Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat del Comitè de BCN del PSUC viu
22 mai 2007
El Comitè de BCN del PSUC viu rebutja els fets de dissabte
Comitè de Barcelona del PSUC viu

Des del Comitè de Barcelona del PSUC Viu mostrem la nostra més rotunda repulsa a la manera amb què els Mossos d'Esquadra van procedir durant la manifestació convocada el passat 18 de maig per l'Assemblea d'Okupes de Barcelona. Aquesta forma d'actuar dels cossos policials no és nova, sinó que es ve repetint amb tots i cadascun dels governs democràtics. Però, estem sens dubte davant una nova escalada de repressió davant tota mena de moviment reivindicatius, de la qual cosa n'és un clar exemple l'ús de determinades armes, o dels actes de violència extrema sobre els detinguts que s'esdevenen dins les comissaries.

Exigim una clara assumpció de responsabilitats i que la Conselleria d'Interior elimini de manera contundent tota mena d'excessos en la policia autonòmica. No són de rebut determinades pràctiques que crèiem ja enterrades al limb de la història.

El Comitè de Barcelona del PSUC Viu denuncia la creixent criminalització dels moviments socials, els espais d'impunitat cada cop més grans de què disposen les forces de seguretat de l'Estat, la indefensió davant la qual es troben milers de ciutadans quan intenten fer ús del dret constitucional a manifestar-se, en definitiva denunciem les cada cop més grans injustícies socials que, de moment, el govern tripartit d'esquerres no ha aconseguit eliminar.
Mira també:
http://www.psuc.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat del Comitè de BCN del PSUC viu
22 mai 2007
Això comenteuli al vostre colega Saura, dueño y señor de estos feroces bestias
Re: Comunicat del Comitè de BCN del PSUC viu
22 mai 2007
Aquest comunicat, realitzat per l'Assemblea d'Okupes de Sabadell en motiu d'una acció de resposta a un doble desallotjament que va patir la nostra ciutat -amb la violència i les intimidacions corresponents- sembla no perdre vigència, ans al contrari, sembla ser cada setmana més real. PSUC-Viu...a vosaltres també.

---------
A vosaltres, socialdemòcrates.

Som conscients que no us motiva -al menys a la majoria de vosaltres- l'afany de personalisme o la voluntat de perpetuar la injustícia social fruit d'aquest infame sitema econòmico-polític. Les vostres inquietuds passen per la millora de les condicions de vida de les classes populars, des d'un presuposat pragmatisme polític deslegitimat per una realitat lamentable.
Vosaltres fa molts anys que vareu triar un camí determinat. vareu decidir deixar enrera la lluita de classes i la mobilització i confrontació social com a eïnes per a obtenir millores socials absolutament legítimes. No es podia viure sempre al segle XIX. A canvi, vareu pendre el camí del pacte social, de la colaboració de classes i de la participació en les estructures capitalistes; confiats potser en què les bones intencions de tothom farien d'aquest sistema economico-social un sistema on es puguessin garantir unes condicions de vida justes pel conjunt de la societat. vareu optar per les eleccions -tot i que de tant en tant feu servir eïnes del segle XIX com la vaga, aquests cop no desprestigiades pel pas del temps- com a eïna d'acció política preferent. Us vareu veure obligats a adaptar el vostre discurs i la vostra praxi a les voluntats d'un electorat que girava cap al conservadorisme, mogut per factors que ara no esmentarem i dels quals sou, en part, responsables. Cal felicitar-vos en aquest sentit doncs ha demostrat ser un camí que, electoralment, us va donant resultats. Ara be, a més de l'índex de creixement electoral -segurament temporal-, què hem obtingut a canvi de deixar de banda la oposició frontal al rumb que estava prenent el neoliberalisme com a ideologia i sistema hegemònics? Algú pot dir que la situació i les perspectives actuals per a les classes populars són millors que les immediàtament posteriors a implantació de la democràcia liberal? Amb cinc paraules ens estalviarem parrafades innecesàries, doncs tot i que no ho digueu, sou conscients de com és de lamentable la situació: vivenda, treball, territori, educació i sanitat, per citar-ne alguns exemples. Evidentment, ens direu que, sense la vostra participació, la situació d'aquests cinc exemples, seria molt més lamentable. Segur? Bé, ningú ho sap. El que sí que sabem és que el balanç de la vostra estratègia política -de fa 30 anys ençà- és objectivament negatiu. Les iniciatives que heu aconseguit implantar i que són positives pel conjunt de la societat, no compensen ni de bon troç la legitimació i les facilitats que han obtingut -els beneficiats per aquestes- en la implantació de les mesures negatives. Una facilitat i una legitimació que se'n deriven de la vostra estratègia política colaboracionista. Dos conceptes per visualitzar l'argument: precarietat laboral i vivenda. A més d'aquest balanç negatiu, en la vostra estratègia només hem trobat la desactivació de la preciosa tradició de lluites populars característica d'aquesta nació i la legitimació d'un sistema econòmic assentat en la injustícia.

Ara, la contradicció s'ha fet més visible. Heu acceptat dirigir la conselleria d'Interior i -per mantenir unes quotes electorals determinades, arrancar sectors descontents del PSC i mantenir la imatge de partit d'ordre- no us tremola el pols a l'hora de canalitzar i legitimar la violència estructural del sistema (en forma de violència jurídica i policial) cap als moviments d'opossició que van sorgint fruit de les contradiccions socials. És cert que tan sols heu fet més visible la línea que ja fa temps us situava a l'altra banda del conflicte: amb els explotadors i no amb els explotats, amb els opressors i no amb els oprimits. O, si ho voleu en termes del segle XXI: amb els beneficiats i precaritzadors i no amb els perjudicats i els precaris.
.
A vosaltres, OPORTUNISTES, MENTIDERS I HIPÒCRITES (tornem-hi: oportunistes, mentiders i hipòcrites), que defensàveu l'okupació en temps d'opossició i ara autoritzeu i legitimeu la seva violenta eradicació. A vosaltres, CÒMPLICES DELS RETROCESSOS SOCIALS, que a través de la legitimació i la desactivació de les lluites ens heu portat a on som. A vosaltres, que dirigiu i legitimeu les actuacions desproporcionades dels gossos de pressa als que anomeneu Mossos d'Esquadra, només fer-vos la següent advertència:
    Us tornarem amb pedres d'odi tanta repressió.
Re: Comunicat del Comitè de BCN del PSUC viu
22 mai 2007
mmm... donç estem esperant perque vosaltres esteu dins d'aquest tripartit d'esquerres.

O vos aneu fora o moveu les bases per tombar els vostres caps, o els denuncieu devant d'un tribunal, pero en qualsevol cas no es amb nosaltres amb qui teniu que parlar.
Re: Comunicat del Comitè de BCN del PSUC viu
22 mai 2007
el psuc encara esteu a EUiA???

mare meva... Saura el mal menor... ja veus tu, la dreta no hagués tingut collons de fer això perke precisament partits com ICV se'ls haguéssin tirat a sobre, però ja ho sabem, tot és pur teatre.

si el feixisme és el braç dret del capitalisme, l'esquerra és el reformisme. us aviso als companys del psuc que estigueu al aguait, per que, encara que precisament ara la premsa se n'està començant a fer una mica de ressó, la cosa ja ve de lluny. a la manifestació antifeixista del 12 d'Octubre ja ho van demostrar.

no us convé gens aïllar-vos dels moviments socials.
Re: Comunicat del Comitè de BCN del PSUC viu
22 mai 2007
per cert, senyors vius, la manifestació era el passat 19 de maig, no el 18
Re: Comunicat del Comitè de BCN del PSUC viu
23 mai 2007
O be tombeu a la direccio o mes val que deixeu ICV.
No hi ha massa alternatives de debo.
Sindicat