Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Maulets i SEPC] A Girona, el jovent amb la CUP
16 mai 2007
Comunicat de suport de Maulets i SEPC a la CUP de Girona
Fa prop de 5 anys naixia la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona. D’aquesta manera, l’Esquerra Independentista gironina es dotava d’un nou mitjà per seguir avançant cap a la Unitat Popular, cap a la construcció nacional i social dels Països Catalans, en aquest cas des de la lluita municipal.

Durant aquests 5 anys, i després de l’experiència de les eleccions municipals de 2003, la CUP de Girona no ha deixat mai de treballar amb
l’objectiu d’esdevenir un mitjà útil per tots els gironins i totes les gironines amb voluntat vertaderament transformadora i rupturista.
La CUP ha estat al costat dels treballadors i de les treballadores, de les entitats veïnals, dels col•lectius de base, ha vetllat pel foment de la
nostra llengua, el català, i per la protecció i defensa de l’entorn natural de Girona. La CUP ha fomentat també la participació ciutadana real i una cultura popular, i s’ha fet seves sempre les reivindicacions del jovent de la ciutat(recollides al seu Programa de Joventut, realitzat per Maulets).

Tant Maulets com el SEPC, organització juvenil i sindicat d’estudiants (respectivament) de l’Esquerra Independentista, hem treballat colze amb colze amb les companyes i els companys de la CUP durant aquests 5 anys i així ho seguirem fent. Perquè és l’única candidatura que defensa que els
joves puguem participar en l’elaboració de les polítiques que ens afecten.

Perquè és l’única que es deixa estar de polítiques d’aparador i és capaç d’afrontar qüestions bàsiques com l’habitatge o el món laboral des d’una òptica valenta i radical. Perquè és l’única que aposta pel jovent, que percep la necessitat d’espais que tenim i que té prou confiança en nosaltres com per potenciar el teixit associatiu i les nostres iniciatives. I també, perquè és l’única que entén la lluita municipal de base com una peça clau per al nostre alliberament social i nacional.

És per tot això que Maulets, el jovent independentista revolucionari, i el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans), volem mostrar el nostre suport absolut a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Girona. Així, fem una crida al jovent gironí a confiar el seu vot a la CUP de Girona a les eleccions municipals del proper 27 de maig.

Perquè a Girona, d’una vegada per totes,
EL JOVENT PRENEM LA PARAULA.

Maulets, el jovent independentista revolucionari
SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans)

Punts principals del programa de joventut de la Candidatura d’Unitat Popular
de Girona:

- Reforma del Senat dels Joves ampliant-ne les atribucions, aprofundint en
la democràcia directa i assegurant-ne l’autonomia.

- Apropament dels Centres Cívics al jovent establint mecanismes de gestió i
fomentant-ne l’ús dels espais i recursos.

- Creació d’un centre juvenil, social i cultural polivalent que permeti el desenvolupament de l’activitat de les diferents associacions i esdevingui un punt de trobada i un centre d’oci alternatiu per al jovent gironí.

- Despenalització de l’okupació d’espais desaprofitats, entenent aquesta pràctica com una bona fórmula d’habilitar centres socials i punts de trobada per a la creació artística i cultural i expressió crítica.

- Millora de les connexions amb els principals centres d’activitat juvenil a partir tant de la xarxa de transports públics com de les vies de carril bici.

- Creació de la Borsa Municipal de Treball Jove com a eina pública i eficient d’intermediació en el mercat laboral que desplaci les ETTs i
asseguri un accés digne al mercat laboral.

- Foment de fórmules alternatives d’iniciativa econòmica com el cooperativisme juvenil, així com totes aquelles que evitin la reproducció
dels mecanismes d’explotació del capitalisme.

- Establiment i foment de fórmules dinàmiques i alternatives d’accés a l’habitatge com els habitatges municipals de lloguer per a joves o els
sistemes de lloguer cooperatiu.

- Establiment i consolidació d’un festival anual dedicat a la cultura juvenil gironina que serveixi de via d’expressió de les diferents activitats
i com a forma de consolidació i enfortiment dels diferents col•lectius artístics i culturals.
Mira també:
http://www.maulets.org
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Maulets i SEPC] A Girona, el jovent amb la CUP
16 mai 2007
des de sota cap amunt! felicitats!
Re: [Maulets i SEPC] A Girona, el jovent amb la CUP
16 mai 2007
noves ambicions..
futurs projectes..!!

endavant i sort.
Re: [Maulets i SEPC] A Girona, el jovent amb la CUP
16 mai 2007
Des de les Illes (i amb molta enveja, ja ja ja) molts d'ànims i molta sort!!


Visca Maulets, visca les CUPs i visca la unitat popular!!!
Re: [Maulets i SEPC] A Girona, el jovent amb la CUP
16 mai 2007
quina pena una organitzacio politica de joves com es maulets, que suposadament es antisitema i que estava en contra de la democracia actual demanant el vot per a les cup, que no es res mes que un altre partit politic. Que farien si guanyassin les eleccions, que deixerien d'anar a l'ajuntament o es quedarien seguts a la cadira?
Perque maulets recolza un partit politic?
Perque no canvia el seu nom i es diu jcup?
Ja seria com les jerc, les joventus de la candidatura per la unitat popular.
Un altre moviment politic que torna a picar amb el truc de les eleccions.
Crec que la gracia de una organitzacio com maulets era la seva independencia respecte a partits politics, un cosa es fer una mani o una acte conjunts i una altre es demanr el vot.
Es una reflexio i tan sols esper contestacions constructives.gracies.
Re: [Maulets i SEPC] A Girona, el jovent amb la CUP
16 mai 2007
que demanin el vot no vol dir que estiguin als peus de la CUP. El cas és si gaudeixen d'una independència real respecte les CUP, i tot i que no conec la realitat de Maulets imagino que sí. També ho han fet aj's de la Cajei, com en molts altres llocs hi haurà CUP's que estaràn rebent per totes bandes pel fet de montar-se d'esquenes als moviments socials de l'EI que hi hagi al seu poble.

Si se les ha de criticar, se les critica.
Re: [Maulets i SEPC] A Girona, el jovent amb la CUP
17 mai 2007
hem tornat a picar a l'esquer.això de les cup, no pòdia ser d'altra forma, té els tics de qual-sevol partit polític. a les llistes ha d'haver-hi algun nom d'alguna familia bé del municipi, faltaria més. massa cuento cara a l agaleria pq els papes ciu o erc s'amoïnin.
abstenció i i no seguidisme.
es tracta de deslegitimar-ho, no d'entrar "amb tota la il.lusió del món".
il.lusos fills de panxuts classe mitja, així es comença.
veure per creure-ho!
salut
Sindicat Terrassa