Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: corrupció i poder : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
[Just el garrot] Conseqüències polítiques i judicials d'oposar-se a la gestió municipal a Esplugues de Llobregat
23 mai 2007
Dijous 24 de maig de 2007, davant l'ajuntament d'Esplugues de Llobregat
12h: Roda de premsa
20h: Acte públic
rs_cartell repressió www(2).jpg
No al Pla Caufec: multes, 20N, firesplugues, desallotjament violent de plens, cartells arrencats
EntreBastidors: querella criminal per calumnies i injuries
Està Tot Fatal: conseqüències de lâacció al balcó de lâajuntament i de penjar-se de les 3 torres

identificacions, multes, judicis, mossos dâesquadra, jutges, condemnes, sentències, querelles criminals, desordres públics, desobediència, resistència, atemptat a lâautoritat, kale borroka, actes vandàlics, antidemocràtics, antisistema, violents...?

En el darrer mandat en solitari del PSOE a Esplugues de Llobregat s'ha intensificat el control i la penalització a l'oposició popular a la gestió municipal i a les seves polítiques urbanístiques, pressupostàries, de prestació de serveis i concessió de llicències, de participació ciutadana, d'informació i propaganda.

La manca de diàleg del govern, en majoria absolutista des de fa 24 anys, i la nul·la transparència en la presa de decisions sobre assumptes que afecten a milers de persones han augmentat des de que P. Díaz va assumir l'alcaldia el juny passat. El mateix dia de l'abdicació, un centenar de persones, moltes d'elles representants d'entitats d'Esplugues, tenien prohibida l'entrada a l'ajuntament. El següent ple, un grup de persones tampoc pot entrar si no és escorcollada. Després aquesta mesura es converteix en norma.

Qui aplicava aquestes ordres era ni més ni menys que el sr. K, ex cap de la policia local, imputat el març per un delicte contra la seguretat del transit, que va amenaçar a un membre de la Plataforma popular contra el pla Caufec de llençar-lo des de la teulada de l'ajuntament en el transcurs d'una acció el febrer de 2005.

L'ajuntament sempre s'ha preocupat de emetre comunicats públics on acusa a la gent opositora de âviolentaâ?, âde ser de fora d'Espluguesâ? [sic], de realitzar âactes vandàlicsâ? mentre mostra la cara més hipòcrita i prepotent del govern local. D'altra banda, ja ni es comptabilitzen les vegades que l'ajuntament ha ordenat l'arrencada de cartells i pancartes de tot tipus, la no autorització per a realitzar actes públics, la negativa a cedir locals municipals o material del poble com cadires o equips de so, l'ús de la Policia Local per a resoldre conflictes polítics...

No al Pla Caufec
La gerència municipal, encapçalada des de 1991 per Enric Giner, actual numero 2 a la llista del PSOE a Esplugues, va ânegociarâ? amb la Coordinadora d'AAVV contra el pla Caufec una vegada aquest projecte urbanístic ja estava aprovat per la Generalitat. La conclusió va ser que cap metre de ciment seria rebaixat. Les maneres per fer-se escoltar a l'ajuntament i a la vegada conscienciar a la població de les nefastes repercussions d'omplir de ciment la muntanya d'Esplugues i tots els seus efectes col·laterals han estat diverses en els darrers 16 anys: des de les més clàssiques (pancartes, fulletons, manifestacions, xerrades, etc.) fins a allò més curiós i imaginatiu (accions directes noviolentes visuals i simbòliques, encadenaments a l'ajuntament i a la seu de la promotora Sacresa, actes al carrer, etc.). Moltes d'elles exigien una resposta de l'ajuntament, principalment la paralització del projecte fins que no es resolguessin els processos judicials en contra. Avui dia són tres contenciosos interposats, dos al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i un al Tribunal Suprem a Madrid, despeses per les AAVV que ja superen els 5 milions de pessetes.

No és la primera vegada que les Associacions Veïnals oposades al pla Caufec col·loquen una paradeta informativa a la fira comercial Firesplugues i són multades. L'any 2001 van ser 25.000 pessetes, aquest any encara no ha arribat la multa corresponent però 4 persones van ser identificades amb aquest objectiu punitiu.

Dos membres de la Plataforma van ser portats a judici acusats de resistència i atemptat a l'autoritat amb possibles penes de presó en finalitzar una acció a l'Illa Diagonal, seu de l'empresa de la família Sanahuja, el 20 de novembre de 2004. Van ser absolts mesos després. Un membre de la Plataforma va ser multat en una acció on es va obrir i dignificar el solar rebatejat com a parc de Can Oliveres per treure unes tanques del seu lloc. El gerent diu que la multa pot ser de 90 a 3.000 euros. Una altra persona anirà a judici el proper 19 de juny per una falta de âdesobediència a l'autoritatâ? com a conseqüència de la primera trobada al carrer de 'Les majories fan mal' on el mosso de torn va dir que una reunió de més de 19 persones requeria autorització.

Està Tot Fatal
Les recents accions de denúncia de la manca de diàleg de l'alcaldessa respecte al Pla Caufec emmarcades en la setmana en defensa del territori 'Està Tot Fatal' han acabat amb la imputació dels Mossos d'Esquadra de 14 delictes i 1 falta de danys a 5 persones: 6 acusacions de âdesordreâ?, 4 de âresistènciaâ?, 3 de âdesobediènciaâ? i 1 dâ?atemptat a l'autoritatâ?.

L'encadenament al balcó de l'ajuntament va acabar amb la barana del consistori tallada pels Mossos d'Esquadra i una declaració de PSOE, PP i CiU titllant l'acció d'â?acte vandàlicâ? doncs l'alcaldessa va rebre unes gotes d'aigua mentre passava entre els manifestants. Les conseqüències penals d'aquesta acció i de la que van protagonitzar 3 persones que es van penjar durant 3 dies d'una de les 3 Torres d'Esplugues encara estan per arribar. Però com a novetat veiem amb preocupació que de les identificacions policials preceptives, l'estratègia actual tendeix a imputar penalment als participants de les accions.

Sr. K, 347 i la querella a la revista EntreBastidors
El cap de la policia i l'agent 347 sempre s'han cobert les esquenes en expedients i judicis. Aquest agent ascendit a sergent pel sr. K ja va protagonitzar la imputació de dotzenes de pintades amb esprai de caire feixista a dos membres de la Plataforma que van assumir haver fet una sola pintada i sense acabar. Tres anys després i amb embargaments a comptes corrents, els dos nois són forçats a realitzar 14 hores de treballs a la comunitat.

L'agent 347 ha estat absolt de dos acusacions d'agressió en el primer semestre de 2006. Primer un jove denuncia una pallissa nocturna i després un altre l'acusa de trencar-li el llavi amb un cop de puny en el transcurs d'un desallotjament de l'ajuntament fruit d'una acció a l'interior del consistori. Amb aquestes absolucions âper manca de provesâ? a la mà, interposa conjuntament amb l'ajuntament d'Esplugues una querella criminal per calumnies i injuries contra el mateix noi que el denuncia per trencar-li el llavi. Decideixen que ell és âqui actua de fet com a director, editor i redactorâ? de la revista local EntreBastidors perquè allà s'havia publicat la informació de les agressions âno provadesâ?. La querella, que segons alguns advocats hauria de ser aprovada pel ple municipal, pot significar una condemna de 2 anys de presó i una important indemnització. Igualment, aprofiten la querella per afirmar sense embuts que des d'aquest mitjà de comunicació crític amb l'ajuntament âes cau de ple en l'insult i l'amenaçaâ? amb âel clar objectiuâ? de âdesprestigiarâ? a funcionaris públics i âatemorir-losâ?.
Mira també:
http://www.noalplacaufec.net
http://www.entrebastidors.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Just el garrot] Conseqüències polítiques i judicials d'oposar-se a la gestió municipal a Esplugues de Llobregat
23 mai 2007
Aupa companys/es, aturarem el pla caufec costi el que costi. Prou penes-multes, prou repressió! contra els plans urbanístics, perque les majories dels partits politics fan mal, PERQUE TOT ESTA FATAAAAAL! lluita i resistencia!
Re: [Just el garrot] Conseqüències polítiques i judicials d'oposar-se a la gestió municipal a Esplugues de Llobregat
24 mai 2007
Hola! he estat aquest matí a la roda de premsa i m'he sorprès molt de que vingués la policia local d'Esplugues a identificar a les persones que acabaven de muntar una tauleta amb revistes i informació. També els hi han dit que havien de recollir la paradeta perquè no havien demanat permís per fer-ho. Finalment han marxat, s'ha fet la roda de premsa i s'ha recollit tot. Ens veiem aquesta tarda!
Re: [Just el garrot] Conseqüències polítiques i judicials d'oposar-se a la gestió municipal a Esplugues de Llobregat
25 mai 2007
A la tarda també han identificat a les primeres persones que han aparegut per la plaça a muntar la paradeta. La policia local deia que la taula s’havia de retirar, però la gent l’ha mantingut fins el final.
Sindicat Terrassa