Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
ALERTA: Democràcia contaminada
15 mai 2007
La ratificació per part del Tribunal Constitucional de la sentència del Tribunal Suprem sobre les llistes de l'esquerra abertzale il·legalitzada ha confirmat les nostres pitjors expectatives pel procés de pau. Privilegiant la Llei de Partits sobre la llei electoral, els tribunals han decidit afavorir la tornada a un context polític anterior a l’alto el foc, una situació passada que hauria de quedar superada. Injusta en el seu moment, la Llei de Partits ho segueix sent a l’actualitat, dificultant el diàleg i la construcció de la pau. Es tracta d’una Llei feta expressament contra un col·lectiu i per tant, és una llei que colpeja l'Estat de Dret.La Llei de Partits tornarà a determinar el resultat d’unes eleccions, falsificant el mapa polític del País Basc. D’aquesta manera, els Ajuntaments no seran realment representatius. A una part de la societat basca li estan negats els drets més fonamentals. Els drets de reunió, d’expressió, d’associació, de sufragi; drets sense els quals no pot haver-hi democràcia han estat administrats de manera esbiaixada amb l'única finalitat de silenciar una veu fonamental per la resolució del conflicte. Però, les institucions del govern local no només deixaran de ser representatives pels que no s’han pogut presentar lliurement, sinó que també deixaran de ser-ho pel conjunt de la societat basca. A partir d’ara, els seus representants sabran que parlen sobre el buit de les veus silenciades, veus fetes callar. Sobre l’activitat política dels representants electes pesarà la sospita de la contaminació.


Alarmats pel moment actual, ens preguntem: Com pot contaminar en una democràcia l’exercici de la ciutadania? Aquest és un concepte (el de la contaminació) fora d’un ordenament constitucional de voluntat democràtica, i converteix a qualsevol en sospitós, eliminant la presumpció d’innocència i fent pesar sobre la ciutadania, les conseqüències de la incapacitat del poder judicial per a comprendre les exigències de normalitat democràtica que requereix una solució negociada al conflicte basc. Les llistes anul·lades ho han estat a través d’una investigació policial que ha afectat a 15.000 persones, a les quals se’ls ha vulnerant la seva intimitat i el dret a l’honor. La contaminació, sens dubte, no és un concepte propi d’un règim de llibertats, sinó d’un règim en el que impera la por, la sospita i la condemna de les idees diferents.


Davant la gravetat d’aquests fets, des de la plataforma ciutadana Sí al procés de pau fem una crida a la mobilització per denunciar aquesta situació i a participar en totes les iniciatives a favor de la pau i el diàleg. No ens resignem: la pau és possible, aquí i ara.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ALERTA: Democràcia contaminada
15 mai 2007
El terrorismo es una forma de hacer política.
Re: ALERTA: Democràcia contaminada
15 mai 2007
ETA está en Batasuna, todos lo sabemos.

Pero claro, hay gente a la que le gustaría que ETA estuviera en el gobierno vasco...
Re: ALERTA: Democràcia contaminada
15 mai 2007
sI eta ESTUVIERA EN EL GOBIERNO VASCO, LA REVOLUCION SOCIAL EN EL PAIS VASCO SRIA UNA NOICIA A NIVEL EUROPEO
Re: ALERTA: Democràcia contaminada
15 mai 2007
Si Batasuna estuviera en el Gobierno Vasco, ETA mataría mejor.
Re: ALERTA: Democràcia contaminada
17 mai 2007
endavant presi!
fote'ls-hi canya, home, que collons, aixi m'agrades, treient les ungles, santiagoycierraespaña, si ells tenen a aquests terroristes rojomasonesseparatistas nosaltres tenim als Guerrilleros de Cristo Rey, A España 2000 y a l'Ynestrillas, que aprenguin de com es fa politica home
tots sabem que les forces de l'ordre d'aquesta gran nacio unagrandeylibre estan plenes de peperos, fuerzanovistas i falangistes, i que? si els putos nazionalistes tenen un exercit nosaltres en tenim dos, por huevos, ja se sap que aixo ens permet matar i torturar millor, ja voldrien ells tenir la nostra estructura repressiva
Colera camping CNT