Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Repressió a Sants: Identificacions i una persona detinguda a l’acció contra el Construmat dins de la campanya ESTÂ TOT FATAL.
19 mai 2007
Segons les últimes notícies rebudes, un veí de Sants ha estat detingut al migdia pels mossos d’esquadra, al moment que s’estava produint una acció de denúncia contra l’especulació immobiliària al Saló de la Construcció a Barcelona (Construmat). Aquesta persona, que segons els nombrosos testimonis, estava recriminant l’acció represiva de la policia, ha sigut detinguda i traslladada cap a la comisaría de Les Corts, on a hores d’ara hi ha una concentració demanant el seu alliberament inmediat. Segons informacions d’última hora, aquesta persona és acusada d’atemptat a l’autoritat, encara que molts testimonis i imatges que ens han arribat de Barcelona Televisió demostren que no hi ha existit cap tipus d’agressió al moment de la detenció. De la mateixa manera, s’acaba de presentar una denúncia contra la policia per detenció il.legal. Recordem que des de passades les 11 del matí hi havia gent encadenada tallant el trànsit rodat a la plaça d’Espanya i un grup concentrat a les portes de la Fira Construmat que es cel•lebra aquests dies. Es denuncia l’especulació que destrossa els nostre barris i la gestió municipal que lluny d’aturar aquesta dinàmica, la preconitza.
Aquesta acció es fa en el marc de la setmana de lluita contra l'especulació i en defensa del territori ESTA TOT FATAL.

Alerta Solidària

This work is in the public domain

Comentaris

Darreres informacions sobre els fets a Sants aquest matí
19 mai 2007
Text extret de liberinfo.net

Un detingut en una acció de protesta davant Construmat

Aquest matí, passades les 11, més dâuna cinquantena de persones irrompien a la plaça dâEspanya de Barcelona. Tres persones es lligaven a una cadena que anava des de lâexterior de la plaça fins lâillot central. La resta de persones feien una sentada al paviment de la plaça, al peu dâuna de les torres del passeig de Maria Cristina, impedint el pas del tràfic rodat a la plaça. Lâacció volia denunciar lâespeculació immobiliària i les polítiques urbanístiques. En una gran pancarta es podia llegir âLes vostres polítiques, les nostres hipotequesâ?. Aquesta acció sâemmarca dins la Setmana de lluita contra lâespeculació i en defensa del territori ESTà TOT FATAL, que conclou demà. En el marc dâaquesta campanya, nombrosos barris, pobles i vilâ¢les han realitzat accions de denúncia i protesta.
Poc després de les 12 del migdia, arribaven dotacions del cos dâantiavalots dels Mossos dâEsquadra. En pocs minuts han tallat la cadena i han identificat a les tres persones que dâhi havien lligat. A banda, els agents han fet aixecar a tota la gent concentrada que es trobava asseguda a terra. Ha estat llavors quan ha començat la tensió, doncs els antiavalots han fet us de gran força i brutalitat per desallotjar a la gent. Nombrosos participants a lâacció lluien després blaus, cops i rascades per tot el cos. Els agents sâhan negat en tot moment a identificar-se, tot i quan seâls hi exigia (per llei, tot uniformat ha de portar ben visible el seu número de placa o lâha de donar quan se li demana) davant la força que estaven emprant. Moltes de les persones que han estat desallotjades han estat també identificades.
Quan els Mossos dâesquadra havien ja enretirat a tota la gent de la plaça ha estat quan sâha produït la detenció dâun jove que no havia participat en lâacció. Tres agents dels antiavalots sâhan llençat a detenir el jove que en tot moment preguntava perquè seâl detenia. Nombrosos veïns i vianants increpaven als agents entenent que no hi havia cap motiu per detenir a aquesta persona. Tot i així, i davant de les protestes dels paticipants de lâacció i de la gent que sâhi havia anat apropant, agents dels Mossos dâEsquadra han introduït al jove en un cotxe patrulla i lâhan dut a la comissaria de Les Corts.

Lâactuació policial sota sospita

En el moment que sâha confirmat la detenció, familiars, amics i companys del jove detingut sâhan desplaçat a les dependències policials. Allà, seâls hi ha comunicat que la seva detenció no havia estat encara comunicada, i més tard han informat que el jove passaria a declarar al llarg dâaquesta tarda. Fòra de lâedifici, la tensió encara creixia més quan dos veïns del barri de Sants, testimonis de la detenció sense motiu del jove, han anat a les oficines de les dependències per posar una denúncia contra els agents que han realitzat la detenció. La denúncia es volia posar per detenció ilâ¢legal i per agressions, donat que els testimonis afirmaven que el jove havia estat agredit mentre seâl detenia i mentre seâl portava al cotxe patrulla. La sorpresa ha estat quan els agents de la comissaria han dit que no podien tramitar aquesta denúncia, sense donar cap mena dâexplicació, i han dit que en les properes hores tampoc la podien tramitar. La sorpresa ha estat majúscula per part dels familiars i companys del jove, que ara estudien posar una denúncia davant els mossos, si és possible, o davant els jutjats, per aquest fet.

Mentretant, sâestà a lâespera del que pugui succeir al llarg dâaquesta tarda. Hi ha convocada una concentració a les 20h davant de la comissaria dels Mossos dâEsquadra de Les Corts.
Sindicat Terrassa