Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Abril»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Neix Món Amb Seny
15 mai 2007
La Plataforma Món Amb Seny es va presentar el passat 5 de maig a Sant Esteve de Palautordera per denunciar les agressions que pateix la subcomarca del Baix Montseny. La Plataforma es vol convertir en la veu crítica del model de desenvolupament actual que prioritza la promoció de planejaments urbanístics, la implantació de polígons logístics i la construcció d’infraestructures viàries.



Món Amb Seny pretén plantejar alternatives a aquest model de creixement i ho vol fer a partir de cinc principis: el desenvolupament urbanístic sostenible; la potenciació d’una xarxa de comunicacions eficient i respectuosa amb el medi; la gestió curosa dels recursos hídrics i energètics; el manteniment de les terres agrícoles i la sensibilització de la població sobre la situació actual i futura del Baix Montseny.





La Plataforma, que es va presentar a la Masia de Can Record (Sant Esteve de Palautordera) amenaçada d’enderroc, ha redactat l’informe Abocats al col•lapse. El document radiografia els canvis que s’han produït, entre el 2000 i el 2006, a Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Montseny i Sant Esteve de Palautordera, pel que fa al nombre d’habitants i habitatges, la mobilitat, el consum d’aigua, la generació de residus i les amenaces futures.



El document Abocats al col•lapse adverteix que en menys de 10 anys, i si l’actual model de creixement es manté, la població dels quatre municipis arribarà als 40.000 habitants i la xifra d’habitatges als 20.000, dels quals aproximadament 6.000 (30%) seran segones residències o habitatges desocupats, hi haurà matriculats 25.000 vehicles i la població consumirà anualment 3.000 milions de litres d’aigua i generarà 23.000 tones de residus urbans.



L’informe, que durant el mes de maig es presentarà als quatre municipis, pretén aportar la informació suficient perquè la ciutadania pugui avaluar si és necessari i idoni mantenir el model de creixement que aquests darrers anys els ajuntaments han impulsat. Món Amb Seny considera clau oferir la màxima informació a la població perquè “ha arribat l’hora de desbordar l’actual model de democràcia representativa i fixar mecanismes estables que permetin consolidar una democràcia participativa�.



Món Amb Seny l’integren persones de diverses ideologies i no resta adscrit a cap partit polític. Encara que la Plataforma pretén abordar l’ordenació integral del Baix Montseny, de moment comença a treballar a Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Montseny i Sant Esteve de Palautordera, perquè, per ara, és gent d’aquests quatre pobles la que integra la Plataforma. Tanmateix, Món Amb Seny pretén establir el màxim nombre de relacions possibles amb entitats, col•lectius i persones que comparteixin les mateixes inquietuds pel que fa a la defensa del territori.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Neix Món Amb Seny
15 mai 2007
Aixó sona prou bé; Anims des de Poblenou.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more