Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
La policia municipal de Terrassa apallissa una membre dels moviments socials
13 mai 2007
La matinada de dissabte una egarenca va ser detinguda per agents antidisturbis de la policia municipal de Terrassa. En el moment de la detenció i el trasllat a l'hospital va ser agredida físicament i psíquicament. Durant l'estança a urgències va ser introduïda en una habitació on entre dos policies va ser apallisada novament. Posteriorment, va ser traslladada a les comissaries, primer de la policia municipal i després a la dels mossos d'esquadra, d'on va sortir dissabte a quarts de sis de la tarda amb l'acusació d'atemptat a l'autoritat.
Després de netejar i tancar el Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, cap a les tres de la matinada, la companya del col·lectiu Acció Autònoma que gestiona el kasal va ser detinguda a les immediacions del carrer Sant Antoni quan es dirigia cap a casa amb un company. Aquesta detenció va ser efectuada per agents de la brigada especial d'antidisturbis de la policia municipal de Terrassa, que van deixar de banda el noi i es van abalançar contra ella.

Un cop dins del cotxe, amb les mans esposades al darrera, va ser agredida i insultada repetidament per varis agents que s'anaven alternant mentre li propinàven cops a les costelles. Davant aquesta agressió la companya va exigir que la portessin al servei d'urgències de Mútua de Terrassa degut al dolor provocat pels cops.
De camí a la Mútua van continuar les amenaces i les agressions físiques. En arribar va ser reconeguda per un metge, davant dels policies, pressionant-la perquè no digués res sobre les agressions. Aquesta pressió no va fer arronsar la companya que va denunciar la brutalitat policial davant el metge.
Després de ser examinada, i mentre esperava l'entrega d'unes radiografies, els dos policies que més l'havien agredit la van introduir en una habitació de les dependències d'urgències de la Mútua de Terrassa i la van continuar apallissant. La van llençar a terra i la van començar a golpejar fins que la van deixar estesa a terra. Ni el soroll dels cops rebuts, ni els crits d'auxili de la nostra companya van fer que cap membre del personal d'urgències de la Mútua es procupés per l'agressió que s'estava produïnt dintre de les seves dependències.

Acte seguit van recollir les radiografies i la van conduir a la comissaria de la policia municipal. Un cop allà van continuar els maltractaments i les amenaces. Li van tallar amb una navalla els diferents collars i braçalets de cuir que duia a sobre. La van intentar fer despullar, a la qual cosa es va negar. I mentre esperava per ser conduida als calabossos, la van anar visitant els diferents policies que l'havien agredit amb la intenció d'incrementar-li el sentiment d'impotència i humillació.
Durant la seva estada als calabossos de la policia municipal li van negar l'aigua i prohibir anar al lavabo en tot moment. També van omitir el dret de la persona a demanar un advocat, ja que no van trucar en cap moment el telèfon que ella els va facilitar.
Mentrestant, les diferents persones que es van apropar a la comissaria per interessar-se per la companya van ser enganyades pels agents dient-los que la companya es trobava en perfecte estat i que no podien visitar-la. Cap a les onze del matí va sortir de la comissaria dels municipals cap a la dels mossos. Vam saber més tard que per sortir li van fer treure el collar de protecció que duia al coll perquè els companys concentrats no s'adonessin de l'agressió patida.

A la comissaria dels mossos s'hi va estar de les onze fins a quarts de sis de la tarda, d'on va sortir negant-se a declarar davant dels agents, acusada d'un delicte d'atemptat a l'autoritat. La sortida de comissaria de la companya, a la qual li donem tot el nostre suport, va ser especialment impactant, ja que va sortir coixejant, amb un collarí, amb els braços plens de blaus i el cap i la cara plena de contusions i rascades.
La companya ha estat citada a declarar aquest dilluns a les deu del mati davant del jutjat n. 3 de Terrassa. S'ha convocat una CONCENTRACIà DE SUPORT el mateix matí a partir de les 9'30h. A aquesta hora es presentarà una denúncia contra els agents implicats i una denúncia pública per demanar reponsabilitats sobre l'actuació policial i sobre la pallissa rebuda a l'interior de les dependències de la Mútua de Terrassa.

Cal remarcar que aquesta brigada de la Policia Municipal s'ha caracteritzat per assetjar els diferents col·lectius socials de Terrassa. Cal recordar fets, com la càrrega davant del centre social okupat âLa respostaâ? al finalitzar la marxa de torxes en suport dels i les preses polítiques al desembre passat; assatjament i intimidació durant actes al carrer com encartellades, concentracions, per la Revetlla de Sant Joan... Aquesta vegada li ha tocat a una companya del kasalet, però l'agressió és contra totes aquelles persones que integren els moviments socials i polítics de la ciutat. Com també podría haver estat agredida qualsevol egarenca, ja que és una brigada coneguda per la seva violència i prepotència.

Davant de tots aquests fets exigim:

    - La desaparició de la brigada d'antidisturbis de la policia municipal de     Terrassa, degut a la brutalitat policial que utilitzen en les seves     intervencions impunement i la seva funció repressora envers els     moviments socials de la ciutat.

    - A l'hora exigim l'expulsió del cos dels responsables directes de les     agressions, com també la pronunciació pública dels responsables de la     policia municipal i de l'Ajuntament, l'intendent Joan Antoni Quesada, que     mostrin el seu rebuig a l'acció policial.

    - Finalment volem denúnciar públicament l'actitud dels treballadors de     Mútua, degut a que un cop ella havia manifestat que havia estat agredida     pels agents que l'acompanyaven, la van deixar sola amb aquests en una     sala, i a més no van respondre davant dels crits d'auxili de la companya     mentre era agredida novament en les dependàncies sanitaries.

Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa agraïm tot el suport rebut i animem a seguir les mobilitzacions:
   
DILLUNS, 14/05 a les 9'30h. CONCENTRACIà davant el Jutjat n.3 de     Terrassa (Rambla) per denunciar els fets i donar suport a la nostra     companya que hi està citada a declarar.

DIUMENGE, 20/05 a les 17h. MANIFESTACIÃ davant l'Ajuntament de Terrassa.
Mira també:
http://www.kasalet.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La policia municipal de Terrassa apallissa una membre dels moviments socials
13 mai 2007
Molt fort això de l'Hospital.
Però el que hauríeu de fer és demanar de seguida si hi havia testimonis dels crits entre els treballadors sanitaris d'aquell torn
Sindicato Sindicat