Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
No tot està tan fatal com sembla
23 mai 2007
Article publicat al setmanari de comunicació DIRECTA d'aquesta setmana sobre la setmana de lluita endefensa del territori i contra l'especulació: ESTÀ TOT FATAL, PASSEM A L'ACCIÓ!
nena esta tot fatal.png
Accions a tot arreu contra l'especulació immobiliària

Oriol Matadepera
baixllobregat ARROBA setmanaridirecta.info

A l'anterior numero de DIRECTA s'informava de l'inici de la setmana de lluita en defensa del territori i contra l'especulació aixoplugada sota el nom 'Està tot fatal'. La plataforma opositora al projecte urbanístic d'Oliveretes a Viladecans rebia al president Montilla, immobiliàries boicotejades a diferents barris de Barcelona i l'acció al balcó de l'ajuntament d'Esplugues eren el tret de sortida d'una setmana on diversos col·lectius i persones han actuat de manera conjunta i directa front el negoci del ciment. Vuit persones han passat per comissaria en aquests dies, un mínim de 60 persones han estat identificades i una acampada ha estat desallotjada a Nou Barris (Barcelona).

Durant la resta de la setmana, cada dia era una sorpresa en forma d'acció, pancarta, acampada, jornada reivindicativa o immobiliària atacada. Col·lectius de les Terres de l'Ebre, comarques gironines, Ponent, àrea metropolitana, Tarragona, Catalunya interior, la Plana de Castelló, València i Mallorca han estat connectats amb l'objectiu comú de denunciar la destrucció del territori. Els objectius de les accions han estat ajuntaments i seus de districte (Esplugues, Nou Barris), fires (Viladecans, Solsona, Construmat), seus de partits polítics (Sant Andreu del Palomar), seus d'organismes públics (Inspecció de Treball, Oficina de l'Habitatge), solars abandonats a l'especulació (Sant Cugat del Vallès), habitatges abandonats (Manresa), aparicions a meetings electorals (V de Vivienda), accions a les marquesines dels busos (Sants), pancartes a Collserola i Tortosa.


Manifestacions i cercaviles
En el marc de la setmana 'Està tot fatal' també han tingut lloc cercaviles convocades per la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam (Santa Coloma de Gramenet) i per la campanya 'Les majories fan mal' (Esplugues). A Vic (Osona) va tenir lloc una manifestació organitzada per la Coordinadora per a la Defensa del Territori de la comarca. Caminada per l'Horta Nord (València), bicicletades a Sant Andreu (Barcelona) i Igualada (Anoia), cassolades (Nou Barris), acampades (Nou Barris, Igualada) i al barri de Sants un vermut contra la destrucció del barri.


Immobiliàries boicotejades
Durant la setmana contra l'especulació més d'un centenar d'empreses immobiliàries han aparegut amb els panys siliconats i escrits que denuncien l'especulació immobiliària. Són establiments de Sants, PobleSec, Clot-Sagrera, Nou Barris, Sant Andreu i Gràcia. Es tracta de l'acció simultània més massiva contra seus immobiliàries realitzada mai a Barcelona. L'acció no ha estat denunciada ni difosa per la patronal del sector i ha estat tímidament publicada a mitjans de comunicació. A Tarragona, Solsona, Salt (Gironès), Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí (Baix Llobregat) s'han pintat diverses immobiliàries i asseguradores. Altres accions de denúncia amb pintades i penjades de pancartes han tingut lloc a Sòller (Mallorca),la Plana (Castelló), Vilanova i la Geltrú (Garraf) i a València per denunciar l'especulació urbanística i els excessos immobiliaris. A l'Eixample una acció de denuncia tenia lloc a una oficina de Marina d'Or.


DISSABTE 19: Dues persones s'encadenen davant de la fira de la construcció Construmat (Sants, Barcelona) i una trentena més assegudes al terra tallen el trànsit a Plaça Espanya durant una hora. Els Mossos d'Esquadra van actuar amb molta contundència davant una acció de desobediència no violenta lesionant a totes les persones participants que acaben identificades i van detenir a una persona al marge de l'acció que volia impedir que la policia s'emportés a un fotògraf.

DIJOUS 15: Una quinzena de persones ocupen simbòlicament l'Oficina d'Habitatge municipal situada a la Rambla del Poblenou (Barcelona). Amb sacs de dormir i coixins denunciaven âl'augment impressionant del preu de l'habitatgeâ? i la complicitat de l'administració amb âles màfies del cimentâ?. La responsable de l'oficina municipal va tancar la porta d'entrada amb la gent a dins fins que les forces d'ordre públic van arribar per a alliberar a les persones retingudes.

Dijous 17-dilluns 21: A Lleida tres persones es van penjar durant quatre dies d'un vuitè pis denunciant la simbologia franquista present als carrers de la ciutat. Coincidint amb un arrest domiciliari per una falta de deslluïment de
béns immobles on es reivindicava la retirada d'un monòlit franquista s'han volgut afegir a la setmana de lluita en defensa del territori. Es denunciava que Lleida és la ciutat catalana en la qual âel preu dels pisos ha augmentat més i dâuna manera més alarmantâ?.

16 maig-18maig: Tres persones van romandre tres dies a 50 metres d'alçada a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) penjades de la façana d'una de les Tres Torres per denunciar la imposició del projecte urbanístic conegut com a pla Caufec-Porta BCN i per exigir un diàleg real entre l'alcaldessa P. Díaz i la plataforma opositora. L'acció va acabar en una onada de soroll on més de 400 persones van rebre a les tres encausades per desordres, resistència i desobediència a l'autoritat.


Queden moltes més setmanes de lluita
M. Rossinyol, Està tot fatal

Acaba la setmana de lluita en defensa del territori i contra lâespeculació i iniciem, de nou, el nostre particular calendari dâassemblees, convocatòries i accions. Tanmateix, aquesta setmana ens ha servit a totes per posar damunt la taula, altra volta que, malgrat les dificultats, el nostre treball i reivindicacions són necessàries. Que només actuant i mobilitzant-nos ens escolten i fem públic el nostre malestar. I això ens ho corrobora, sobretot, la resposta i el recolzament de la gent que sâha aplegat al nostre voltant i ens ha donat suport en tot moment.
Aquesta setmana ha estat una alenada dâaire, de treball accelerat, de suport i solidaritat. Saber cada dia de les accions que sâestaven realitzant arreu del territori i veure com augmentava el nombre de convocatòries ens posa de manifest que seguim reivindicant i que, malgrat tot, seguim lluitant, adherint-nos a convocatòries i campanyes, aprofitant oportunitats de treball conjunt. Un treball que ha sortit, tot i les dificultats, de lâàrea metropolitana de Barcelona i que ha aplegat a nombroses entitats ecologistes, juntament amb diversos col·lectius dels moviments socials. Això, evidentment, no és un punt dâinflexió, però és un pas més que permet ampliar la xarxa dâacció i de treball. I és que mentre estigui tot fatal, seguirem denunciant-ho. Seguirem denunciant els plans urbanístics, la MAT, el preu de lâhabitatge i tants altres efectes de la destrucció del territori i productes de lâespeculació. Acaba la setmana amb el convenciment que ens en queden moltes més per endavant, que de temes ens en sobren, i de ganes no ens en falten.
Mira també:
http://www.estatotfatal.net
http://www.setmanaridirecta.info

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa