Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: un altre món és aquí
L’opció que enforteix Lleida
19 mai 2007
Fa uns dies que ha començat tot, des que el lema âuna altra ciutat comença a caminarâ? després dâanunciar que âuna altra ciutat està a punt de néixerâ?. Amb les ilâ¢lusions i les emocions a flor de pell afrontem els dies previs a la data que pot marcar un punt dâinflexió important en el futur de Lleida. En un moment breu, en un dia, amb un gest, dirigim, en bona part, la tendència cap a on es mourà la ciutat.
Prevec que, per a mi, el 27 dâaquest mes serà un dia especial: podré alçar-me de bon matí, dirigir-me cap al meu colâ¢legi electoral i dâentre totes les butlletes que hi haurà repartides per la taula, podré agafar-ne una sense haver-me de tapar el nas! Per fi podré optar per la candidatura que mâagrada i no per la que consideri menys dolenta!
I això podrà ser perquè des de la ciutadania hi ha hagut un seguit de persones que han aconseguit presentar un paquet de propostes sòlides. Aquesta gent sâha mullat donant opcions, traçant alternatives. Ja nâhi ha hagut prou de dir âno mâagradaâ? i prou, ara va de bo; puc dir âaixò mâagrada, i moltâ?.
Aquestes persones volen un aprofundiment democràtic, que la ciutadania dâaquesta ciutat âés a dir, les persones que hi viuen, independentment del seu origenâ poguem marcar el rumb del bé públic i no només en unes eleccions cada quatre anys.
Aquestes persones somnien amb una terra lliure bastida de pobles lliures i, per això, busquen la independència dels Països Catalans. Però no de qualsevol manera, sinó en una societat igualitària basada en la diferència de cadascú.
Aquestes persones malden per un desenvolupament que tingui en compte el que el territori aguanta. I fer-ho en una Lleida que té dos grans models de vida, lâurbà i el de lâHorta, un patrimoni biològic i cultural que volen lliure de transgènics on ha de ser-hi possible que hi naixin noves generacions i sâhi puguin desenvolupar com a persones.
De propostes nâhan anat fent a cabassos durant el darrer any. Sobre qüestions de mobilitat, donant opcions als vianants i a les bicicletes i al transport públic. Sobre lâhabitatge i el dret dâaconseguir-ne un. Sobre el medi ambient: primar un model energètic eficient, aprofitar lâús de lâaigua âsabedors de la nostra situació de falta hídricaâ i pel que fa als residus: reduir, en primer lloc; reutilitzar, en el segon, i finalment reciclar, quan no es pot fer res més. També han optat per instruments dâeconomia social i el cooperativisme, posant èmfasi en els drets laborals.
En drets civils, ajudar que els nous ciutadans puguin ser uns més i que ser dona o home i homosexual, heterosexual, bisexual o transexual no comporti cap desmèrit.
En cultura, promocionar els creadors i la cultura popular, per ajudar a reflexionar i fer de Lleida un espai més vertrebrat.
I per si hi ha algun dubte, apostar per la normalització de lâús social de la llengua pròpia del país, el català.
Aquestes persones tampoc sâobliden de la memòria històrica i del patrimoni; de les dones, que no acaben de rebre reconeixement públic; ni dels vençuts; ni del Roser ni de Sant Ruf, prototip dâuna Seu Vella que ha de ser Patrimoni de la Humanitat, ni dels edificis modernistes ni de les torres de la Bordeta.
Aquestes persones de les quals he estat parlant venen de colâ¢lectius, ateneus, casals, esplais i entitats diverses, dâàmbits culturals i socials diferents que conformen el teixit associatiu de Lleida, que sâhan aplegat âfent bo del nom de la seva opció- en la Candidatura dâUnitat Popular. I que quedi clar que tot això no ho he escrit perquè formi part de la CUP sinó que en sóc part per tot això.

Albert Font Tarrés
Mira també:
http://www.lleida.cup.cat

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: L’opció que enforteix Lleida
20 mai 2007
quina diferencia hi ha entre la CUP i la gent de Lleida treballadora?
Re: L’opció que enforteix Lleida
21 mai 2007
cap diferència :-)
Re: L’opció que enforteix Lleida
10 jun 2007
N'hi ha força. La CUP proposa i Lleida Treballadora en copia algunes al cap de dos dies per falta de programa electoral propi.
Sindicat