Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Caps de llista Comunistes a L'ajuntament de Barcelona
15 mai 2007
pcpc80.png
CAPS DE LLISTA COMUNISTES A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

Quim Boix i Lluch, nascut l’any 1945, enginyer industrial.

Comunista Marxista-Leninista des de 1964

Va ser delegat dels enginyers del Sindicat Democràtic d’Estudiants de la UB, i per això va ser detingut 11 vegades sota el franquisme, torturat després de la Caputxinada (la manifestació de capellans de 1966 era per protestar contra els seus torturadors).

Condemnat dues vegades pel TOP (Tribunal de Orden Público), expulsat per 3 anys de totes les universitats d’Espanya, enviat al Sàhara pel servei militar.

Va ser responsable dels comunistes a la Comissió Unitària amb catòlics de Solidaritat amb els Presos Polítics.

Acomiadat per sindicalista de diferents empreses (per això fou el primer enginyer que va presentar una demanda a Magistratura de Treball contra una empresa).

Dirigent del PSUC o­n fou portaveu del guanyador NO a l’eurocomunisme al 5è Congrés, dirigent del PCC i del PCPE, o­n actualment és el seu responsable de relacions internacionals.

Fou dirigent de la CONC, membre del seu secretariat com aresponsable de TPQs (Tècnics, Professionals i Quadres), membre del Consell Federal de CCOO, responsable de la seva SSE a l’ajuntament de Montcada i Reixac fins a la seva prejubilació, i fundador de 4 associacions de veïns sota el franquisme.

Actualment participa a la Mesa Cívica pels Drets Socials, de la que fou fundador l’any 1995, i també de la Xarxa Contra els Tancaments i la Precarietat, axí com de la Plataforma “Soles no Podem i de qualsevol manera no val�.



Miguel Guerrero, nascut a Otivar (Granada), arribat a Barcelona el 1959.

Lluitador comunista des de la clandestinitat al PSUC.

Lluitador sindical, cofundador de les CCOO.

Fou President de la Unió de Treballadors i Tècnics (UTT), de la branca de l’aigua, gas i electricitat de la provincia de Barcelona del Sindicato Vertical.

Vocal Nacional a nivell Estatal, càrreg que va utilitzar per construir la coordinadora estatal d’Energia de CCOO a la clandestinitat, la qual cosa va servir com a plataforma per a la formació ja a la legalitat, de la Federació Estatal d’Energia de CCOO, sent el seu primer Secretari General.

Detingut diversos cops en època de l’estat excepció franquista, fou secretari General de la Unió Local de CCOO de Badalona, y després regidor pel PSUC d’aquest municipi, en les primeres eleccions després de la mort del dictador.

Participant en forma activa en el 5è Congrés del PSUC contra l’eurocomunisme, fou membre del Comité Central del PSUC i del PCC des de la seva seva creació, d’on va ser expulsat per mantenir-se fidel al PCPE i al comunisme.


Albert Camarasa Escubedo, nascut a Barcelona el 1986 i militant dels CJC-JCPC, joventut del PCPC.

Estudia física a la Universitat de Barcelona i treballa a l’hosteleria. Responsable del moviment estudiantil en el Comité Central dels CJC i Responsable Polític dels CJC-JCPC des del Gener de 2007.
Mira també:
http://www.pcpcatalunya.info
http://www.jcpc.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Caps de llista Comunistes a L'ajuntament de Barcelona
15 mai 2007
i...? prou d'estalinistes, som llibertaris
Re: Caps de llista Comunistes a L'ajuntament de Barcelona
16 mai 2007
FORA PARTITS POLITICS D'INDYMEDIA!
Sindicat Terrassa