Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Crònica de la manifestació a Castelló: 300 anys d'ocupació i resistència a la Plana
16 mai 2007
L'Esquerra Independentista es va manifestar el passat dissabte 12 a la capital de la comarca de la Plana
castello300a.JPG
castello300b.JPG
castello300c.JPG
El passat dissabte, dia 12 de maig, a les 18â30 hores, al voltant dâunes 150 persones van recórrer amb sentit entusiame els carrers més cèntrics de Castelló de la Plana sota el lema â300 anys dâocupació, 300 anys de resistènciaâ?, per tal de commemorar una data històrica que es va esdevenir ara fa tres-cents anys: lâentrada de les tropes borbòniques a la ciutat i, amb ella, la
incorporació de la nostra terra a Castella, amb la pèrdua de les nostres voluntats que açò va suposar.

La manifestació lâobria una gran estelada, símbol del poble català alliberat, seguida per tres llauradors, abillats amb llurs vestits autèntics del segle XVIII, en representació dâaquells que hi van ser al camp de batalla resistint lâembat borbònic. I en representació, a més, de tot el poble valencià, que, tot i el que seâns ha fet creure, no va acceptar submís la pèrdua de les llibertats nacionals.

Seguidament, hi podíem veure la pancarta que anunciava el lema i raó de ser de lâacte: â300 anys dâocupació, 300 anys de resistènciaâ?.

La manifestació es tancava amb el record del fet concret esdevingut a la ciutat de Castelló, amb una senyera que cridava âCastelló contra els Borbons!â? i el desplegament dâuna pancarta amb una frase de lâescriptor Joan Fuster, que ens feia present que âel record de la derrota ens obliga a la victòriaâ?.

El recorregut finalitzava amb la lectura del manifest redactat per la comissió dels â300 anys dâocupació, 300 anys de resistènciaâ? de La Plana i el càntic que dolçaina i tabal en feien de la Muixeranga a la Plaça de les Aules, on tot seguit unes 80 persones van poder gaudir dâun sopar popular i de lâemotiva actuació dâun dels millors cantautors valencians del moment, Pau
Alabajos, i la seua violinista Laura al bell mig de la ciutat, que va sonar independentista per una nit.
Mira també:
http://www.300anys.cat

This work is in the public domain
Colera camping CNT