Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Concentració contra la brutalitat policial a Reus
17 mai 2007
http://www.pobleviu.org/index.php?id_categoria=16&madre=7&id_noticia=894
reus pistolers.jpg
reus pistoles.jpg
Lluís Miquel Perez, l'alcalde de Reus, reitera la versió oficial del tret accidental a un dels tres detinguts del Trapezi « tornar




Data: 16/05/2007


Segons fonts de l'ajuntament, arran de la detenció, una de les tres persones detingudes va rebre un tret accidental a la cama com a conseqüència de la resistència que va oferir als agents de la guàrdia urbana. D'altres testimonis presents en aquesta detenció però assenyalen que els agents de la guàrdia urbana van actuar indiscriminadament. A més, asseguren que la detenció de Bruno -la persona ferida en la detenció i actualment ingressada a l'Hospital de Sant Joan- ha estat utilitzada per tapar la brutal actuació policial.





Els concentrats que es van manifestar en silenci duien pancartes amb els lemes "detinguts: llibertat sense càrrecs", "Reus: estem en bones mans?" o "et podria passar a tu". A la concentració, no han participat cap dels representants dels grups municipals presents a l'ajuntament, que fins el moment no han fet pública la seva valoració respecte els fets. Davant les versions contradictòries d'Eduard Ortiz, regidor adjunt de la Guàrdia Urbana i el testimoni present en la accidentada detenció, l'ajuntament ha anunciat que "prendrà mesures legals contra l'autor d'aquestes declaracions per tal de salvaguardar el bon nom del cos de seguretat". Per la concentració convocada avui a Reus, s'han mobilitzat precisament tres dotacions antidisturbis de la policia nacional i nombrosos agents de la guàrdia urbana i els mossos d'esquadra de paisà.

Mentre els concentrats encara s'amuntegaven a la Plaça del Mercadal -una vegada donada per conclosa la concentració-, l'Ajuntament de Reus i l' alcalde Lluís Miquel Perez convocava als mitjans per a fer una breu declaració institucional. Una declaració que s'ha transmés immediatament a l'opinió pública a través de la web de l'ajuntament de reus mentre la bústia de comunicacions i altres espais operatius de la web han deixat de donar servei. Acompanyat del seu assessor de campanya electoral, Xavier Domínguez, l'alcalde lamentava els fets i desvetllava que sobre els tres detinguts pesen antecedents policials: "tots tres compten amb greus antecedents policials com estralls, robatori amb força i altres". A més, reiterava que el tret accidental es produïa arran de la resistència que va oferir a ser detingut, i que testimonis no policials -en concret, els treballadors de neteja viària presents als aldarulls- ja han prestat declaració. Eduard Ortiz s'ha absentat de la declaració institucional.

Caldrà veure en els propers dies si la investigació encetada per la policia nacional, porta conclusions diferents a les que Eduard Ortiz, Lluís Miquel Pérez o la Guàrdia Urbana s'han afanyat a difondre.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració contra la brutalitat policial a Reus
17 mai 2007
el regidor de Via pública de l'Ajuntament de Reus, i responsable de la Guàrdia Urbana, Sr. Eduard Ortiz (PSC), és un autèntic xulo, practica la forma de fer política més guarra de les possibles, és un autèntic terrorista de la paraula, un autoritari de manual, l'autèntic doberman a l'ombra que controla els fils de la política municipal

el que hem de fer es demanar-li d'una vegada que plegui, que ens deixi tranquils, que es mengi la seva xuleria i desapareixi del mapa

podeu demanar-li que plegui, que dimiteixi d'una vegada, al seu correu electrònic:
eortiz (at) reus.cat
Re: Concentració contra la brutalitat policial a Reus
17 mai 2007
podeu veure un video de la concentració a youtube

http://www.youtube.com/v/XKinL3AM8Ng
Re: Concentració contra la brutalitat policial a Reus
17 mai 2007
O no tenen correctors dels discursos, o creuen que som tontos, o aquestos missatges van dirigits als tontos que encara els creuen.

Si el tret va ser accidental, que té que veure que tinguessin antecedents (si els tenene), que es va fer un tret accidentarl perqué tenen antecedents?.

Com pot oferir ell mateix la intencionalitat de l'acte, si intenta defensar que l'acte es fruit de l'atzar, buit de qualsevol intencionalitat.

Tenen sort que ni als policies ni als polítics els porten a judici com a la resta de ciutadans, sinó aneven llestos aquets.
Re: Concentració contra la brutalitat policial a Reus
17 mai 2007
a París ja haurien cremat 1000 cotxes per lo menus!! tant despotricar dels gabatxos pero tenen més dignitat que naltres!!

ànim pel company tirotejat i per la penyita ganxeta. salut!
Sindicat Terrassa