Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Concentració Reus por els fets del cap de semana
20 mai 2007
La concentració de dimecres, a la xarxa.

300 concentrats s'han manifestat a la Plaça del Mercadal de Reus aquest dimecres a les 8 del vespre per exigir responsabilitats polítiques per la detenció de tres persones vinculades al moviment alternatiu de la ciutat. La concentració estava convocada pel col·lectiu d'amics i familiars dels detinguts del passat diumenge. Els fets es remunten a la passada matinada de diumenge quan es va activar un dispositiu de seguretat sense precedents per tal de fer front als suposats "aldarulls" i a "desperfectes al mobiliari urbà" que unes 40 persones van protagonitzar en acabar un dels darrers actes del Festival de Circ Trapezi.
La concentració d'ahir a la Plaça del Mercadal ha tingut una ampla repercussió a la xarxa. Una mostra d'això són els següents enllaços que us adjuntem. Pel que fa als blocs personals, cal destacar, el de Puig d'en cama, el de Cal Peixet, el Vida de Juantxi, El cap de lluç, el Prendre la paraula, Els dies i les dones, El bloc d'un de Reus i Té la mà Maria. Pel que fa a blocs i webs de polítics, només hem trobat referències a la web de la CORI, el bloc de Toni Fullat i el bloc d'Empar Pont. Fins i tot, hem trobat un vídeo sobre la concentració d'ahir en el moment de la lectura del manifest, penjat al You Tube. Pel que fa mitjans d'informació i contrainformació digitals cal destacar el cobriment que ha fet Vilaweb i els posts penjats a l'edició barcelonina d'Indymedia

Resum fets y campanya:

REUS, EN BONES MANS?
La matinada del dilluns 14 de maig de 2007, un INNOCENT va rebre un impacte de bala de guardia urbana quan estava immobilitzat, emmanillat i bocaterra a la Plaça Pintor Fortuny de Reus. A més, ell i altres dues persones van ser detingudes. Tots els qui hi erem i tots els qui coneixem a les persones implicades, sabem que són innocents. Els familiars, amics/gues i solidaris/es amb els detinguts volem expressar el desacord amb les maneres amb que s’ha procedit i la forma de gestionar la situació, manipulant un fet de preocupació pública i utilitzant-lo amb fredor d’acord els diferents interessos electorals.
Així, davant les desafortunades declaracions per part del Regidor de Via Pública en què s’amenaça amb mesures legals per salvaguardar el bon nom del cos de seguretat en cas que algú insinui que el tret no va ser accidental i que, per tant, amenaça amb una querella a qui tingui una versió diferent dels fets,
NOSALTRES expressem :
1. QUE estem defensant la nostra versió dels fets davant les actituds que considerem manipuladores de la realitat.
2. QUE les persones que erem en el lloc dels fets i les que coneixem als implicats sabem que són INNOCENTS de les acusacions que se’ls imputen; i que, per tant, aquestes acusacions ataquen el bon nom d’aquestes persones.
3. QUE el consistori eludint la responsabilitat, en un context de campanya electoral, ha desviat l’atenció dient que els joves estaven delinquint, que desmantellaven mobiliar urbà, que van agredir a la policia, que es van resistir a la detenció. tot criminalitzant unes persones que han estat víctimes d’agressions injustificades per part de les forces d’ordre públic; altre cop atacant el bon nom d’aquestes persones i convertint les víctimes en botxins.
4. QUE segons declaracions del Consistori, la versió presentada públicament ha quedat clara amb la investigació interna del propi cos de seguretat i corroborada per la Policia Nacional; i per contra en cap cas el Consistori ha considerat ni s’ha interessat per la versió dels tesimonis que vam vivenciar la situació.
5. QUE segons fonts policials "els joves que busquen no són dels cercles alternatius com els acusats" i, tot i aquestes declaracions, els implicats continuen encausats amb càrrecs. Davant les maneres amb què s’ha procedit en un fet d´’injustícia flagrant com el present i davant de la tergiversació dels fets DEMANEM: Que s´obri inmediatament una investigació dels fets seria y transparent Que es depurin les responsabilitats de tot aquell que hagi actuat de forma excesiva o incorrecta a tots els nivells La retirada cautelar del policia implicat en el tret
Que es retirin els carregs que hagi contra els tres detinguts

Per tal que un fet de BRUTALITAT POLICIAL com aquest no quedi impune i no es repeteixi, DEMANEM EL SUPORT de la ciutadania per a fer sentir la nostra veu de rebuig a l’engany a l’opinió pública, i de rebuig a l’abús policial. Finalment, els familiars, amics/gues i solidaris/es amb les persones detingudes agraïm sincerament l’assistència de tots i totes a aquesta concentració i a totes les persones que han mostrat suport als detinguts, i us animem a continuar donant-los suport davant la causa judicial oberta contra ells. Familiars, amics/gues i solidaris/es amb les persones detingudes

COMUNICADO DE PRENSA CONCENTRACION 16/05
Somos el grupo de familiares amigos y solidarios con los encausados, no estamos actuando en representación de nadie, solo en nuestro propio nombre, que somos un colectivo de solidaridad.
Esta es una concentración pacífica para mostrar nuestro apoyo a las tres personas que fueron detenidas el 14/05.
En este momento estas personas estan ya en libertad pero provisional a la espera de que continúen los procedimientos. En este sentido confiamos en que con la actuación de la justicia la verdad saldrá a la luz.
Nos afirmamos en defender su inocencia, y en nuestras demandas. Lo que pedimos es

Que se abra inmediatamente una investigación de los hechos seria y transparente
Que se depuren las responsabilidades de todo el que haya actuado de manera excesiva e incorrecta a todos los niveles
Retirada cautelar del servicio del policia implicado en el tiro.
Que se retiren los cargos que en su caso haya contra los tres detenidos.

La violencia con la que la policia ha abusado de su fuerza en este caso es un hecho muy grave que no puede quedar impune, que debe llevar a responsabilidades y que pedimos que se aclare en su totalidad y con tranparencia.
Ahora tiene que actuar la justicia, y en este sentido nos planteamos diversas opciones en cuanto a poner denuncias o querellas, que se estan estudiando y de las que ya os informaremos.
Respecto a si el disparo ha sido accidental o no pensamos que la versión de la policía tiene muchos puntos oscuros y tergiversaciones. Esto ya lo investigará el juez, pero recalcamos que el hecho es que una persona que estaba reducida ha recibido un disparo, y eso, en cualquier caso, es muy grave.
Agradecemos a todas las personas que han venido y que con su presencia aquí nos apoyan y muestran su preocupación e indignación por estos hechos. Y tambien a toda la gente que nos ha podido venir por la hora y el poco tiempo de aviso pero que nos han expresado su apoyo.
Habrá un trabajo de solidaridad y apoyo largo y continuado y animamos a todos y todas a que estén atentos/as a lo que irá pasando.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració Reus por els fets del cap de semana
21 mai 2007
fotos y video de la concentracion en pobleviu.cat
Re: Concentració Reus por els fets del cap de semana
26 mai 2007
També fotos a http://www.cori.cat i videos a Telecori (Canal denúncia): http://tv.vori.cat
Sindicat