Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Arran del Cas Núria Pòrtulas iniciativa intenta força un canvi direcció als Verds
15 mai 2007
ARRAN DEL CAS NÚRIA PÒRTULAS

Iniciativa intenta forçar un canvi a la direcció d'Els Verds

Antoni Garcia, en una imatge d'arxiuLa direcció d'Iniciativa està intentant que Els Verds-Esquerra Ecologista de Catalunya -els seus socis dins de la federació ICV- rellevin al capdavant de la formació ecologista a l'actual portaveu i responsable d'acció política i social, Antonio García, en benefici del secretari de política municipal, Xavier García, que ocupa el segon lloc en la llista que els ecosocialistes presenten a Gavà.

Des de la formació que dirigeix Joan Saura s'acusa Antonio García d'impulsar protestes de diversos col·lectius contra la línia política d'ICV i contra les decisions que es prenen des de les dues conselleries del govern català que estan a les mans de la federació. En concret, les fonts consultades han responsabilitzat al portaveu de Els Verds d'estar al darrera d'algunes manifestacions pel cas Núria Pòrtulas, en defensa de la despenalització del moviment okupa o contra la contrucció del quart cinturó.

A més, Antonio García s'ha destacat en les queixes contra Iniciativa per haver deixat de banda als ecologistes en el procés de confecció de les candidatures municipals. Des d'ICV s'ha assegurat que la relació amb Els Verds "és bona" i que no hi ha cap perspectiva de ruptura de la federació, tot i apuntar que Antonio García ha deixat de ser el seu interl·locutor i que el seu referent és Xavier García.

Des de Els Verds, en canvi, el missatge és el contrari. D'una banda, Antonio García manté els càrrecs de portaveu i de responsable d'acció política i social. De l'altra, des del grup ecologista s'ha apuntat que en l'assemblea que celebraran el juny vinent "es replantejarà la relació amb Iniciativa" i que, probablement, Els Verds es desvincularan de la federació. "El nostre objectiu és enfortir un projecte autònom. Ens volem convertir en una ONG per prioritzar el treball amb els moviment socials i això implica sortir d'Iniciativa, tot i que hi haurà llibertat per continuar militant en la federació", han afirmat des de la direcció de Els Verds.

e-noticies

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Arran del Cas Núria Pòrtulas iniciativa intenta força un canvi direcció als Verds
15 mai 2007
Ara només cal que EUiA trenqui amb els estalinistes i en Saura haurà d'anar a pidolar un càrrec al PSC.
Re: Arran del Cas Núria Pòrtulas iniciativa intenta força un canvi direcció als Verds
15 mai 2007
Desenganyem-nos, els que estan a IC ja fa temps que han escollit el camí que saben que toca ara. EUA en el seu dia anava per una banda i podia mantenir la dignitat, des de que els Miralles i companyia van forçar la fusió per tenir cadira, només és qüestió de temps que els militants amb dignitat i decepcionats marxin, però les sigles se les quedaran per continuar putinejant i banyant-se en la seva aparença de "tantes coses" (PSUC-viu, PCC, EUiA, rojos i roges, els verds...). Ho han fet ja a molts pobles i continuaran fins al final. En aquest partit ja no hi ha cap solució per cap persona que es consideri anticapitalista, els que es mantinguin ja saben el que toca i els que marxin ja saben que amb les seves sigles faran el que vulguin, com han fet amb tota l'herència del PSUC antifranquista, podrir-les i vendre-les per una cadira.

Aquell partit és la marca dels ecopijos, supertxatxis que són progres i del sistema, que mai plantejaran cap lluita real sinó d'aparença i votaran per tenir la consciència tranquila i perque els hi diuen els superliders d'aquest matrimoni proletaríssim, que són antisistema mentres defensen els càrrecs i el propi sistema, que són ecologistes mentres destrossen l'entorn, que estan a favor dels okupes mentres els desallotgen i que són d'esquerres mentres defensen el capital, i d'aquests hi ha molts per desgràcia.

El camí dels anticapitalistes no està en aquest partit, de fet, no està en cap partit, ja hem vist en que els han convertit...
Re: Arran del Cas Núria Pòrtulas iniciativa intenta força un canvi direcció als Verds
15 mai 2007
Tens tota la rao. Fa temps que estic pensant donarme de baixa del Psuc.
Re: Arran del Cas Núria Pòrtulas iniciativa intenta força un canvi direcció als Verds
15 mai 2007
A veure, al tal Antoni Garcia se li podria dir allò de "a buenas horas mangas verdes", al seu moment trencant més encara Els Verds i liant-se amb la gent que ja els hi havia fet no-se-quantes jugades i ara adonant-se que Iniciativa no paga traïdors..... I 3/4 del mateix amb EUiA. Encara me'n recordo com van deixar tirat al Fidel Lora després de tenir-lo en solitari donant la murga al parlament. I ara tens al Miralles fent impossibles per tal de mantenir el xiringuito.

El camí ja no és ni ICV ni ERC. Els sectors descontents d'ICV i d'ERC han de sortir-se a fora, i unir-se a la petita "sopa primordial" de candidatures alternatives municipals que està sortint i que acabarà confederant-se dins la CUP.
Re: Arran del Cas Núria Pòrtulas iniciativa intenta força un canvi direcció als Verds
16 mai 2007
Sobre el Xavier Garcia es podria presentar una mica el seu curriculum a Gavà:

Va ser el nº2 de ICV a les anteriors legislatures municipals, on aquesta vegada EUiA es presentava apart. El PSC va pactar amb ICV un govern municipal tot i tenir majoria absoluta. Poc més tard es va aprovar, després de més de 14 anys de lluita en contra, el fatídic Pla de Ponent, abans pla de carat, amb el vist i plau d'uns verds que es carregaven anys de resistencia popular i l'últim corredor biològic entre el massís del garraf i el delta del llobregat.

Actualment es troba segon de llista de Gavà ara en coalició amb EUiA que, al contrari d'altres poblacions, tenen més representació politica que ICV i en un primer moment es van oposar al Pla de Ponent. Val a dir també que en aquesta secció local els membres d'EUiA s'oposen a l'empresonament de Nùria Pòrtulas i ignoro la opinió de Xavier Garcia, que en cas de portar la contraria als seus socis de coalició local podria reventar aquesta unió pactada per la força des dels jefes gordos.
Sindicato Sindicat