Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
(BxA) L'Espanyolisme i el Lerrouxisme serveixen de base als Ciudadanos, que es van quedat sense arguments.
18 mai 2007
L'Espanyolisme i el Lerrouxisme serveixen de base als Ciudadanos, que es van quedat sense arguments.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ ( BXA ) S� QUE EN TENIM D´ARGUMENTS, UN ÉS LA INDEPENDÈNCIA.

El partit lerrouxista Ciutadans- Ciudadanos repeteix fins al cansament els mateixos arguments de sempre. Aquesta setmana a Barcelona repetien l´argument del bilingüismo i el dret de les famílies a decidir la llengua que s´ha d´utilitzar a les escoles bressol. La manca d´arguments d´aquests personatges és patètic.

L´únic argument és repetir fins al cansament l´atac directe contra els pocs avenços que ha aconseguit fer aquest país en la recuperació lingüística i en l´ensenyament. No tenen cap projecte, no s´estimen el país i només argumenten en contra dels catalans, parlen i parlen contra el nacionalisme, però només si és nacionalisme català, ells continuen defensant un nacionalisme espanyol lerrouxista, pretesament progre i intel.lectual i l´únic que uneix als seus membres és l´espanyolisme visceral i un anti-catalanisme malaltís, ple d´auto-odi.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BXA) treballarem des de l´Ajuntament de Barcelona, per no donar més arguments a aquests personatges malaltissos, reforçarem la xarxa pública de les escoles bressol municipals, i treballarem per una escola pública i catalana.

Aquest anti-catalanisme malaltís vé de lluny, i enllaça amb els intents de bastir un espanyolisme anticatalà dins del Principat de Catalunya, el primer intent es va fer el 1981amb l´aparició del manifiesto de los 2.300 , aquest manifiesto anava contra la suposada discriminació lingüística que patia el castellà (ni més ni menys que el castellà, una llengua totalment privilegiada als Països Catalans). Tots sabem que un dels promotors del manifiesto era el conegut anticatalanista i habitual de la COPE, Federico Jiménez Losantos, que va ser segrestat poc després per un escamot de Terra Lliure.

No s´havien inventat res de nou, el pensament i la dèria anticatalanista vé de lluny, abans de la Dictadura de Primo de Rivera, aquest mateix dictador (aleshores Capità General espanyol a Catalunya) deia textualment que de los males patrios que más demandan urgente y severo remedio es el sentimiento, propaganda y actuación separatista. En aquell moment hi havia una veritable crisi en les exportacions, enfrontaments armats entre patrons i obrers, crisi de la monarquia i empobriment de la pagesia i classes mitjanes, però per ells el mal més gran era l´independentisme, aquest és el seu únic argument malaltís.

Poc després Jaime Mariscal de Gante justificava les dictadures espanyoles porque llevan la bandera de España y el idioma español a Cataluña. Això es diu aplicar la força sobre les colònies internes (que som sinó els catalans o els bascos ¿). Els mateixos arguments de persecució del castellà que utilitza ara Ciudadanos. I això va costar als catalans dues dictadures brutals gairebé seguides (Primo de Rivera 1923-30 i Franco 1939-75).

Els Ciudadanos estan seguin la mateixa estratègia feixista de totes les dictadures espanyoles (la llengua, l´ensenyament, els símbols, la senyera, l´església catalanista, les entitats i al final tot el que suposi catalanitat). L´atac contra la llengua comença al 1981 i contra l´ensenyament poc després, ara estem en l´etapa de l´atac contra els símbols, fa dos anys van voler desacreditar els fets de l´11 de setembre, aquest any proposaven de treure l´11 de setembre i passar la diada a Sant Jordi com a patró.

La hipocresia continua essent el seu únic argument. No tenen els espanyols un patró (Santiago Apóstol) i una diada (12 d´octubre que ells en diuen La Hispanidad) perquè nosaltres no n´hem de tenir?

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) treballarem des de l´Ajuntament de Barcelona perquè Barcelona sigui la capital del país i exerceixi realment de capital catalana i aplicarem la pedagogía necessària perquè els barcelonins i els catalans sapin realment el significat de la seva història i els seus símbols. La recuperació de la memòria històrica de Barcelona i dels Països Catalans és necesaria per evitar les manipulacions interesadse d´aquest fals populisme progre i espanyolista. BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ, actuarem amb dignitat i posarem fre a aquesta manipulació.

La hipocresia dels Ciudadanos creix cada dia, només cal mirar què prediquen a Catalunya (bilingüismo) i què prediquen a Alacant (el català és un dialecto regional), realment és el que pensen, que no siguin hipòcrites el que volen és continuar enfrontant valencians amb catalans, trencar la unitat de la llengua i si poden enfonsar-la millor, perquè, per ells, l´única nació és Espanya i ha de tenir una sola llengua, el seu feixisme és patent.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BXA) des de l´Ajuntament de Barcelona, promourà tots els contactes necessaris per l´apropament amb les ciutats valencianes, illenques, de la Franja, de la Catalunya del Nord i amb l´Alguer i Andorra. No volem enfrontaments amb les altres ciutats amb les que compartim un llegat cultural i lingüístic comú. B X A promourem totes les activitats culturals conjuntes que puguem amb aquestes ciutats, acceptant que amb algunes ciutats ho tindrem difícil (especialment amb les valencianes on hi té majoria absoluta el PP), esperem que els valencians reaccionin i no els renovin aquestes majories absolutes.

A part d´aquesta dèria per la llengua catalana, aquests darrers anys, els Ciudadanos, han intentat apropar al PSC els seus postulats, intentant que el PSC s´enmarqui cada vegada més com un partit que defensa la immigració amb discurs espanyolista. Però el lerrouxisme (excepte alguns casos particulars) no s´ha imposat a la direcció del PSC, des d´aleshores les crítiques i tensions entre el PSC i el PSOE han anat augmentant i no és casualitat. Tampoc és casualitat que Alfonso Guerra (ex vicepresident espanyol amb el PSOE) hagués fet una trucada a la seu del PSC i una altra al seu amic De Carreras, per felicitar-los després de les eleccions autonòmiques de l´1 de novembre.

Un altre aspecte de la seva hipocresia va ser que, com no es van moure amb tranquilitat dintre de cap partit (excepte el PP, cal recordar que l´actual parlamentari Albert Rivera era de l´òrbita del PP), es van haver d´inventar el Foro Babel, la Asociación por la Tolerancia i la Asociación de Profesores por el Bilingüismo (que van estar bastions clars de l´espanyolisme des de primera hora). Un dels principals espanyolistes d´aquestes associacions era Antonio Robles (ara dirigent dels Ciudadanos).

El periodista Albert Balanzà al seu llibre Boadella & Cia (Ara Llibres) ens recordava que Antonio Robles va ser l´autor del llibre de referència dels babelians i ciudadanos: Extranjeros en su propio país. Per a que ells no se sentin estrangers al seu propi país, cal la independència dels Països Catalans, així podran sentirse extranjeros de veritat i amb totes les conseqüències.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIO ( BxA) treballarà des de l´Ajuntament de Barcelona per l´autodeterminació, per fer possible un referéndum que ens porti cap a la INDEPENDÈNCIA, cada cop ho veiem més necessari

El 1977 Robles ja havia constituït una formació que es deia España mestiza (com veiem sempre Espanya en la ment) que després es va convertir en España Constitución de Ciudadanos ( com sempre Espanya i la Constitució, la ciutadania és el concepte necessari per captar adeptes).
Robles durant molts anys, ha estat columnista de Libertad Digital el diari que dirigeix Jiménez Losantos (sempre la mateixa gent, espanyolista).

A més a més, Robles, recentment va estar en el naixement da la nova sigla Iniciativa No Nacionalista. Aquesta sigla no tenia cap més funció que ser el recanvi per si la de Ciudadanos no hagués funcionat a les eleccions passades al Parlament de Catalunya, però els va funcionar (amb un gran suport mediàtic d´El Mundo i la premsa de Madrid i un bon suport econòmic) i ara la darrera sigla està hibernada per quan calgui.

Una altra de les persones claus en la formació dels Ciudadanos va ser Félix Pérez Romera, antropòleg que havia militat a la CNT, co-fundador de la Asociación por la Tolerancia i que va passar per l´espanyolista Izquierda Solidaria, el Foro Babel i finalment als Ciudadanos.
També en aquesta línia podem trobar un altre destacat, Francesc de Carreras, també cap visible del Foro Babel i ara també dels Ciudadanos.

Sembla que estiguin tallats pel mateix patró, fa 25 anys (des del manifiesto) que militen en el mateix espai o van coincidint amb la mateixa gent.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) treballarà des de l´Ajunatemnt de Barcelona perquè hi hagi transparència informativa sobre aquests grupuscles espanyolistes i B x A critica obertament el tracte de favor que els Ciudadanos reben d´alguns mitjans de comunicació (molts d´ells premsa gratuïta) on es fan enquestes i quadres dels partits que es presenten a les eleccions i en moles casos n´hi ha 6.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ ( BxA) no estem d´acord amb aquest tall discriminatori entre els que tenen representació i els que no la tenen (tots ens presentem a les mateixes eleccions), però encara menys estem d´acord i DENUNCIEM aquest tracte de favor incloent als Ciudadanos en aquestes enquestes i quadres de valoració junt als que tenen representació institucional. Cidadanos no tenen ni han tingut mai cap regidor a Catalunya, i tampoc a Barcelona i aquestes eleccions son municipals.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ ( BxA) enten que alguns vulguin tenir als Ciudadanos al seu ajuntament, però B x A lluitarà per la transparencia i contra aquests tractes de favor a algunes candidatures.

Per una alatra part, l´actitut del PP envers als Ciudadanos és, com sempre, carregada de cinisme, degut a la seva manca de creixement a Catalunya, el PP pensa que és bo que creixin els Ciudadanos perquè així potser desgastaran al PSC.

La revista El Triangle explicava en un article que al maig de 2004, van sopar Francesc de Carreras, Ivan Tubau, Félix Ovejero, Ferran Toutain, Xavier Pericay, Teresa Giménez Barbat, Albert Boadella i Arcadi Espada i en aquell sopar es van posar les bases per a un futur partit, només calia coincidir amb els sectors més reaccionaris i espanyolistes de Robles i Félix Romera per a concretar els Ciudadanos.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) ens volem deixar d´hipocresies i bon rotllo, no podem ser obervadors passius d´una gent que volen l´enfonsament de la identitat catalana perquè només pensen en Espanya i això els és incompatible amb Catalunya.

BARCELONA PER L´AUTODETRMINACIÓ (BxA) som clars, el bilingüisme no existeix, tots som monolingües i a més a més hi ha moltes persones que coneixen altres llengües i poden parlar-les i utilitzar-les, però això no és bilingüisme, això és conéixer llengües. És trist que ens hagin de donar lliçons de quelcom que no existeix (el bilingüisme) persones que venen d´una cultura que moltes vegades ha negat l´existència d´altres llengües.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BXA) som clars, quan l´espanyolisme reaccionari pot, utilitza la força (sempre ho ha fet), però quan no pot perquè el context no li permet (com als anys 30 o ara mateix) utilitza el lerrouxisme i s´embolcalla de fals progressisme, per a fer un discurs que volen dirigir cap als barris i ciutats més empapades d´immigració procedent de terres espanyoles, però aquest espanyolisme oportunista i hipòcrita no li va funcionar a Lerroux a Catalunya i tampoc els ha de funcionar ara als Ciudadanos.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ ( BxA) no hem fet mai distincions entre catalans d´orígen i nouvinguts, valorem molt positivament que els Ciudadanos i el PP tinguin tantes dificultats en penetrar als barris d´immigració dels anys 60 i que l´anticatalanisme que traspuen no arreli.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) treballarem des de l´Ajuntament de Barcelona perquè els barris d´immigració dels anys 60 tinguin els mateixos serveis que els altres i que tinguin el mateix sentit de pertinença que ara tenen.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) som clars, els Ciudadanos poden dir el que vulguin sobre la discriminació del castellà, però la realitat és que l´espanyolisme ha estat l´únic que ens ha discriminat a nosaltres durant segles, ens ha reprimit i ha fusellat als nostres dirigents (sense ni tan sols tenir judicis justos) i això ho han fet sempre que han tingut ocasió (dictadures, setamana tràgica, etc).

Siguem clars, han aconseguit que els mitjans de comunicació que els van al darrera (El Mundo, ABC, la COPE, Antena 3 …) i els que no els van al darrera, des de fa anys parlin de nacionalistes (especialment si som catalans o bascos, que sempre plorem demanant més diners a Madrid)) i no nacionalistes (que son ells, objectius i carregats de virtuts, que intenten agafar la solució més justa per a les comunidades). Hem de superar aquest vocabulari-trampa, els independentistes hem de parlar clarament de independència i BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BXA) ha de tenir representació a Barcelona.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) es proposa com prioritat treballar des de l´Ajuntament de Barcelona per la recuperació del patrimoni ciutadà que encara està en mans dels Ministeris de l´Estat o de l´Exèrcit espanyol (des de Montüïc fins al patrimoni sindical).
BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ es propasa com a prioritari treballar per tenir competències plenes (mentre no arribem a la independència) en els afers de la nostra ciutat o que l´afectin directament (aeroport, transports de rodalies i port, especialment).

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) treballarem per fer realitat aquestes opcions i perquè la solució més clara és la independència del nostre país.
No podem continuar amb aquesta imatge patètica que tenen dels catalans a Espanya, de pidolaires que sempre estem anant a demanar diners a Madrid i a més a més som insolidaris perquè no volem que part dels nostres diners es quedi allà i no els volem donar ni l´aigua de l´Ebre. Aquesta imatge no pot continuar perquè ens fa mal a tots i fa mal a la relació futura que puguem tenir amb els nostres veïns. Però especialment no volem que Catalunya continuï essent una arma que llença el PP contra el PSOE, no hi tenim res a veure en aquesta disputa.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) treballarà per avançar en la independència, així qualsevol espanyol pot rebre les classes en castellà (espanyol) quan vulgui. Quan siguem independents s´han acabat els problemes lingüístics, tenen tot el dret de rebre les classes en espanyol, en una Escola espanyola, igual que els francesos poden optar per anar a l´Escola francesa o els alemanys a l´alemanya.

BARCELONA PER L´AUTODETERMINACIÓ (BxA) aposta pel treball diari i directe amb les persones d´aquesta ciutat (que s´ho mereix) i de la qual ens hi podem sentir orgullosos, sense cap distinció, i el treball més ampli a nivell de tota Catalunya per avançar en el dret de l´autodeterminació i en la INDEPENDÈNCIA, sense cap complexe, sense cap dependència i sense cap peatge.
Mira també:
http://www.barcelonaxautodeterminacio.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (BxA) L'Espanyolisme i el Lerrouxisme serveixen de base als Ciudadanos, que es van quedat sense arguments.
19 mai 2007
ciutadans i BxA, la misma mierda

salut i anarquia
Re: (BxA) L'Espanyolisme i el Lerrouxisme serveixen de base als Ciudadanos, que es van quedat sense arguments.
19 mai 2007
Pau, ves-te'n a dormir..
Re: (BxA) L'Espanyolisme i el Lerrouxisme serveixen de base als Ciudadanos, que es van quedat sense arguments.
19 mai 2007
Pau i demés anarquistes insurreccionalistes com tu la mateixa merda sou!
Re: (BxA) L'Espanyolisme i el Lerrouxisme serveixen de base als Ciudadanos, que es van quedat sense arguments.
19 mai 2007
Barcelona per l'Autodeterminació assegura que "el bilingüisme no existeix" i carrega contra Ciutadans per defensar-lo

BARCELONA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

El partit Barcelona per l'Autodeterminació (BxA) ha assegurat avui que "el bilingüisme no existeix" i ha criticat Ciutadans per predicar-lo en els seus actes públics. "Tots som monolingües i a més hi ha moltes persones que coneixen altres idiomes, i poden parlar-los, però això no és bilingüisme, això és conèixer llengües", ha explicat la formació en un comunicat.

En aquest sentit, BxA ha acusat Ciutadans d'utilitzar un "fals progressisme" per "fer un discurs que volen dirigir cap als barris i les ciutats més amarades d'immigració procedent de terres espanyoles". "'Els Ciutadans' estan seguint la mateixa estratègia feixista de totes les dictadures espanyoles", ha afegit.

La formació ha criticat la proposta de Ciutadans de passar la Diada al dia del patró català, Sant Jordi. Així, desapareixeria la festivitat de l'11 de setembre. "No tenen els espanyols la diferència entre un patró -Santiago Apóstol- i una diada -La Hispanitat-? Per què nosaltres no hauriem de tenir-los?", s'ha qüestionat el partit en el comunicat.

A més, BxA ha negat la discriminació del castellà a Catalunya al·legant que l'espanyolisme és "l'únic" que ha discriminat el català.

D'altra banda, la formació ha reclamat que es deixés endarrere la "imatge patètica que tenen dels catalans a Espanya", que creu que és la "de captaires" que sempre demanen diners a Madrid.

http://www.vilaweb.cat/www/ep/noticia?noticia=2405014
Re: (BxA) L'Espanyolisme i el Lerrouxisme serveixen de base als Ciudadanos, que es van quedat sense arguments.
20 mai 2007
Ferran, les persones rarament són bilingües, com bé diu BxA, les persones tenen una llengua que s'en diu materna i poden haver adquirit altres llengües, però sempre n'hi ha una que domina el cervell.
Una societat, comunitat, etc. pot definir-se com a bilingüe, però certament quan trobis una d'aquestes societats on dues o més llengües convisquin amb absoluta igualtat (és a dir tinguin la mateixa presència en tots els àmbits d'ús) fes-ho saber. El bilingüisme és un títol que només serveix per fer definicions. Catalunya és diglòsica. Hi ha dues llengües, i n'hi ha una que té accés "de facto" a més àmbits d'ús i amb més expansió, el castellà. ´

A més no crec que ningú pugui viure a Catalunya només sabent el castellà, ara bé ho podria fer algú només sabent el català?

Jo crec que BxA té força raó.
Sindicat Terrassa