Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Linxament mediatic als Mossos d'Esquadra o com camuflar els excessos policials (puntdemira)
23 mai 2007
article publicat a www.puntdemira.blogspot.com

PUNT DE MIRA - Visió critica de la actualitat catalana des de una òptica independentista i socialista
LINXAMENT MEDIATIC ALS MOSSOS D'ESQUADRA O COM CAMUFLAR ELS EXCESSOS POLICIALS

El cos de la Policia dels Mossos d'Esquadra han convocat una manifestació pel dia 6 de juny a Barcelona, contra el que anomenen âlinxament mediaticâ? que diuen estar sofrint. Com sempre, i quan els hi convé, desvien l'atenció, criticant que els mitjans de comunicació qüestionen diàriament les seves accions i que no es reconeix correctament la seva feina.

Però es que és normal que les catalanes i els catalans dubtin de la professionalitat dels Mossos d'Esquadra. Són ja molts els excessos denunciats d'aquest cos policial. El cas del Kubotan, on un mosso d'esquadra, pertanyent a la brigada antidisturbis se li va trobar un punxó amb el qual agredia a uns manifestants del col·lectiu okupa de Barcelona ha estat una de les gotes que ha fet vessar el got, juntament amb el també recent cas del detingut de Badalona, que està en mort cerebral, després d'una âestranya escapatòriaâ? d'un cotxe dels mossos d'esquadra, mentre el traslladaven als jutjats.

Però això no vé de nou, cal recordar la mort a trets d'un malalt que patia esquizofrènia a Malgrat de mar i que suposadament no van poder retenir entre 10 agents dels mossos d'esquadra, els abusos denunciats (i enregistrats en vídeo) de la comissaria de les Corts, la despreocupació per una dona gran perduda per Barcelona i que patia alzeimer de la qual van âpassar olímpicamentâ?, els desallotjaments il·legals de cases i centres socials okupats, la contundència de les seves accions en manifestacions pacífiques, o acabar a base de cops de porra festes tradicionals de poblacions catalanes com a Arenys de Mar, han fet dels Mossos d'Esquadra un cos especialment antipàtic per la població de Catalunya.

En el informe del 2006 sobre la Tortura a l'esta espanyol (http://www.prevenciontortura.org/spip/documents/2006-InformeCPT.pdf), presentat per la Coordinadora per la prevenció de la tortura (que aplega organitzacions com Alerta Solidaria, el Col·legi d'Advocats de Barcelona, la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, Rescat o SOS Racisme entre d'altres) apunta també en aquesta direcció. L'informe denúncia que en tot l'estat espanyol s'han realitzat 266 denúncies de tortures, de les quals 144 són de Catalunya (el territori on més denúncies s'han realitzat a l'estat Espanyol.

L'informe assenyala especialment que Catalunya ha augmentat un 87% el cas de denúncies per tortures, que ha passat de 77 denúncies l'any 2005 a 144 l'any 2006. També destaca que la major part d'aquest augment s'ha donat a la ciutat de Barcelona, que ha passat de 60 denúncies l'any 2005 a 129 el 2006, un augment del 115%. La majoria d'aquestes denúncies són per tortures a moviments socials (73) i immigrants (23). A més, si observem en tot el territori dels Països Catalans, les denuncies a moviments socials augmenten a 83 casos. La Policia Nacional, apareix com el cos policial amb més denúncies a l'estat espanyol, seguit immediatament pels cos de policia dels Mossos d'Esquadra.

Així doncs, com s'entén que els Mossos d'Esquadra es vulguin manifestar contra el âlinxament mediaticâ? si queda demostrat que són uns carnissers? I això parlant només de tortures. Falta esperar un altre informe sobre els excessos d'autoritat d'aquests que diuen treballar per la seguretat de les catalanes i els catalans. Ãs normal que cada cop hi hagi més desconfiança envers els Mossos d'Esquadra. El carrer en va ple.


www.puntdemira.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Linxament mediatic als Mossos d'Esquadra o com camuflar els excessos policials (puntdemira)
23 mai 2007
això del linxament és una broma?

Mossos d'Esquadra = Botiflers
Re: Linxament mediatic als Mossos d'Esquadra o com camuflar els excessos policials (puntdemira)
23 mai 2007
Jo crec que lo del segrest de 1000 manifestants en un espai públic, i l'aplicació sistemàtica sobre ells de violéncia física i psicológica, es pot ser el cas més greu.

Contramanifestació necesaria, això si, no cahient en el parany de dirigir-la cap a la policia, sino cap els responsables polítics, i la seva utilització de les forçes de l'ordre per tapar els seus traps bruts, el seu mal govern i les seves activitats sino directament il.legals, si totalment amorals i inhumanes.
Re: Linxament mediatic als Mossos d'Esquadra o com camuflar els excessos policials (puntdemira)
23 mai 2007
Inclús es podria apojar la manifestació dels mossos pero amb un eslogan i comunicat diferent, criticant la utilització de la policia per part del govern per tapar les seves il.legalitats, maniobres corruptes i paranys que tendeixen als ciutadans, que només persegueixen el seu benefici personal pero que van en contra de l'interès comú.
Re: Linxament mediatic als Mossos d'Esquadra o com camuflar els excessos policials (puntdemira)
23 mai 2007
Esto puede parecer un poco burro,pero creo que esta mas que claro que los politicos utilizan a las policias,como el capital utilizan a los politicos...No entiendo que ahora sea el momento de explicarlo,ni a quien.Me da que mas bien es el momento de plantarnos y de,se que sigue sonando burro, "marcar territorio". No puede ser que nos desalojen,nos golpeen,nos secuestren,nos maten,etc, asi, sin mas. No hablo de una guerra contra la policia,perderiamos seguro,y mucho. Mas bien es hacer una Demo,o varias, de que no es tan barato como ellos se estan creyendo intentar avasallarnos(llevan ya meses,y aparte de de la denuncia publica no estaria de mas un poco de fuerza,¿no?)
Re: Linxament mediatic als Mossos d'Esquadra o com camuflar els excessos policials (puntdemira)
23 mai 2007
En Saura volia queda be davant els seus votants despres de tanta desokupacio que respon evidentment a ordres judicials i no als seus desitjos.
Va donar-li al play i tots van veure unes "tortures", pero se li va girar van possar a un quinqui que no obeix als agents i que es treu la jaqueta i s'encara, el seu gran video de tortures va baixar de 100 a 10 en dos dies.
Arriban les eleccions i tant PSC com ERC saben que cada vot que li treuen a IC es un vot per ells, com atacar-lo, que sorti tota la merda de la seva conselleria, manera de fer-lo: TV3 "la seva"
Ara tenim un farlopero fatxa que diu que uns mossos li van donar cuatra tortas a una discoteca de pijos de bcn, a una familia gitana que diuen que uns mossos van passar-li per sobra al seu fill per treure'l del mig, com si fos la peça clau del cas Malaya, un para que no pot amb el seu fill esquiçofrenic i una vegada li treuen el marro vol guanyar-se una pasta.
Un mosso tirat al terra i el cuni preguntant-se perque serveix el catxarro negre que te a la ma.
Re: Linxament mediatic als Mossos d'Esquadra o com camuflar els excessos policials (puntdemira)
23 mai 2007
rompiendo mi regla de no responder a provocaciones gratuitas,lo he de decir:eres un hijo de la grandisima zorra.solo espero conocerte algun dia y mostrarte lo que se puede hacer con la izquierda,y con la derecha y con la rodilla y con.... ers lo peor y lo pagaras,cabrón
Re: Linxament mediatic als Mossos d'Esquadra o com camuflar els excessos policials (puntdemira)
23 mai 2007
No cola "desquerres i de debo",

sou tan psicópates com els vostres amos (els dirigents d'ICV), o us negueu a veure la realitat per no caure en una crísis existencial.

Aquesta repressió ve manada desde ICV, perque es a ICV a qui li bé molt rebé electoralment.

I a la cúpula de ICV, al que l'interesa son els vots i el poder, independenment de que mori un manifestant o un policia.

A més, a ICV l'interesa desmantellar tots els moviments sociales vinculats a la okupació, perquè?, donç perque així només restaràn les ONGs (no moviments socials) vinculats a la administració.

Els de ICV son uns psicópates, igual que ho es l'Acebes, l'Hereu i la resta de psicópates socials de l'escena política.

Al Saura, al igual que al Piqué, li es totalment indiferent dir que es de dretes o que es d'esquerres, tan sol vol vots i poder, fer la seva feina, pujar i sotmetre(com trepes que son).

De fet a tots els partits els interesa aquesta política represiva, perque així, al igual que va passar amb l'assumpte de les torres besones, el poble els està menys demunt, s'obsesiona amb l'orde públic, i els deixa més lliures per fer el seu saqueix.
Re: Linxament mediatic als Mossos d'Esquadra o com camuflar els excessos policials (puntdemira)
23 mai 2007
"En Saura volia queda be davant els seus votants despres de tanta desokupacio que respon evidentment a ordres judicials i no als seus desitjos"

Mentida, en molts casos primer s'ha desallotjat i després s'ha anat a jutjats a demanar l'ordre al jutge de guàrdia. O en altres s'ha iniciat el desallotjament i han rebut l'ordre d'aturar-lo per irregular un cop ja efectuat.

No vingueu amb això de que depèn del jutge perquè, tot i essent cert, les pressions que aquests reben les exerceix algú en base a un pla establert no precisament pel jutge. Aquesta excusa ja la feia servir la Tura.

Si les pressions i el pla els estableixen la cúpula del cos dels Mossos o la cúpula d'Interior ja no ho sé ni m'importa, perquè el resultat és el mateix i tots dos n'estan al corrent.
Re: Linxament mediatic als Mossos d'Esquadra o com camuflar els excessos policials (puntdemira)
24 mai 2007
Mossos d'Esquadra == Gossos dels polítics
Sindicat Terrassa