Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Catalunya al capdavant de les denúncies de casos de tortura i maltractaments
23 mai 2007
La Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura ha presentat lâInforme 2006 sobre la Tortura a lâEstat espanyol que des de fa tres anys elabora anualment. Lâestudi conclou que un mínim de 610 persones van denunciar haver estat objecte de tortura o maltractaments en un total de 210 casos tot i que ressenyen no saber, però, "quin percentatge representen les denúncies recollides en aquest informe sobre el total del casos reals que es poden haver donat" una quantitat que maginen "més elevada".

Catalunya, que va enregistrar 55 casos, ha estat protagonista dâun espectacular creixement -un 87%-, passant de 77 a 144 denunciants. La ciutat de Barcelona, segons lâestudi, sâha erigit en el gran catalitzador de lâaugment de denunciants al territori català lâany 2006 amb 129 dels 144.

La Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura recalca que els moviments socials i les protestes socials són els grups que més denúncies han presentat amb un 30,5% dâaquestes, seguides dâaquells relacionats amb els migrants, un 17,9%, i els moviments sindicals (13,4%). En matèria de denunciats, lâestudi constata que âpràcticament totes les policies i cossos funcionarials de seguretat han rebut denúncies per tortures i/o maltractamentsâ?, és el Cos Nacional de la Policia âamb un total de 270 denúnices- el que ocupa el primer lloc.

LâInforme 2006 sobre la Tortura a lâEstat Espanyol també remarca la importància de lâaplicació âdel Protocol Facultatiu contra la Tortura esdevingui un instrument eficaç, cosa que només serà possible si és la Societat Civil lâencarregada de vetllar pel seu complimentâ?.
Mira també:
http://www.prevenciontortura.org/spip/documents/2006-InformeCPT.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Catalunya al capdavant de les denúncies de casos de tortura i maltractaments
23 mai 2007
Quan es pensa aplicar aquest protocol?
Re: Catalunya al capdavant de les denúncies de casos de tortura i maltractaments
23 mai 2007
Pues si ICV sube o se mantiene en estas municipales me parece que nunca.
Sindicat