Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Urgent. Concentració dimecres a REUS. Contra la brutal actuació de la Policia Municipal
14 mai 2007
CONCENTRACIÓ DIMECRES 16 DE MAIG, 20 H. PLAÇA MERCADAL, REUS
Un ferit per tret de bala en una brutal actuació de la policia local de Reus

Una intervenció de la policia local de Reus al voltant de les 2 h. de la matinada del diumenge 13 a dilluns 14 de maig contra un grup de gent que estava fent música al carrer, en concret al Passeig Mata, un cop acabat el Festival de Circ Trapezi, va acabar posteriorment, a la Plaça Llibertat, quan diverses dotacions de la policia tenien retingudes a diverses persones, amb una brutal intervenció policial contra un reusenc de 44 anys que s'interessava per la situació dels seus amics retinguts.

Aquest ciutadà, en ser detingut, va rebre un tret de bala a la cama, segons la versió policial de forma "fortuita", segons testimonis presencials l'actuació policial va ser totalment desproporcionada, amb molta violència i no està tan clar que el tret fos "accidental". Posteriorment dues de les persones que protestaven per la intervenció policial també van ser detingudes. En aquests moments hi ha doncs tres detinguts en espera de passar davant del jutge, dos en dependències policials, i l'altre, el ferit de bala, ingressat a l'Hospital de Sant Joan.

La versió policial és totalment inversemblant, la roda de premsa feta dilluns al migdia pel regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Reus Eduard Ortiz (PSC) va ser totalment demagògica i, segons testimonis dels fets, plena de falsetats, dedicant-se a protegir i justificar l'actuació policial i a presentar els fets com un lamentable accident. Per altra
banda és prou conegut el caràcter autoritari, demagògic i populista del Sr. Ortiz, éssent denunciades per part de col.lectius socials de la ciutat les seves actuacions en diversos temes.

En espera de saber de què s'acusa als detinguts, coneguts dins els àmbits culturals alternatius i el teixit associatiu de la ciutat, un nombrós grup de persones i membres de diversos col.lectius i organitzacions ja han començat a organitzar la campanya de suport als detinguts i de denuncia de la brutal actuació policial.

Dilluns a la tarda es va fer una roda de premsa davant l'Ajuntament de Reus i posteriorment una assemblea al local de la CGT per organitzar la solidaritat amb els detinguts, exigir la seva posada en llibertat sense càrrecs, exigir un aclariment del greus fets produits, denunciar la falsetat de la versió del regidor de Via Pública de l'Ajuntament de
Reus, i demanar responsabilitats.

Per començar s'ha convocat una concentració de protesta i es fa una crida als ciutadans i ciutadanes a participar-hi massivament:


CONCENTRACIÃ DIMECRES 16 DE MAIG, 20 H. PLAÃA MERCADAL, REUS


- Llibertat sense càrrecs pels detinguts

- Depuració de responsabilitats

- Retirada cautelar del servei del policia a qui es va disparar la pistola de forma suposadament fortuita i prohibició de que torni a utilitzar armes.

- Investigació dels fets per part de l'Ajuntament i el Jutjat competent

Els fets produits són molt greus i per sort no van acabar de forma més dramàtica. No podem permetre que situacions com aquesta es tornin a produir.

La teva solidaritat és necessària.

Prou brutalitat policial!!!

-----

Comunicat de la CGT

Davant la repressió, la solidaritat és la nostra força

Tres detinguts, dos en dependències policials i l'altre ferit de bala, ingressat a l'Hospital, són el fruit de la política repressiva de lâAjuntament de Reus i del seu regidor de Via Pública, Eduard Ortiz.

Després de tancades les actuacions del festival Trapezi, la policia va utilitzar la força contra gent indefensa que lâúnic que feia era continuar la festa que havia omplert els carrers de la ciutat. Ni destrosses contra mobiliari urbà (vergonyosa la feina dâalguns mitjans de comunicació de Reus justificant amb imatges que no tenen res a veure amb el tema les manipulacions del Sr.Ortiz) ni violència contra els policies, a no ser que la música sigui entesa com a violència.

Des de la CGT, entenem que la política dâultradreta de âtolerància zeroâ? porta implícita aquesta brutalitat policial desmesurada contra ciutadans pacífics. La âtolerància zeroâ? de què parlen els polítics és posar la policia com a interlocutora social, i la policia, massa sovint, parla amb porres, i a Reus, en casos com aquest, amb pistoles.

*Demanem a tota la ciutadania que participi en la concentració contra la brutalitat policial que sâha convocat per dimecres 16 de maig a les 20h a la plaça del Mercadal de Reus*, i a les altres que es facin, perquè no podem permetre més casos com aquest, i que les víctimes de l'actuació policial acabin sent a més acusades sota la típica cantarella de "desobediencia i resistència a l'autoritat, alteració de l'ordre públic, etc", tant sovint utilitzada per tapar i justificar els excessos de les actuacions repressives per part de policia i cobrir-se les espatlles.

No podem permetre que els carrers sâomplin de pistolers, amb placa o sense, i menys encara que disparin contra els ciutadans, perquè això no és el âfar westâ.

Confederació General del Treball (CGT) - Federacions del Camp de Tarragona

Més info:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/303632/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Urgent. Concentració dimecres a REUS. Contra la brutal actuació de la Policia Municipal
14 mai 2007
Llegiu i divulgueu això

"Els policies del gallet i la porra fàcil: La llei dels sheriffs. Es repeteixen a Catalunya les agressions dels cossos policials"

http://www.llibertat.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=825&I
Mira també:
http://www.llibertat.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=825&Itemid=29
http://www.llibertat.cat/
Re: Urgent. Concentració dimecres a REUS. Contra la brutal actuació de la Policia Municipal
16 mai 2007
Gràcies a tothom que s'ha sol·lidaritzat, cap agressió sense resposta! estem contra la violencia
Sindicat Terrassa