Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Incident al "Centre Educatiu" L’Alzina
14 mai 2007
Encara no sé com li diuen Educatiu...
Incident al Centre Educatiu L’Alzina

Ahir al vespre, després de sopar i durant l’estona que els joves tenen d’esbarjo abans del tancament de les habitacions per anar a dormir, un d’ells, del mòdul bàsic del Centre Educatiu L’Alzina, va calar foc al seu matalàs. L’incendi va ser sufocat immediatament gràcies a la ràpida intervenció del personal del Centre, sense que es produís cap ferit.

Durant l’enrenou provocat per aquest incident, els 14 joves van abandonar aquest mòdul i es van negar a entrar a les seves habitacions. Com a mesura de precaució, es van avisar els mossos d’esquadra, dels quals es va presentar una patrulla de dos agents que no van arribar a actuar. Finalment, atenent a les indicacions dels seus educadors, els 14 interns van retornar a les seves habitacions i la situació de normalitat al Centre Educatiu, a Palau-solità i Plegamans, es va restablir immediatament. Els 14 joves, a hores d’ara, estan en situació d’aïllament.
Mira també:
http://premsa.gencat.net/display_release.html?id=25802

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Incident al "Centre Educatiu" L’Alzina
14 mai 2007
El centre de l'Alzina és, fins i tot per als que defensen l'actual jurisdicció de justícia juvenil, un centre penitenciari en comptes d'un centre educatiu. O com a mínim, el centre de contenció més xungo de menors de Catalunya.
De totes formes, visita un dia les instal·lacions de més d'un centre de protecció de menors i/o immigrants, i esgarrifeu-vos amb les sales de contenció, on poden estar fins a 72 hores, fet que contempla el reglament de règim intern (avalat per la Direcció General d'Atenció a la Infància i la Adolescència, màxim organisme de protecció!)
Re: Incident al "Centre Educatiu" L’Alzina
15 mai 2007
Tots els centres anomenats "educatius" no deixen de ser pressons per a menors, centres de repressió i de càstig...centres educatius? quina educació vols donar amb pors, retrets, etc?

"De totes formes, visita un dia les instal·lacions de més d'un centre de protecció de menors i/o immigrants, i esgarrifeu-vos amb les sales de contenció, on poden estar fins a 72 hores, fet que contempla el reglament de règim intern (avalat per la Direcció General d'Atenció a la Infància i la Adolescència, màxim organisme de protecció!)"
Sindicato Sindicat