Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Repressió brutal a tots nivells i retallada de llibertats: Cap on ens estan portant els del Tripartit?
21 mai 2007
) La brutal repressió exercida pels mossos d'esquadra contra la manifestació convocada per l'Assemblea d'Okupes de Barcelona el dissabte 19 de maig, suposa un nou i greu pas més en l'escalada repressiva que estem patint els moviments socials i els dissidents que lluitem contra aquesta farsa democràtica que estem vivint.
Comunicat de la Secretaria de Comunicació del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
La brutal repressió exercida pels mossos d'esquadra contra la manifestació convocada per l'Assemblea d'Okupes de Barcelona el dissabte 19 de maig, suposa un nou i greu pas més en l'escalada repressiva que estem patint els moviments socials i els dissidents que lluitem contra aquesta farsa democràtica que estem vivint.

El més irònic del cas és que a Catalunya ens governa un tripartit d'esquerres format per aquells polítics d'esquerres que corrien davant del grisos als anys 70 i que deien que volien canviar el món. Doncs ja ho veiem com han canviat les coses. Ja no sabem si anem endavant o tornem als temps del franquisme.

Coaccions a la llibertat d'expressió i manifestació, repressió a tots nivells, manifestacions segrestades per un immens corró policial, i el que ja ens faltava per veure, la policia utilitzant armes no reglamentàries en forma de punxons contra els manifestants... I tot això amb una policia comandada per IC-V-EUiA, amb el Saura de Conseller d'Interior.

La democracia està sent segrestada. Això no pot continuar així. Cal fer veure als que ens governen que no estem disposats a tolerar ni la repressió, ni la retallada de llibertats, ni la negació del dret de manifestació.

Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya

20 de maig de 2007

Per més informació podeu entrar als webs següents:

Indymedia Barcelona: http://barcelona.indymedia.org
CGT Catalunya: http://www.cgtcatalunya.cat
Kaos en la Red: http://www.kaosenlared.net
Assemblea d'Okupes de Bcn: http://www.okupesbcn.net

Comunicat de l'Assemblea d'Okupes de Barcelona

Brutal repressió de la manifestació convocada per l'assemblea d'okupes de Barcelona el 19 de maig

Sota el lema "Defensem els espais alliberats. Per una cultura popular i anticapitalista", l'Assemblea d'Okupes de Barcelona vam convocar una manifestació el dissabte 19 de maig a Barcelona. Es tractava de l'acte final una quinzena per l'okupació, amb actes als diversos centres socials okupats entre el 7 i el 19 de maig.

L'aplicació de la tolerància zero cap a les diferents formes de fer política ha fet caure la façana de la pluralitat democràtica. Des del 19 de maig ja ningú pot parlar més de participació ciutadana, ni d'exercici del dret democràtic a la ciutat de Barcelona.

A partir de les 17h, la manifestació convocada per l'Assemblea d'Okupes de Barcelona va ser desmesuradament coaccionada. Els 1500 manifestants van ser rodejats de mossos d'esquadra des del seu inici impedint l'assistència de molts dels participants o la sortida dels manifestants, que no podien travessar el corró policial, es van produir nombroses intimidacions i atacs violents cap a persones que estaven en la manifestació i inclús contra vianants que no s'estaven manifestant. Arribats a l'alçada de Via Laietana amb Plaça Urquinaona es va voler desconvocar la manifestació però el desmesurat dispositiu policial impedia que cap persona l'abandonés, produint-se una situació de segrest en plena via pública per part de les forces policials.

Malgrat les continuades agressions per part de la policia amb l'objectiu de boicotejar la manifestació, la fermesa i l'enteresa de la gent va posar en evidència que l'unica violència que hi havia al carrer, era la policial.

La repressió de les demandes que motivaven la mobilització: defensem els espais alliberats, per una cultura popular i anticapitalista, prou la repressió, volem habitatge per a totes, aturem la destrucció dels barris i prou de manipulació informativa, ha fet evident la complicitat activa de Saura i de tots els polítics amb el model repressor de l'exercici democràtic en l'espai públic.

Continuarem defensant el carrer com a espai de participació política. No instauraran la por, el 19 de maig, en plena campanya de farsa electoral, ens ha quedat clar. Des d'avui no hi ha dubte.

Els mossos d'esquadra agredeixen amb punxons a la manifestació en defensa dels espais alliberats.

La manifestació del dissabte 19 de maig va ser un exemple més del gir a la dreta que caracteritza al tripartit i en concret als responsables de la conselleria d'interior IC-V-EUiA amb en Joan Saura com a màxim responsable. També ho va ser de la brutalitat exercida per un cos policial amb curta però intensa tradició repressiva i de l'ús d'armes desconegudes, punxons, per agredir els manifestants sense ser vistos, degut a les petites dimensions de l'arma. Es per això que volem denunciar:

- Les polítiques repressives contra els moviments socials que s'estan incrementant en els darrers temps, enmarcades dins d'una consigna de tolerància zero a qualsevol forma d'expressió de la dissidència dins de l'espai públic.

- La desmesurada actuació policial contra una manifestació que es va plantejar des d'un primer moment lúdico- festiva i comunicativa. Això va quedar impossibilitat degut a que la intimidació exercida va provocar que molta gent no pogués exercir el seu dret a manifestar-se per por. I que acte seguit altre gent intentés marxar degut a l'ansietat provocada per una situació de terror i se li negués el dret a abandonar l'espai de manifestació convertint-se aquesta, un cop desconvocada, en un segrest.

- La impunitat policial a l'hora d'emprar punxons coneguts com a Kobutan en una manifestació on es van provocar més de 15 ferits per aquesta arma a més d'altres persones contusionades amb porres, patades i cops de puny dins d'una manifestació de la qual era impossible marxar ni accedir-hi.

Assemblea d'Okupes de Barcelona

Més informació:
http://okupesbcn.net
El Kobutan cònic és una arma perillosa i no reglamentària

D'entre les desenes de models de kobutans existents, el de tipus cònic, punxagut i amb superfície rugosa és dels més perillosos que existeixen al mercat. Al punt 8 del reial decret d'armes que han de cumplir totes les forces i cossos de seguretat de l'Estat s'especifica que queda prohibit "qualsevol instrument especialment perillós per a la integritat física de les persones". El fet de que el Kobután no es trobi entre les armes reglamentàries condueix directament a que es tracta d'una arma il·legal. Reial decret 137/1993, de 29 de gener, amb les pertinents modificacions del 2000 i del 2001 aclareix que el tipus d'arma utilitzada ahir pels mossos d'esquadra és una arma prohibida. No utilitzen la terminologia Kobután, ja que ha estat introduïda recentment, però si que fan una definició de la tipologia d'arma que queda prohibida i aquesta s'assimila molt al kobután. A més, d'entre les desenes de models de kobutans existents, el de tipus cònic, punxagut i amb superfície rugosa és dels més perillosos que existeixen al mercat. [Extret de Liberinfo]

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Repressió brutal a tots nivells i retallada de llibertats: Cap on ens estan portant els del Tripartit?
21 mai 2007
a les universitats hi s'està posant uns segurates que seveixen per a reprimir i no pas per a la suposada "seguretat". per altre banda, a la UB del Raval hi va haver inclús registres als locals d'estudiants.

el tripartit està aprofitant la seva imatge presumptament "d'esquerres" per fer el que la dreta no pot fer per que se li tira a sobre els mateixos que ahir anàven de guais.
Re: Repressió brutal a tots nivells i retallada de llibertats: Cap on ens estan portant els del Tripartit?
21 mai 2007
el que volen realment els polítics es que esclati la violencia.

Es la típica iniciativa feixista que intenta legitimar-se desde el poder, com a necesitat d'ordre.

Però per moltes armes blanques que porteu, per molts apunyalaments que feu, no caurem en la dnàmica de la violencia per la violencia i sempre tindrem molt clars els nostres objectius i els nostres ideals.


Quant més justifiqueu la vostra existencia amb la violencia, més justificarem la nostra lluita amb arguments y més arguments.

Perquè la veritat, la raó i el futur de la humanitat està irremediablement del nostre costat. Encara que el volgueu matar amb punxons.
Re: Repressió brutal a tots nivells i retallada de llibertats: Cap on ens estan portant els del Tripartit?
22 mai 2007
Acordaros, CGTeros, de cuando los pasmas esos estaban afiliados a vuestro sindicato y decína que eran una policia libertaria...
Re: Repressió brutal a tots nivells i retallada de llibertats: Cap on ens estan portant els del Tripartit?
22 mai 2007
y tuvimos el buen sentido de expulsarlos. hace más de diez años. pero aunque pasen 100 o 1000 siempre estaréis dando la barrila.

os repetís más que el equipo A.
Sindicat