Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[CAJEI] Comunicat acció contra el Construmat
20 mai 2007
Un detingut i gairebé una trentena de contusionades aquest matí a Barcelona

Cap a dos quarts dâuna del mig dia, més dâuna trentena dâactivistes de la campanya âEstà tot fatalâ? han realitzat una acció pacífica contra la fira âConstrumatâ? per denunciar lâespeculació immobiliària i la negació del nostre dret a accedir a un habitatge digne.
Tot ha començat quan dues persones s’han encadenat en senyal de protesta i més d’una trentena s’han assegut simbòlicament al seu davant amb pancartes per donar suport a l’acció. Al cap de pocs minuts, han aparegut els cossos antidisturbis dels Mossos d’Esquadra que han carregat violentament i sense avís previ contra els manifestants.

L’agressió policial ha estat totalment desproporcionada, resultant gairebé una trentena de persones contusionades, davant de la gran consternació dels mitjans de comunicació que hi eren presents i dels vianants que han presenciat els fets. A més, la policia autonòmica ha detingut sense cap mena de justificació a un jove que hi era present, el qual ha estat colpejat brutalment per diversos agents i després ha estat traslladat cap a la comissaria de les Corts.

Alguns dels assistents han exigit als efectius de la policia que mostressin el seu número de placa, per tal d’emprendre les mesures legals necessàries després d’haver presenciat aquella ràtzia policial. Els agents, però, s’han negat a lliurar el número de placa, vulnerant les seves pròpies normes, responent amb una actitud insultant. Més tard, dues persones que s’han solidaritzat amb el detingut s’han dirigit a la comissaria de les Corts per tramitar una denúncia contra els agents de la policia autonòmica responsables dels fets, la qual els ha estat negada, vulnerant de nou la seva pròpia legalitat.

Després d’ocultar durant moltes hores la informació sobre el jove detingut, finalment, els Mossos d’Esquadra han fet saber que el deixaran lliure a partir de les set de la tarda, sense especificar els càrrecs que se li imputen i el motiu de la detenció. A més, l’alliberament del jove detingut coincidirà amb la convocatòria del col·lectiu okupa a la mateixa tarda, el qual denota una estratègia policial encarada a dissuadir les protestes dels moviments socials a la ciutat de Barcelona.

Des de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI), denunciem aquests fets, constatant que no són aïllats, sinó que responen a una llarga llista d’agressions policials contra els moviments socials catalans. Per això exigim:

1. L’alliberament immediat del jove detingut

2. La mobilització dels instruments legals necessaris per fer justícia contra els agents policials responsables

3. L’acatament de responsabilitats per part de les autoritats policials i del Conseller Joan Saura

4. El cessament immediat i definitiu de la repressió indiscriminada contra els moviments socials


Prou repressió contra el jovent en lluita!
Solidaritat amb els agredits i amb el jove detingut!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI] Comunicat acció contra el Construmat
21 mai 2007
bruts!
Sindicat Terrassa