Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Censura a la "6a Mostra d'entitats de St. Andreu"
21 mai 2007
Us convoquem aquest dimecres a les 18:00 hores a la Plaça Orfila de Sant Andreu del Palomar per a mostrar el nostre rebuig a la censura i repressió aplicada sistemáticament per l'Ajuntament de Sant Andreu.
Sobre la \'6a Mostra d\'entitats de St. Andreu\'.pdf
Sobre la sexta \'Mostra d\'entitats de St. Andreu\'.pdf
Aquest passat cap de setmana es va realitzar la 6a Mostra d'entitats del districte de Sant Andreu, esdeveniment bianual que pretén donar a conèixer "quines són les activitats que desenvolupen les associacions del districte dels diferents barris", a la qual vam assistir per a col·laborar amb Avis del Barri (associació en defensa de les Cases Barates i els drets dels seus inquilins) en el muntatge d'un "stand" que intentés donar a conèixer la problemàtica entorn del pla de remodelació de les Cases Barates de Bon Pastor.

Una vegada allà, davant la falta d'espai i al trobar un "stand" buit, el número 63, vam decidir "independitzar-nos" dels Avis i instal·lar-nos allà. Aquest "stand", assignat a l'Associació de Veïns de Bon Pastor (co-responsable juntament amb el Patronat Municipal de l'Habitatge de l'enderrocament de les Cases Barates del barri) va quedar buit a l'atorgar-lis altre més gran i en lloc preferent, pel que després d'una breu "negociació", l'organització de l'esdeveniment va entendre que era lògic aprofitar un espai en lloc de deixar-lo buit, i "van acceptar" que ens quedéssim allà. Però aquesta lògica no resultava convenient a l'Associació de Veïns Bon Pastor, i va pressionar als/les organitzadors/es perquè ens fessin fora, al que finalment van accedir a la tarda, prohibint-nos continuar el diumenge en el mateix lloc i "proposant-nos" instal·lar-nos amb Avis del Barri (és a dir, dues taules, una tv, un expositor, diversos articles i fotografies... en 2 metres quadrats).

A l'endemà, per a evitar més enfrontaments, ens vam instal·lar a l' "stand" del SCE La Lira, que ens ho va cedir ja que ells no l'anaven a utilitzar. Això tampoc va agradar a l'Associació de Veïns Bon Pastor, que va enviar a la Guàrdia Urbana a desallotjar l' "stand". Vam intentar raonar amb ells, però la seva resposta no va passar de "ja sabeu a qui molesteu" i "cumplimos órdenes" (acompanyat d'una mica d'agressivitat en alguns moments). Per part de l'organització, es van negar a escoltar-nos i ni tan sols van comprovar si La Lira realment ens havia cedit l'espai.

Per tot això, volíem informar de l'ocorregut, perquè aquest nou abús no quedi silenciat. Entenem que no és més que una nova mostra de poder per part dels interessos econòmics en joc, un nou intent de fer callar als que ens oposem a una remodelació salvatge i injusta. Ho vam dir en la Mostra per ràdio (Trinitat Vella) i ho repetim ara:

NO ENS FARAN CALLAR!

Es per això que us convoquem aquest dimecres dia 23 a la plaça Orfila a les 18:00 hores per a mostrar el nostre rebuig a la política de censura i repressió que segueix l'Ajuntament de Sant Andreu, El Patronat Municipal de l'Habitatge i l'Associació de Veïns Bon Pastor.

Prou especulació!

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Censura a la "6a Mostra d'entitats de St. Andreu"
22 mai 2007
Ànims a la gent de Bon Pastor.

A poc a poc, estan veient com, no només no poden fer tot el que volen, sinó que tenen una oposició que està creixent.

Salut!
Sindicat Terrassa