsabilitat de la gestió dels cossos repressius de l'Estat (entès aquest com l'expressió del domini d'una classe sobre una altra), ens dóna com a resultat que el conflicte d'interessos que això genera, en un àmbit tan particularment immobilista i propi del sistema com és la policia, és capaç de mobilitzar a la pràctica totalitat de les forces polítiques, decantant-se per una posició o per una altra.

Sense entrar a debatre el propi posicionament d'ICV-EUiA com a centre de l'huracà, i parant una mica d'atenció als possibles interessos que puguin posar-se de manifest per part dels poders fàctics en una situació com aquesta, ens podem fer la pregunta següent:

És possible que sigui la pròpia policia qui està endurint-se en les seves actuacions perquè ells tampoc no volen a ICV-EUiA a la Conselleria d'Interior?
Al marge de l'efectiva divisió de tasques i de competències entre la direcció policial i la direcció política de la Conselleria d'Interior, i del paper preeminentment administratiu de la segona; i al marge de la qüestió de la capacitat del poder judicial -corrupte i manipulat, sí, però no precisament per ICV-EUiA sinó pel gran capital- per endegar investigacions i actuacions contra tot tipus de moviment alternatiu, voldria posar sobre la taula algunes reflexions interessants sobre la qüestió.


Si hom hi pensa fredament... Joan Delort (cap de Seguretat Ciutadana, màxim responsable dels Mossos d'Esquadra) i tots els comandaments policials que, com ell, porten quinze anys al cos, qui poden preferir com a màxim càrrec polític referent als cossos de seguretat? Una mà dura sense amagar-se'n com exercia anteriorment CiU, o uns "torra-collons" que pretenen fer alguns canvis en la gestió policial i minvar al màxim els efectes de l'actuació de les forces autonòmiques en desallotjaments, etcètera?


Els propis Mossos, els comandaments policials, són els primers interessats a donar cabuda a actuacions desmesurades i "kubotans" varis. No volen una força política a Interior que parli d'una "policia menys repressiva", que és el discurs que en un principi ICV-EUiA va fer públic, i que estic segur que van intentar aplicar.

Aquí volen fer veure al gruix de votants (persones adultes amb feina i fills, com tothom, que no llegeixen Indymedia i no dediquen gaire temps a la reflexió política) que l'esquerra no sap dur amb eficiència els cossos policials. Quatre "punkis" amb una pancarta ja fan desestabilitzar ni més ni menys que la Conselleria d'Interior? Això no havia passat mai abans...! El missatge que volen transmetre és que amb la dreta, extrema o moderada (CiU o PSC), la policia fa "la seva feina" sense aparèixer en primera plana dels diaris cada dia i sense que es muntin escàndols. Ni per aplicació de la Llei Antiterrorista, ni per cap altre afer.


També s'ha de dir, en aquest sentit, que des que ICV-EUiA és a la Conselleria d'Interior han aparegut moltes més imatges de l'interior de les comissaries, recollides per càmeres d'Afers Interns, i s'han fer públiques moltes més denúncies per irregularitats dels Mossos en rodes d'interrogatoris i abusos contra detinguts. Això no deu semblar gaire bé a uns comandaments policials que precisament el que volen és passar desaparcebuts i fer la feina silenciosament...


I en última instància, només cal fer un cop d'ull al revolt mediàtic que han pres alguns assumptes -especialment conflictes entre els moviments socials i els Mossos- ara que hi ha ICV-EUiA a Interior, quan abans els diaris en feien un silenciament total.


És que potser a algú li interessa minar la situació de l'esquerra transformadora parlamentària? És que si publiciten i fan difusió (El Periódico) de la incapacitat d'aquesta de governar la policia el PSC i potser ERC poden guanyar algun vot de centre-esquerra, que atorga aquella gent que no vol merders ni escàndols polítics cada dia a primera plana?

És que a la dreta (La Vanguardia, etcètera) qualsevol possible desestabilització del govern ja li va bé per a publicar-la a tot color, sigui contra ICV-EUiA sigui contra ERC o contra qui sigui?

És que també interessa a certs sectors afeblir el vot més progressista de la coalició mostrant-la com a un enemic dels moviments socials, fins i tot quan els propis militants d'ICV-EUiA participen sovint d'aquests?

És que algú (CUP) ha vist aquesta qüestió com una ocasió d'or per aprofitar per fer una para-campanya electoral amb tota aquesta qüestió per esgarrapar alguns vots més de l'esquerra?Són simples reflexions que espero que poden incitar a l'anàlisi.

Salut!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
home, em sembla que vols exculpar ICV-EUiA, però segurament moltes de les coses que dius estan passant. La realitat és complexa, però això ja s'ho podien esperar els d'ICV-EUiA o són molt innocents...
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
Sense dubte, totes les crítiques són necessàries, però la campanya exagerada que duen a terme alguns sectors de l' esquerra catalana no fan més que afavorir els partits de centre-dreta.
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
L'analisi el trovo prou correcte, sobretot per la part interna de mossos.
Jo hi afeigiria una altre dada a la paranoia.
De la mateixa manera que la guàrdia civil i la Policia nacional, actuen com actuen sese tenir en compte si hi ha PSOE o PP a Moncloa, els mossos no són gaire diferents, i hem de suposar que el comandament politic dels mossos no recau sobre cap conseller i menys sobre un d'ICV. Al Saura li van carregar aquest mort, ja que ICV era l'única força politica que seguia creixent, i aquesta era una bona manera de tallar-li el creixement electoral.
Més de 20 anys de pujolisme i CIU, donen a pensar que dins de mossos hi ha una superestructura que pot prescindir de consellers i presidents, i que actua amb directrius pròpies, i amb més afinitat a les oligarquies (CIU-PSOE-PP), i les seves expressions mediatiques.
Apa, salut i lluita
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
¿que ICV son una gente maravillosa a los que los malos de los mossos les estan haciendo la cama?¿a 4 dias de las elecciones?¿nos tomais por idiotas?¿pensais que nos olvidamos de los años de rodaje que llevais con la Urbana? Por favor,que no vale la pena,que nos vais a conseguir ni un voto de aqui.Reflexiona en casa tus contradicciones y o dimite o que te paguen mucho mas,que tu trabajo debe ser de un ingrato...
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
A veure, totalment d'acord amb què hi ha una campanya de la dreta catalana per tal de desgastar el govern d'Entesa i especialment, la coalició ICV-EUiA; que és la que està creixent electoralment i la que s'allunya més dels seus plantejaments.

La complicitat tant dels mitjans de comunicació com dels mateixos mossos és evident. No cal ser especialment observador per veure que mai fins ara els mitjans havien amplificat tant les actuacions policials.

El fet que una part de l'esquerra extraparlamentària catalana estigui seguint el joc de la dreta catalana, si bé és un error, no deixa de ser anecdòtic (per alguna cosa és extraparlamentària, per molt que hi hagi mitjans com aquest on sigui hegemònica).

Però dit tot això, cal admetre també que ni des d'ICV ni des d'EUiA s'està criticant amb prou fermesa les accions dels mossos. Que malgrat no siguin responsabilitat directa d'aquestes organitzacions (malgrat les acusacions habituals) no es poden quedar en el silenci.
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
Trobo encertat l'anàlisi, moltes d'aquestes coses també les pensem uns quants des del mateix moment en que en Saura va agafar Interior, fa 6 mesos 6.

Trobo oportunista publicar això ara, quatre dies abans de les properes eleccions, i en qualsevol cas tot això no exculpa als d'ICV.

M'agradaria, donat que sembla que tu A.C. ets del partit o proper (esquerra transformadora? Au va...) i per tant tens dades fefaents de coses sobre les que els altres només podem especular, que aprofundissis en punts sobre els que passes de puntetes, si és que realment vols incitar a l'anàlisi com dius voler, tals com "És que també interessa a certs sectors afeblir el vot més progressista de la coalició mostrant-la com a un enemic dels moviments socials, fins i tot quan els propis militants d'ICV-EUiA participen sovint d'aquests?".

Quant trigarem a veure en Saura al PSC i ICV desmantellada? I quedi clar que per mi com si demà mateix n'anuncien l'autodissolució, que ben mirat així la gent que hi ha realment interessada a transformar quelcom podria dedicar-s'hi sense haver de patir pels compromisos polítics de la cúpula.
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
A veure, totalment d'acord amb què hi ha una campanya de la dreta catalana per tal de desgastar el govern d'Entesa i especialment, la coalició ICV-EUiA; que és la que està creixent electoralment i la que s'allunya més dels seus plantejaments.

La complicitat tant dels mitjans de comunicació com dels mateixos mossos és evident. No cal ser especialment observador per veure que mai fins ara els mitjans havien amplificat tant les actuacions policials.

El fet que una part de l'esquerra extraparlamentària catalana estigui seguint el joc de la dreta catalana, si bé és un error, no deixa de ser anecdòtic (per alguna cosa és extraparlamentària, per molt que hi hagi mitjans com aquest on sigui hegemònica).

Però dit tot això, cal admetre també que ni des d'ICV ni des d'EUiA s'està criticant amb prou fermesa les accions dels mossos. Que malgrat no siguin responsabilitat directa d'aquestes organitzacions (malgrat les acusacions habituals) no es poden quedar en el silenci.
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
Lo dixo.a 4 dias de las elecciones.no servira.te respondo porque no tengo sueño,nadie mas os escucha.que postura mas patetica.sigue obviando lo que diga,Nos, haremos lo mismo con vuestra penosa maniobra
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
No cola,

sou tan psicópates com els vostres amos (els dirigents d'ICV), o us negueu a veure la realitat per no caure en una crísis existencial.

Aquesta repressió ve manada desde ICV, perque es a ICV a qui li bé molt rebé electoralment.

I a la cúpula de ICV, al que l'interesa son els vots i el poder, independenment de que mori un manifestant o un policia.

A més, a ICV l'interesa desmantellar tots els moviments sociales vinculats a la okupació, perquè?, donç perque així només restaràn les ONGs (no moviments socials) vinculats a la administració.

Els de ICV son uns psicópates, igual que ho es l'Acebes, l'Hereu i la resta de psicópates socials de l'escena política.

Al Saura, al igual que al Piqué, li es totalment indiferent dir que es de dretes o que es d'esquerres, tan sol vol vots i poder, fer la seva feina, pujar i sotmetre(com trepes que son).

De fet a tots els partits els interesa aquesta política represiva, perque així, al igual que va passar amb l'assumpte de les torres besones, el poble els està menys demunt, s'obsesiona amb l'orde públic, i els deixa més lliures per fer el seu saqueix.
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
Un parell d'aclariments... em podries justificar aquestes afirmacions:

"ICV l'interesa desmantellar tots els moviments sociales vinculats a la okupació, perquè?, donç perque així només restaràn les ONGs (no moviments socials) vinculats a la administració."

I quin seria l'hipotétic benefici d'aconseguir aixó?

"Aquesta repressió ve manada desde ICV, perque es a ICV a qui li bé molt rebé electoralment."

Podries desenvolupar una mica més l'argumentació... és que dit així, o bé ets una mica curtet, o bé estás defensant, en el fons, uns interessos ben allunyats dels que et creus que defenses.

No entraré ja a preguntar sobre la resta d'insults i afirmacions gratuites (tot i que pugui estar d'acord amb alguna d'elles)

Després de veure la teva gran capacitat, potser no sóm precisament nosaltres els que ens neguem a analitzar i veure la realitat, no trobes company?

(Disculpeu els accents mal posats... problemes amb el teclat)

Salut i Revolució!
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
Potser li van posar una trampa al Saura amb aquesta conselleria, però estúìd ell per haver-hi caigut. I no és només el Kubotan, és el tunel de bracons, el llepaculisme al PSC i moltes altres coses. A mi ja no m'enganyen.

Un dels Ajuntaments que porta més temps dominat pels ECOSOCIALISTES, és el Prat, on han desviat el curs del riu per fer una ampliació de l'aeroport. Aquesta gent només vol despatxos, i no penso sentir més urticària sentint les animalades que diuen amb el meu vot, que ja d'entrada era un vot de mala gana com a mal menor.
Que s'en vagin a la merda aquests progres de postal!
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
No sigueu babaus, en Saura no és tan subnormal com sembla (no hagués arribat a on ha arribat si fos així). Des del primer moment sabia de què se n'estava encarregant, i contra l'opinió de les bases va agafar la conselleria.

Per quines causes pot estar un polític disposat a debilitar la seva pròpia formació? O quins vots espera guanyar així? A.C., sisplau, il·lumina'ns.
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
23 mai 2007
perdrà gent a l'esquerra, però guanyarà més vots al centre... Aquesta és l'aposta de Saura. A veure si les bases d'ICV, amb el temps, el van arraconant...
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
24 mai 2007
a per "per no cola":
respondo a tus dos preguntas aunque no sea yo "no cola".

la respuesta a la primera es evidente: si IU/IC-EU (Verdes/Verds) son la izquierda auténtica (de debò) les molestará grandemente que pueda aparecer en los medios otra izquierda más izquierda y por lo tanto más de debò. Entre estas izquierdas están los okupas.

a la segunda pregunta: los votantes de IU/IC etc. (vamos, el PCE) les van a seguir votando igual, son así de disciplinados en su mayor parte, por la izquierda hace tiempo que dejaron de crecer y desde entonces lo intentan por la derecha (alguien se acuerda del sorpaso?). Así que una pasma de mano dura, que no tenga miedo de matar si les conviene, es una buena imagen para esa izquierda descafeinada que aprueba la ley antiterrorista, la modificación de la ley de partidos, las sucesivas modificaciones de la legislación penal aumentando penas, etc, etc, etc...
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
24 mai 2007
Al marge de l'estratègia de la cúpula d'Iniciativa de caminar cap el centrisme, que no poso en dubte, és possible que sigui cert els fets que A.C analitza. La policia és un poder fàctic més: un organisme jeràrquic evidentment controlat per ideòlegs de dretes, fins i tot feixistes, molt tranquils fins ara tutelats per conselleries de dretes o de centre. És evident que els mossos no estan cómodes amb un conseller d'Inciativa, no tant pel gir polític que podria impulsar en la gestió de la conselleria -en Saura no és capaç de fer canvis profunds en res-, sinó per pura animadversió, per visceralitat més que per analisi seré del que suposa un conseller ecopijo. A la policia hi ha molta càrrega feixista, i pels feixistes, que deliren molt, veuen en Saura com un guarro-comunista, tot i que en realitat és un pijo amb pose de progre oenejero. Als quadres mitjos i alts de la policia, guardians per autonomàsia del sistema, se'ls regiren les tripes amb un conseller que és el marit d'una boja que es presenta com a antisistema, i gairebé s'ho deuen creure. Així és de paradoxal to plegat. El que hauria de fer la militància d'Iniciativa i EUiA és reflexionar a fons sobre la seva participació en el poder i sobre la capacitat real que té un conseller d'interior per transformar a la policia -jo crec que nul.la capacitat-. Els policies són funcionaris i tenen la plaça fixa, el conseller Saura d'aquí a tres anys potser ja no serà conseller d'interior. L'administració és un poder no democràtic que funciona així: té més poder el funcionari que no pas el polític fugaç que escalfa la cadira durant un període relativament breu de temps. No voldria exculpar en Saura i en Boada (amb lo dels punxons i amb lo de la Núria Pórtulas l'han cagada de llarg, i no han tingut la valentia de fotre un cop de puny sobre la taula i prendre les mesures necessàries), però tinc dubtes sobre què pot fer realment un càrreg polític a Interior. Quatre anys són massa pocs per poder transformar res. La política és voluble, i el funcionariat feixista més aviat etern.
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
24 mai 2007
Ara resultarà que en aquesta pel·lícula la que denomines "esquerra transformadora" és la víctima, i les pròpies víctimes generades des de la conselleria d'interior estan tots implicats en un complot judeomaçònic dirigit per la dreta per debilitar-los. És grandiòs. Resulta que si en el cas de Pòrtulas la culpa és de la justícia, en els altres casos és només culpa dels mossos. Saura el pobrisó, i totes les excel·lents pèrsones superenrotllades d'IC que volien fer una "policia democràtica" (quin contrasentit juntar aquestes dues paraules) no poden perque entre la dreta i els okupes no els deixen. I és que per ells tot és dreta, perque pensen que el seu engendre aberrant del que són els principis de l'esquerra és el de debò, i els que els superen per l'esquerra o apunten la seva hipòcresia i tergiversació de principis encara més. No sabieu que l'esquerra de debò ha d'actuar com la dreta?

El teu anàlisi no pot definir millor quina és la catadura que teniu els actuals militants d'IC, us penseu que tothom es creurà les vostres mentides? us penseu que tothom té les mateixes tragaderes que vosaltres per donar-li la volta a qualsevol principi de la forma en que ho feu? penseu que l'incoherència es pot estirar tant? us penseu que sóm imbècils?

Coincideixo amb urgh en que aquesta tàctica és l'aposta de Saura i del partit del seu camí cap allò que denominem "centre", saben que perden vots per l'esquerra però també saben que els guanyen per la dreta, que hi ha moltes més possibilitats de crèixer i perpetuar-se si intenten agafar l'electorat del PSOE que si intenten mantenir uns principis d'esquerra transformadora que ja fa temps ningú es creu allà dins. Els vots, que és del que es tracta, són molt més suculents i hi ha molt més recorregut si es va cap a la dreta, això si, sense deixar la màscara i l'aparença de que són "esquerres de debò". La conselleria d'interior sempre ha aportat molts vots i és paradoxal que els consellers d'interior i els ministres estatals d'aquesta siguin els més valorats a les enquestes. No crec que baixin com alguns esperen, simplement caldrà veure d'on els surten els nous vots, i ja veure-ho com estaran encantats de que una part de la dreta i "gent d'ordre" els voti.

Aquesta és l'aposta decidida, però no ara, porten molts anys en deriva continua cap a això, la sort la tenien quan la gent encara no els havia vist actuar de debò, a molts ajuntaments la gestió lamentablement dretana els ha passat factura, la Generalitat i la conselleria els han deixat en evidència davant tots els catalans. El tema és que ha arribat el moment de treure's la màscara però no es veuen amb cor de fer-ho del tot i per això poden estirar fins el ridícul els seus arguments per intentar acaparar tot el ventall polític. Decidiu-vos d'una vegada, no feu més el ridícul, dieu el que sou i el que voleu de debò, i sobretot colla d'hipòcrites deixeu d'utilitzar la paraula esquerra i ecologisme en la vostra propaganda, no l'embruteu més del que ja ho esteu fent.

La militància que conec d'aquest partit estan a l'alçada del trepisme dels seus liders, refrendats als congressos amb majories a la bulgara del 99%, els autentics comunistes, els lluitadors, els que eren d'esquerres han marxat avergonyits i si queda algun o és un romàntic, un sectari o directament un imbècil. Com et pots declarar anticapitalista dins d'aquesta farsa de partit? La posició d'EUiA, rojos i roges, PSUC-viu i tots aquests grupuscles és realment patètica, cada dia que passen allà dins queden en una evidència que en la majoria dels casos ja no té marxa enrera.
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
24 mai 2007
El buscar dubtes on no hi han, es perque o bé no voleu veure les coses tal com son, o bé us interesa que altres no les vegin.

Els trepes de ICV seben molt bé el que fan.

Potser baixen en vots o potser no, pero en el camí ja hauràn fet la seva feina i cumplert el seu proposit. Llavors ja tindràn el camí preparat, al seu partit, o a qualsevol altre partit, o on els hi facin un lloc(ni Aznar ni Gonzalez governen ja, pero viuen molt felliços).

El parany l'han fet ells a tota la gent d'esquerres de Catalunya i a la gent del seu propi partit encara honesta i que no hagin ja fet fora.

Els policies no van a una manifestació a veure que pasa, semble mentida que encara algú pugui pensar això, avans de cada manifestació els trepes de la policia, o sigui els polititzats, han decidit amb els politics com ha de ser la manifestació.

El segrest i pallisses donades als manifestants el dissabte pasat al pur estil Xilé, venia directament de ICV.

El que no entenc es que si altres partits de la dreta, com PP o PSC, no venen aquí a posar posts, ni a defensar el terrorisme d'estat, perque veniu els de ICV ? Aneu-vos a manifestar amb els de CCOO i UGT el 6 de maig, perque la policia pugui torturar i apunyalar no ja impunement, sino que puguin fer-ho amb honors.

Si realment estàn tant ajunyat de la gent que lluita i es mou als moviments socials, si es una cuestió d'ignorancia, t'ho explicarè amb més detall:

A catalunaya, hi ha per un costat:

a) moviments socials, que critiquen, i moltes vegades de forma molt contundent perque son afectats directament, les polítiques de l'ajuntament, així com empreses privades que es dediquen a saquejar la nostre ciutat i les nostres vides. Aquestos, son independents obviament de l'ajuntament, no estàn subvencionats, i tampoc demanen permisos per les seves activitats, o quan els demanen no els hi donen, que be a ser lo mateix.

B) Les ONGs, es dediquen a temes no polititzats, la dona, els minusvalids, el tercer món, el reciclatge. AQuestos son a qui els politics de ICV,PSC,ERC volen fer figurar com esquerra i moviments socials, encara que no ho son. Aquestes ONGs i fundacions, son subvencionades per l'ajuntament, depenen de l'ajuntament per utilitzar espais, i son tb financiats per empreses privades. Aquestos son utilitzats per empreses privades com la Caixa, per fer-se publicitat, i a més no pagar impostos.

Dons els primers son els que els treès de ICV volen eliminar, i els segons els que promocionen (els rollo fòrum). O sigui que es com una dictadura feixista, pero amb ONGS i un bon equip de publicistes.
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
24 mai 2007
Interessantíssima reflexió. Al cap i a la fi des dels poders fàctics la presència d'ICV al govern no deixa de ser vista amb preocupació. Direu el que voldreu però amb el tripartit s'ha progressat (molt tímidament) en algunes qüestions socials i mediambientals i es faria molt més si ICV-IU hi obtingués més parcel·les de poder. El cas de la conselleria d'interior fa pudor a conspiració i tot sembla apuntar a una trampa dels grups reaccionaris. Quin és el resultat del debilitament d'ICV? Pròximament tindrem uns ajuntaments encara més de dretes.
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
24 mai 2007
Sí, un parany dels poders reaccionaris, un parany que va veure TOTHOM menys ICV.

S'ha progressat tímidament en qüestions de drets civils, no en qüestions veritablement socials, i als llocs on ICV era hegemònic el tema mediambiental se l'han passat pel cul.

Per governar en un context neoliberal s'ha de fer política neoliberal, no ens enganyem. Et diguis ICV, PP, ERC, CiU o PSOE. Que l'oligarquia de sempre no veu amb bons ulls ICV? D'acord, però això només és perquè no són de "la família" o per qüestions d'odis viscerals i irracionals. No perquè suposin cap perill.
Re: Reflexions entorn la contradicció de les esquerres a la Conselleria d'Interior
24 mai 2007
Si als poders factics no els veuen amb bon ulls es simplement perque els poders factics ja han fet els seus pactes amb els partits politics més estables:PSC,Ciu,PP(a nivel espanyol).

Obviament tots els partits volen manar, i quan canvia el govern, molts documents es cremen, molta gent deixa de forrar-se i altres passen a forrar-se.

ERC i ICV estàn en plena fira política, lluint-se i captant socis capitalistes, formalitzant els seus negocis bruts. Pero no trigaràn gaire, perquè el tripartit governarà per moooolt de temps a Catalunya, i ho patirem tots els catalans.
Sindicat Terrassa