Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El PAS, l'única candidatura 100% de Cerdanyola del Vallès
16 mai 2007
El PAS, l'única candidatura 100% de Cerdanyola del Vallès
cartell_municipals2007.jpg
9845pas.jpg
postal PAS corregida 2.jpg
16.05.07 Participació Activa i Social de Cerdanyola (PAS), un col.lectiu que ha comptat amb un regidor a aquesta població del Vallès durant els darrers quatre anys, ha iniciat recentment la seva campanya per a les eleccions municipals del 2007. El lema escollit Lâúnica candidatura 100% Cerdanyola denuncia lâobediència dels partits convencionals que governen aquesta població, la comunitat autonòmica o bé des de Madrid. El lema de la campanya sintetitza de ple lâoposició als interessos aliens a aquesta població i a la comarca, especialment una obediència dâaquests partits que els fa còmplices i part del problema dels residus, la desfeta del territori i la nul.la participació ciutadana.Dins del PAS treballen els membres de la CUP de Cerdanyola-Ripollet, que ara fa cinc anys van optar per consolidar un projecte més ampli de contrapoder popular i de defensa dels interessos col.lectius dels cerdanyolencs i cerdanyolenques. El PAS va néixer de lâacord polític i de la pràctica en el treball diari amb exmembres dâEUiA contraris a lâabsorció dâIC-V, activistes ecologistes de la localitat i persones vinculades al teixit associatiu.

Durant aquests quatre anys el PAS ha exercit una manera de fer política diferent, interrelacionada amb el poble a través dâassemblees obertes i trobades amb el món veïnal o amb moviments sectorials i social (cultura popular, Festes alternatives, Associació Via Verda, moviment okupa, etc.). Un dels seus arguments de bandera ha estat el fet que els seus càrrecs electes sâhan anat rotant cada anys: així, el PAS ha comptat amb quatre persones diferents realitzant la tasca de portaveu als plens (regidor), mitjançant una renúncia pactada anual. Carlos Arroyo, Gemma Jaumandreu, Dani Heilbig i Josep Costa han estat els regidors dâaquesta candidatura a la darrera legislatura. Lâaltre element destacable que ha carecteritzat aquest col.lectiu és el fet que els càrrecs electes no han cobrat el sou de regidor: la totalitat del sou sâha destinat a sufragar les despeses de la candidatura i a finançar el teixit dissident del poble. Una mesura radical contra lâassimilació del poder que els ha aportat un grau important de confiança entre la població de Cerdanyola.

Cerdanyola del Vallès, governada aquesta legislatura per IC-V en coalició amb CiU i ERC afronta diversos conflictes territorials i de dèficit públic. Els projectes urbanístics dels anterior mandats (vint anys a mans del PSC) han estat sent desenvolupats amb encara major eficàcia per part del tripartit actual. Lâaliança IC-V-CiU-ERC ha portat a terme tots els plans urbanístics agressius abans planejats pels PSC, especialment el projecte del Centre Direccional, lâurbanització de la Plana del Castell i la política de gestió mercantil dels residus.El PAS, que també ha estat un dels impulsor de les Candidatures Alternatives del Vallès, ha encetat la seva campanya amb lâexposició del seu treball durant aquests quatre anys i amb la presentació de la composició de la candidatura. No obstant això, el PAS també ha defugit de les fotos personalitzades dels candidats i ha optat per una campanya amb una estètica impactant i amb la personificació del poble: LA NOSTRA CANDIDATA: CERDANYOLA. Jo, tu, ella, Nosaltres.

A la roda de premsa de presentació dels candidats la seva portanveu va destacar que els s les persones de la llista del PAS són persones actives dels moviment popular i alternatius que han estat votatdes per lâassemblea de la seva formació. La llista està encapçalada per Maurici Jaumandreu, escriptor i periodista, i seguida per Joan Rocamora, Sira Font, Sergi Gabaldà, Neus Alcañiz i Puri Palomar. La llista la tanquen el primer regidor que va tenir el PAS, Carles Arroyo, i el popular cronista de la ciutat Albert Lazaro, descrit per Palomar com âciutadà insigneâ?.
Mira també:
http://www.pas-cerdanyola.org/component/option,com_frontpage/Itemid,1/
http://cerdanyola.cup.cat/portal/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El PAS, l'única candidatura 100% de Cerdanyola del Vallès
16 mai 2007
bravo pel PAS!
avere si els d'Entesa n'aprenen, que van més empanats...
Re: El PAS, l'única candidatura 100% de Cerdanyola del Vallès
17 mai 2007
Brutal el segon cartell. B-R-U-T-A-L. Enhorabona!!!
Re: El PAS, l'única candidatura 100% de Cerdanyola del Vallès
23 mai 2007
Una pregunta, no us ho agafeu malament.

Què voleu dir amb això: "L’única candidatura 100% Cerdanyola"?. A què us referiu exactament?

Potser el PAS és l'únic partit del municipi que cap dels 4 regidors rotatius que heu posat a l'ajuntament, cap d'ells viu a Cerdanyola. Per això m'ha cridat l'atenció.

És una crítica constructiva. Aprofito per dir-vos que tant de bo la propera legislatura torneu a treure regidor. Un, i si en cau algun més, millor :-) Però que sigui de Cerdanyola xDDD

Salutacions !!*!!
Sindicat Terrassa