Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Interior admet que el kubotan és un arma no reglamentària
22 mai 2007
NO ESTÀ INCLÒS EN EL REGLAMENT D'ARMES"

Interior admet que el kubotan és un arma no reglamentària

Joan Delort amb Jaume Bosch al ParlamentEl secretari de Seguretat Pública del departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Delort, ha admès en declaracions a TV3 que el "kubotán" és un "estri que no està inclòs dins del reglament d'armes", que serveix als membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat que han seguit un curs d'entrenament per a "accions ofensives o, en casos de resistència passiva, vulnerar la consciència de l'individu" que es resisteix. "No és llancívol ni és per punxar. Pot ajudar el policia en cas que hagi de practicar una detenció; que aquesta, utilitzant menys violència i només aplicant un punt de dolor, vulneri la capacitat de resistència de l'individu", ha insistit.

Aquest s'ha mostrat partidari, "per la pròpia tranquil·litat dels Mossos, que això que a nivell intern ja és un fet, que quedi més regulat i que els mateixos policies diguin que no només han fet un entrenament, sinó que hi ha una disposició interna perfectament clara que digui en quins casos sí i en quins casos no" es pot utilitzar. Delort ha quantificat el nombre d'agents que disposen d'aquest estri com a propi i estan entrenats per al seu ús en una vintena de membres de la Brigada Mòbil.

L'alt càrrec s'ha queixat que, davant de les últimes actuacions dels Mossos d'Esquadra, "sembla que hi ha una predisposició a qüestionar-ne sistemàticament tota acció". "Hi ha massa notícies, que, a més, de la manera que són tractades, els ingredients que s'hi van posant, no faciliten la tasca de la policia, la qual cosa no deixa de ser preocupant", ha afegit.

Per Joan Delort, és "positiu" que la policia catalana estigui sotmesa a major rigor en les seves actuacions, i ha desvinculat les actuacions dels Mossos de la direcció política actual i de les anteriors. "Els Mossos d'Esquadra són un dels elements més simbòlics i emblemàtics del nou autogovern, i és una bona manera d'entrar a qüestionar per què hem de fer aquest viatge de dotar-se d'un major nombre de competències, etc.", ha comentat.

Delort ha explicat que l'home que va agredir un mosso d'esquadra amb un cop de puny al nas passa avui a disposició judicial. Aquest home té un antecedent per ocupació il·legal. El mosso ferit, segons Delort, "té un trencament del septe nasal" i s'estarà unes setmanes de baixa.

Al voltant del cas de Sergio Carmona, ara mateix en coma a l'UCI de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona amb un traumatisme cranioencefàlic, Delort ha reiterat la versió oficial dels fets (intent de fugida d'un detingut des d'un cotxe patrulla en marxa) i ha afegit que "el que sembla inversemblant és que algú pensi que els Mossos tenien ganes d'atonyinar-lo, van treure i desmuntar la mampara, davant d'un altre detingut, davant de mil persones... ni el millor dels guionistes ho podria explicar". Delort també ha insistit que hi ha molts testimonis de com van anar els fets que coincideixen amb la versió donada pels Mossos.

El secretari de Seguretat Pública del departament d'Interior ha desmentit el portaveu de la Confederació Espanyola de Policia, Rodrigo Gavilán, que havia denunciat que moltes comissaries de la Policia Nacional estan tancades en cap de setmana i la feina dels Mossos d'Esquadra se'n ressent pel que fa a la tramitació de l'expulsió d'immigrants il·legals. Delort ha explicat que allà on els Mossos donen avís és a les unitats principals a les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, que no tanquen el cap de setmana.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Interior admet que el kubotan és un arma no reglamentària
22 mai 2007
JEJEJEJEJE

CUANDO SE DESTAPAN CUATRO VERDADES SOBRE VUESTRAS FECHORÃ?AS AL AMPARO DE LA LEY
ESTÃ?IS QUEDANDO CÃMO UNOS CAPULLOS!!
Kubotan
23 mai 2007
Exacte, no és una arma que surti en el reglament i per tant, ningú en podia saber res sobre la seva existència, tot i això, és legal i tot allò que és legal no pot tenir cap problema amb la Justícia.
Val a dir que tot i que algún policia es va passar alhora de pressionar en cercle, alguns imbècils de la manifestació també van agredir a alguns mossos. No siguem sectaris. Almenys diguem TOTES LES VERITATS, siguin dolentes tant per la societat com pels polítics.
Colera camping CNT