Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Concentració a Barcelona el 17 de maig contra el conveni del metall
14 mai 2007
En la nostra Conferència delegats i delegades del metall vam acordar realitzar una concentració de treballadors i treballadores del metall en el lloc on la patronal i els sindicats majoritaris signessin el pròxim conveni del Metall, per a mostrar el nostre rebuig del preacord.
A canvi d'una suposada millora salarial, que va des dels 14,31 als 22,96 euros bruts al mes de pujada lineal en els grups obrers, CCOO i UGT signaran un conveni amb els següents âavantatgesâ?:

⢠Conveni per a sis anys
⢠Una borsa de 80 hores. Això es pot convertir realment en una ampliació de jornada.
⢠Flexibilitat de ±2 hores diàries, o sigui que l'empresa disposaria de la nostra vida.
⢠Introducció de la doble escala salarial.

Amb tot això els podrem dir als nostres familiars i amics âpreneu 10 euros que en canvi d'ells, el patró i els seus âamicsâ? volen que em dugui el llit a la fabrica i no sé quan us veuréâ?

Per això la FEMEC CONVOQUEM A UNA CONCENTRACIà CONTRA LA SIGNATURA D'AQUEST CONVENI EL DIJOUS 17 DE MAIG ENFRONT DE LA UNION PATRONAL METALÃRGICA (Anselm Clavé 2, de Barcelona, prop de Plaça Colón, pujant per la Rambla des de Colón, el primer carrer a la dreta, tocant al govern militar, parada metro Drassanes, línia 3) A LES 11,30 DEL MATÃ?.

MANIFESTEM EL NOSTRE REBUIG!
PER UN CONVENI DIGNE!

Federació Metal·lúrgica de Catalunya de la CGT (FEMEC-CGT)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració a Barcelona el 17 de maig contra el conveni del metall
14 mai 2007
Es un convenio claramente favorable a la patronal y en el que perdemos muchos de nuestros derechos.

Incremento salarial: como en anteriores convenios CCOO y UGT acptan una subida salarial basada en el IPC PREVISTO por el gobierno (que siempre resulta estar por debajo del IPC oficial, que a su vez está muy por debajo del IPC real), y para más inri una vez publicado el IPC oficial y vista la diferencia.. NO SE COBRA con caracter retroactivo.

Reduccion de jornada: el 1er año se reduce en 2 horas y los 5 años siguientes no se reduce en nada (siendo habitual una reduccion de jornada de 4 horas al año)

Flexibilidad laboral: la empresa te podrá obligar a ampliar o reducir el horario en 2 horas diarias,
te podrá hacer trabajar en dias no laborables, saltándose el calendario laboral en 80 horas al año...eso sí, avisándote con 1 semana de antelación...

Nuevo salario para los nuevos: quienes empiecen a trabajar a partir del 1 septiembre 2007 cobraran menos que el resto de trabajadores

nota: al 57 % de los metalúrgicos afiliados a CCOO que contestaron la "encuesta" les parece que es un buen convenio... A la Patronal, también.


Buena iniciativa la de CGT, lamento no tener horas sindicales para saltarme el curro y estar de concentración.
Sindicat Terrassa