Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
[Esplugues està fatal] Finalitza l'acció amb una barana tallada i quatre persones a comissaria
15 mai 2007
Dues persones s'encadenen al balcó de l'ajuntament d'Esplugues per parlar amb l'alcaldessa sobre el megaprojecte urbanístic pla Caufec-Porta BCN. Per finalitzar l'acció, els Mossos d'Esquadra han tallat la barana de l'ajuntament amb una serra radial, després una altra persona s'ha enfilat a la teulada de l'ajuntament i quan ha arribat l'alcaldessa, els policies han perseguit a un noi que li havia tirat aigua. Quatre persones detingudes a la comissaria dels Mossos en espera de sortir al carrer.
rs_CIMG8779.jpg
rs_CIMG8802.jpg
rs_CIMG8831.jpg
rs_CIMG8845.jpg
rs_CIMG8789.jpg
Aquesta tarda a les 19h es convoca una concentració de suport a la plaça de l'ajuntament. També es convoca al CercavilActiu pels carrers del poble del proper dissabte 19 de maig des del mercat de Can Vidalet a les 18h.

Abans de les 7 del matí, dues persones disfressades de pallasses s'han encadenat al balcó de l'ajuntament d'Esplugues de Llobregat denunciant la imposició del pla Caufec-Porta BCN per part del govern local (PSOE, majoria absolutista). Diuen que no baixaran fins que l'alcaldessa Pilarin es comprometi per escrit a suspendre la tramitació del projecte urbanístic que pretén cimentar la muntanya de Collserola ja que encara resten tres processos judicials per resoldre i tot el procés ha patit una greu mancança de diàleg i participació.

Aquest és un tipus d'acció repetida diverses vegades per obligar a l'ajuntament a dialogar amb la Plataforma Popular contra el pla Caufec. Fa més de dos anys, altres membres del mateix col·lectiu s'encadenaren al balcó denunciant aquesta situació. Des de llavors, res ha canviat. Mentre les accions de la Plataforma contra el pla Caufec s'han dirigit a cercar el diàleg amb una administració que nega en tot moment la participació del veïnat en la definició d'un projecte que vol construir al peu de Sant Pere Màrtir dos gratacels de 100 metres d'alçada, el major centre comercial del nord de Barcelona i gairebé 600 vivendes de luxe i alt standing. Igualment, encara que les accions són sempre de caràcter no violent, l'ajuntament s'ha dedicat a criminalitzar, multar i denunciar a les persones participants.

L'acció ha acabat quan els Mossos d'Esquadra han tallat la barana de l'ajuntament d'Esplugues i han tret a les dues persones sense trencar el tub de ferro on estaven lligades. És llavors quan una altra persona s'ha enfilat espontàniament a la teulada de l'ajuntament disfressada de pallassa. Quan l'han baixat i l'acció es donava per acabada, l'alcaldessa Pilarin ha arribat i s'ha negat a parlar amb la gent concentrada. Entre crits i empentes de la policia, un noi li ha llençat una mica d'aigua, fet pel qual ha estat perseguit i també detingut.

Aquestes quatre persones romanen a comissaria on hi ha un grup concentrat. Així mateix s'ha convocat una concentració informativa a la plaça de l'ajuntament per les 19h d'avui mateix. El conflicte aixecat amb la imposició del projecte i altres ha fet que els darrers quatre anys el govern local s'hagi vist qüestionat des de diferents entitats i col·lectius que convoquen un Cercavila Actiu i Reivindicatiu el proper dissabte 19 de maig a les 18h des del mercat de Can Vidalet, activitat recolzada per l'Associació de Venedors del mercat oposada al projecte de remodelació del mateix.

Aquesta acció s'emmarca dins la Setmana de lluita en defensa del territori i contra l'especulació: ESTÀ TOT FATAL, PASSEM A L'ACCIÓ del 14 al 20 de maig. També recolza la campanya popular LES MAJORIES FAN MAL, EL CONSENS ÉS SALUT que es mobilitza per a que el PSOE perdi la majoria absolutista que manté des de fa 24 anys.

Contacte:
Telf. 685 269 787
paremoselcaufec ARROBA rusc.net

Més informació:
www.noalplacaufec.net
www.entrebastidors.info
www.estatotfatal.net
Mira també:
http://www.noalplacaufec.net
http://www.estatotfatal.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Esplugues està fatal] Finalitza l'acció amb una barana tallada i quatre persones a comissaria
15 mai 2007
enhorabona per l'acció; ens veiem a la concentració
Re: [Esplugues està fatal] Finalitza l'acció amb una barana tallada i quatre persones a comissaria
15 mai 2007
Les quatre persones ja han sortit al carrer. 3 acusades de desordres i 1 d'atemptat a l'autoritat. El govern local ha tret un comunicat criminalitzant l'acció (que no viuen a Esplugues, que són violents...). L'alcaldessa amenaça amb actuar contundentment el dissabte 19 de maig al cercavilActiu d'Esplugues. ens veurem al carrer!
Re: [Esplugues està fatal] Finalitza l'acció amb una barana tallada i quatre persones a comissaria
15 mai 2007
podrieu explicar-nos com arribar a can vidalet. es pot penjar un mapa?
Re: [Esplugues està fatal] Finalitza l'acció amb una barana tallada i quatre persones a comissaria
15 mai 2007
ei!! linia blava de metro L5 parada Can Vidalet, en 2 minuts cap a L'hospitalet (sense baixar ni pujar carrers) i trobes la plaça de la bòvila: allà està el mercat. a veure si algun xispillas s'ho curra el mapa!!
Re: [Esplugues està fatal] Finalitza l'acció amb una barana tallada i quatre persones a comissaria
15 mai 2007
AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 - 900 300 082
Fax 93 372 29 10
ajuntament ARROBA esplugues.cat

mapa
http://esplugues.nexusgeografics.com/espluguesgurb/index.jsp?car=87&num=
Sindicat Terrassa