Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : ecologia
[Esplugues està fatal] NO AL PLA CAUFEC
14 mai 2007
Dues persones s'encadenen al balcó de l'ajuntament d'Esplugues per parlar amb l'alcaldessa sobre el megaprojecte urbanístic pla Caufec-Porta BCN. També convoquen al CercavilActiu pels carrers del poble del proper dissabte 19 de maig des del mercat de Can Vidalet a les 18h.
Abans de les 7 del matí, dues persones s'han encadenat al balcó de l'ajuntament d'Esplugues de Llobregat denunciant la imposició del pla Caufec-Porta BCN per part del govern local (PSOE, majoria absolutista). Diuen que no baixaran fins que l'alcaldessa Pilarin es comprometi per escrit a suspendre la tramitació del projecte urbanístic que pretén cimentar la muntanya de Collserola ja que encara resten tres processos judicials per resoldre i tot el procés ha patit una greu mancança de diàleg i participació.

Aquest és un tipus d'acció repetida diverses vegades per obligar a l'ajuntament a dialogar amb la Plataforma Popular contra el pla Caufec. Fa més de dos anys, altres membres del mateix col•lectiu s'encadenaren al balcó denunciant aquesta situació. Des de llavors, res ha canviat. Mentre les accions de la Plataforma contra el pla Caufec s'han dirigit a cercar el diàleg amb una administració que nega en tot moment la participació del veïnat en la definició d'un projecte que vol construir al peu de Sant Pere Màrtir dos gratacels de 100 metres d'alçada, el major centre comercial del nord de Barcelona i gairebé 600 vivendes de luxe i alt standing. Igualment, encara que les accions són sempre de caràcter no violent, l'ajuntament s'ha dedicat a criminalitzar, multar i denunciar a les persones participants.

Aquest dissabte passat, la Plataforma havia convidat al govern local a una taula rodona per explicar el seu posicionament respecte al projecte i el seu portaveu Cèsar Romero va dir que ningú podia anar. El conflicte aixecat amb la imposició del projecte i altres ha fet que els darrers quatre anys el govern local s'hagi vist qüestionat des de diferents entitats i col•lectius que convoquen un Cercavila Actiu i Reivindicatiu el proper dissabte 19 de maig a les 18h des del mercat de Can Vidalet, activitat recolzada per l'Associació de Venedors del mercat oposada al projecte de remodelació del mateix.

Aquesta acció s'emmarca dins la Setmana de lluita en defensa del territori i contra l'especulació: ESTÀ TOT FATAL, PASSEM A L'ACCIÓ del 14 al 20 de maig. També recolza la campanya popular LES MAJORIES FAN MAL, EL CONSENS ÉS SALUT que es mobilitza per a que el PSOE perdi la majoria absolutista que manté des de fa 24 anys.

Contacte:
Telf. 685 269 787
paremoselcaufec ARROBA rusc.net
Mira també:
http://www.noalplacaufec.net
http://www.entrebastidors.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Esplugues està fatal] NO AL PLA CAUFEC
15 mai 2007
Els cotxes de la policia local i mossos d'esquadra ja envolten la plaça de l'ajuntament i han precintat la zona. Han fet venir un camió de bombers que ja ha marxat. La gent es va apropant poc a poc!!
Re: [Esplugues està fatal] NO AL PLA CAUFEC
15 mai 2007
Molts ànims campions. Sou els millors.
Re: [Esplugues està fatal] NO AL PLA CAUFEC
15 mai 2007
Ànims i endavant!

Quan s'ignora la raó, sabotatge solució.
Re: [Esplugues està fatal] NO AL PLA CAUFEC
16 mai 2007
els gossos eskuadra no podran amb nosaltres lluitarem per no al pla caufec anims a tots resistirem fins la mort reeeeeeeeessssssssiiiiiiiiiisssssssttttttttteeeeeeeeeeennnnnnnnnncccccccccccciiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaa
Sindicat Terrassa