Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
És l'hora, votem Escons Insubmisos!
14 mai 2007
Envio aquesta notícia per donar a conèixer aquest partit que crec que canalitza gran part de la nostra forma de lluita. Mitjançant l'insubmisió electoral es vol derrocar l'actual sistema parlementari-representatiu-repressiu-autoritari per un altre emanat del poble. Jo personalment no formo part del partit però els votaré esperant que aquest cop si s'aconseguiexi l'objectiu (seria molt possible si segueixen amb l'actual creixement de votants. M'agradaria que tots aquesll que voten en blanc, en nul o s'abstenen o que han votat algun altre partit ho facin ara per Escons Insubmisos per així donar un cop d'efecte a la política i fer adonar-se als polítics de la seva baixesa moral
Ei-ADD es presenta en sis municipis

2 maig 2007. Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents es presenta en sis municipis de Catalunya el 27 de maig del 2007: Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Tarragona.Com sempre, el programa de la candidatura en tots els municipis és el que s’expressa al Manifest d’Ei-ADD. Si teniu cap dubte addicional, poseu-vos en contacte amb nosaltres a esconsinsubmisos ARROBA gmail.com.Recordem que estem duent a terme un procés de renovació de la pàgina web, per tal d’oferir més i millors continguts i una major interactivitat. Si teniu alguna proposta no dubteu a enviar-la.
Resultats definitius:

Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents

6.922 vots

16 de novembre 2006-Eleccions al Parlament de Catalunya

El pervers vot en blanc

Malgrat els reiterats intents de proclamar la perversitat del vot en blanc, molts ciutadans, com el senyor Bonmatí -carta Votar persones, del 24 d'octubre-, encara creuen que el vot en blanc és un vot de protesta.

El vot en blanc és un vot de conformitat que, per la llei d'Hont, afavoreix el partit majoritari a més de perjudicar els minoritaris, ja que eleva el nombre de vots necessaris per superar el 3% indispensable per aconseguir un escó.

Com a alternativa del malèfic vot en blanc, el partit Escons Insubmisos exigeix la representació dels demòcrates descontents i no representats. Si el vot en blanc fos l'autèntica representació dels ciutadans que no volen ser representats pels polítics professionals actuals que no defensen els seus drets i els seus interessos, aquest partit desapareixeria. Però, ei!, existeix.


Premisses bàsiques

1. Un nombre creixent de persones, demòcrates, c ontràries a tot tipus de violència i convençudes de la necessitat del diàleg i de la participació en la vida política, estan descontentes dels actuals polítics professionals, pel seu allunyament dels ciutadans i dels problemes socials de la vida diària, pel seu llenguatge equívoc i les seves actuacions partidistes i prepotents, i sobretot perquè es creuen més amos que servidors dels ciutadans.

2. El vot en blanc, que molts ciutadans de bona fe consideren encara com l’opció apropiada per a la gent descontenta, en realitat és inoperant com a mètode de protesta.

3. La iniciativa legislativa popular, malgrat les exigències que comporta, no inclou cap garantia que les sol·licituds presentades per aquesta via seran tingudes en consideració.

4. És gairebé impossible articular reivindicacions socials o eliminar defectes evidents del sistema. L’abstenció, el vot en blanc o el vot nul no poden tenir mai una eficàcia real en la vida política, ni que arribessin a ser majoria.

5. A més a més:

5.1. La Llei d'Hondt afavoreix els partits majoritaris, i el mínim del 3% dels sufragis vàlids que són necessaris per poder tenir representació perjudica greument els partits més petits. Alguna vegada s'ha arribat a l'absurd que un partit no ha pogut assolir un escó perquè no tenia el nombre suficient de vots per assolir-ne dos.

5.2. El vot en blanc, en augmentar el nombre dels vots vàlids, augmenta també el nivell del 3% mínim de vots necessaris per assolir escó, i es converteix en un altre factor que torna a beneficiar els partits majoritaris.

6. Aquests i altres dèficits de representació ciutadana fomenten la degeneració de la democràcia i, per tant, podrien arribar a provocar reaccions no pacífiques i a posar en perill la continuïtat del sistema democràtic mateix.Reivindicacions

Amb la finalitat d'obrir el sistema democràtic a una major participació ciutadana, Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents reclama l’eliminació dels dèficits de representació exposats, i reivindica l’elaboració de les lleis que siguin necessàries per assolir els objectius següents:

1. Una fórmula de representació per als ciutadans actualment no representats, per exemple, fent que quedin buits els escons que corresponguin al percentatge de l'abstenció, creant una opció institucional equivalent a la d'Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents, o un altre procediment adequat.

2. Un sistema electoral més proper als ciutadans, amb llistes electorals obertes o un altre mètode que impedeixi que la disciplina de partit anul·li la capacitat de decisió dels càrrecs electes. Un sistema que elimini els privilegis dels partits majoritaris i que faci possible demanar responsabilitats a cadascun dels polítics escollits.

3. Eliminació de l'actual possibilitat d'obtenir majoria absoluta amb un suport popular inferior a la meitat dels vots vàlids dels ciutadans.

4. Convocatòria d'una nova elecció en la circumscripció respectiva per cobrir la baixa de qualsevol càrrec electe.

5. Dret i obligació de celebrar referèndums, generals o locals –aprofitant els actuals avenços tecnològics per fer consultes d’aquest tipus de manera simple i econòmica–, a proposta de la iniciativa popular, així com per aprovar mesures que puguin alterar els drets bàsics de la ciutadania i les prestacions socials primàries, o qualsevol decisió que pugui beneficiar personalment els càrrecs públics.

6. Separació estricta d’informació institucional i propaganda. Prohibició de fer, a compte dels recursos dels organismes públics, cap tipus de promoció de les persones que ocupen càrrecs institucionals.

7. Control real dels comptes i pressupostos dels partits polítics, amb prohibició explícita de donacions anònimes i obligació de detallar l’origen dels ingressos i el destí de les despeses. Compliment estricte de les lleis vigents sobre el control de despeses durant les campanyes electorals. Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents exigeix el reconeixement de les reivindicacions formulades amb la finalitat de combatre l'abstenció i promoure una participació ciutadana més activa en la vida política.Resolucions

1. Mentre no siguin assolits els objectius exposats, Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents intentarà presentar-se a totes les eleccions possibles amb la intenció de deixar escons buits, com a mesura excepcional de pressió per forçar els partits a aplicar les reformes que s’exigeixen en aquest Manifest.

Si la llei obligués finalment a prendre possessió de l’escó, els candidats electes d'Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents ho farien, però sense ocupar-lo, i destinarien la integritat dels emoluments que corresponguin al càrrec als comptes corrents d'ONGs escollides de manera fàcilment auditable mitjançant concurs públic, que es convocarà també de manera pública si es confirmés l’obligatorietat de la presa de possessió.

Pel que fa a les eleccions locals, Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents es presentarà només a les dels municipis de més de 100.000 habitants, ja que en els de menys població es poden articular reivindicacions i propostes ciutadanes al marge dels grans partits, i els ciutadans descontents tenen el recurs de presentar llistes alternatives o independents per resoldre els problemes locals.

2. Així que s'assoleixin les reivindicacions exposades, Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents es dissoldrà.Compromisos

1. Els candidats de les llistes que presenti Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents a les diverses eleccions hauran signat prèviament un document d’acceptació explícita dels principis expressats en aquest Manifest, incloent la renúncia a qualsevol tipus de remuneració.

2. Els candidats d'Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents que esdevinguin electes renuncien, des del moment mateix que es confirmi la seva elecció, a fer qualsevol declaració política diferent de les que es contenen en aquest Manifest.http://www.youtube.com/watch?v=O8XWTe0BgIk
http://www.youtube.com/watch?v=L7akUlA5CX8

VOT en BLANC

Els membres de la plataforma de ciutadans Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents, però, no reivindiquen el vot en blanc, perquè estan convençuts que aquest vot és un invent dels partits majoritaris per netejar consciències. La gent que vota en blanc es pensen que fan un vot de protesta quan, en realitat, el seu vot és un vot amb múltiples interpretacions que en qualsevol cas, ni que obtingués una majoria de suports, no tindria cap mena de transcendència en la vida parlamentària, ja que la llei no els concedeix cap dret de representació ni hi ha cap lloc on es digui oficialment com s'han d'interpretar. De fet, aquest convenciment va ser el que va portar Escons insubmisos a presentar-se a les primeres eleccions, per fer, a través d'una formació política creada "ad hoc", el que hauria d'estar establert legalment com a alternativa per als ciutadans que estan descontents de la manera d'actuar i de repartir-se funcions els partits polítics actuals: poder deixar escons buits.

Si a més de ser inútil el vot en blanc, la Junta Electoral dictamina ara que també és il•legal i dóna la raó a la reclamació d'Ei, llavors ja quedarà clar per a tothom que el vot en blanc no sols és una estafa als ciutadans de bona fe sinó que, a més a més, està mal dissenyada.

Escons insubmisos - Alternativa dels Demòcrates Descontents és un dels partits actualment sense representació parlamentària del qual fins ara ningú no parla, a diferència d'altres que tampoc no tenen escons però deuen tenir altres atributs. Potser es considera que els d'Ei són una mena de votants en blanc i, per tant, invisibles i il•legals.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: És l'hora, votem Escons Insubmisos!
14 mai 2007
Em sembla un error presentar-se en alguns llocs com Badalona, Gramenet, Sabadell i Tarragona on es presenten candidatures alternatives i populars com ara Els Verds-CUP, Gent de Gramenet, l'Entesa i Nosaltres som-Unitat Popular.

Féu-vos-ho mirar de veritat, i no espatlleu la feina de al gent que treballa dia a dia per construïr una alternativa popular i veïnal.
Re: És l'hora, votem Escons Insubmisos!
14 mai 2007
El que no te molt de sentit es presentar-se a les municipals!!
A la txene o al parlament ecspanyol te sentit...però a les munipas???
Re: És l'hora, votem Escons Insubmisos!
14 mai 2007
Aquests tipus d'iniciatives estan bé! no espatllen d'altres iniciatives i inviten a la participació oberta dels ciutadans. Més populars no poden ser. Propossen d'altres models per pendre desicions i fer política en la que els ciutadas participen realment. Aquest fet moltes vegades ni el propossen petits partits politics, doncs funcionen igual que els grans, però a petita escala. Conceptes com la democracia participativa o la democracia directa ni existeixen en la majoria de programes el·lectorals. Com a màxim se'ls cita per quedar bé i com la majoria de grans partits, es prenen les desicions d'esquenes als ciutadans.

En les municipals tot això es fa més evident per a la gent, doncs és l'única oportunitat de desidir els carrecs polítics que ens gobernaran més directament. Encara que per als grans partits polítics les municipals son només unes el·leccions previes per a les generals.

El model de partits polítics esta obsolet i provoca greus problemes. Doncs en poques paraules, les desicions les prenen uns quants en nom de molts. La idea es fer veure que els ciutadans ens podem organitzar sense partits polítics, sobint clients de les grans corporacions i poders económics.

Endavant totes les petites iniciatives! Tots i totes fem política dia a dia!
a jomateix
14 mai 2007
per a jomateix: es que tu tens algun poder de decisió amb les polítiques municipals??? ilus!!!
Els ajuntaments nomes serveixen per donar sous a gent dels partits que no tenen ni ofici ni benefici. El que cal es visivilitzar aquesta merda de partitocràcia que tenim que no te res de democracia
Re: És l'hora, votem Escons Insubmisos!
14 mai 2007
a veur,e però les candidatures populars que s'han esmentat més amunt ja compleixen això que esmenteu.
Anda ya!
14 mai 2007
Visca els partits que tenen el suport dels moviments socials!!! VISCA LA CUP!! NOSALTRES SOM I LA MARE QUE ENS VA EDUCAR!!
Sindicat Terrassa