Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Del Roig al Blau a Tarragona
22 mai 2007
Xerrada sobre el BLAVERISME i posterior projecció del film “DEL ROIG AL BLAU�,al Casal Popular Sageta de Foc (tarragona) 24 de maig a les 19h
roig blau.bmp
Xerrada sobre el BLAVERISME i posterior projecció del film “DEL ROIG AL BLAU�,(de Llorenç Soler; 2004. 97 minuts) al Casal Popular Sageta de Foc (C/trinquet vell 15 Tarragona), el pròxim 24 de maig a les 19 h.

La transició política va propiciar l’escenari adient per fer esclatar el conflicte al voltant de la identitat dels valencians que hauria de condicionar el seu futur democràtic.La formulació d’una nova concepció nacionalista de la valencianitat, assumida per part de l’antifranquisme, va col·lisionar amb l’arrelat regionalisme defensat pels sectors socials més conservadors, tot desencadenant un dels episodis més convulsos de la recent història valenciana. En un terreny guanyat per la visceralitat, la irracionalitat, la manipulació i la demagògia, uns i altres van tractar d’adaptar-se a les circumstàncies per tal d’assegurar-se el seu espai a la nova societat que s’albirava.

Organitza: Endavant (OSAN) Tarragonès
www.endavant_tgn.da.ru
tarragones ARROBA endavant.org
Mira també:
http://www.sagetadefoc.cat
http://www.sagetadefoc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Del Roig al Blau a Tarragona
23 mai 2007
Aquest és un dels millors documentals que sobre la història recent dels Països Catalans s'ha fet mai. Llàstima que al Principat no el conegui gairebé ningú. Què hi farem! El blaverisme és present arreu i el regionalisme, el seu pare, també.
Sindicat Terrassa