Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
El Prat futur en venda.
12 mai 2007
El Prat futur en venda.
Campanya en defensa del territori, per un habitatge digne i contra la màfia del ciment.
El Prat futur en venda.
Campanya en defensa del territori, per un habitatge digne i contra la màfia del ciment.

2294 és el número de cases buides que hi ha a El Prat de Llobregat.
3575 és el preu del m2 segons un estudi publicat el 29 de desembre del 2006. El mateix estudi ens mostra com del 2005 al 2006 el preu de l’habitatge ha augmentat un 16,2%.
A més a més ens trobem que dels 2.980 aturats que hi havia a El Prat l’any 2006 el grup d’entre 16 i 35 anys representen un total de 1.175, el 39% del total, sent les dones les més afectades en aquesta franja d’edat. El problema s’accentua si tenim present que són majoritàriament joves i dones les que entren a treballar en el sector servis, que és dels tres sectors productius on la precarietat laboral es fa més latent.

Davant d'això Maulets, el jovent independentista i revolucionari, engeguem una campanya per denunciar la impossibilitat de moltes joves a emancipar-se, a accedir a un habitatge digne.
L'habitatge digne és per nosaltres un dret fonamental i una necessitat social que polítics, constructores i immobiliàries han convertit en una mercaderia més, al servei del capitalisme.
La hipocresia de l’Ajuntament d’El Prat que darrera la falsa etiqueta d’esquerres i ecologistes de debò promouen operacions urbanístiques com l’Eixample Nord i Sud, demostrant així la complicitat corrupta entre polítics, cacics, constructores i immobiliàries.
És precisament l’Eixample Nord l’últim dels casos flagrants on l’Ajuntament (governat per ICV i PSOE) fa passar per davant els interessos de les pratenques els seus propis interessos econòmics. En aquest cas la construcció de l’estació intermodal del TAV i el seu pas pel Prat, exigida pel propi ajuntament, va suposar la destrucció de zones de conreu, la venda dels veïns d’El Prat Nord a les immobiliàries i l’enderrocament de gairebé tot el barri, per posteriorment construir-hi fins a 7.600 habitatges, centres comercials.. etc. A més les obres fins ara dutes a terme en la construcció del TAV han provocat gran quantitat d’esquerdes als habitatges més propers a la zona.
La construcció de l’Eixample Sud provoca també la desaparició de gran quantitat de zones de conreu. Espais que històricament han configurat i configuren la manera de fer i de ser de tot el poble.

Maulets defensem un habitatge digne per tothom, ni pisos de 30 m2 ni exclusions, amb barris dotats d’infrastructures bàsiques (hospitals, escoles, zones verdes, biblioteques...). Defensem la rehabilitació front a la construcció per conservar les trames urbanes amb tanta història preservant així la identitat del nostre poble.

Denunciem també la constant destrucció del Delta del Llobregat, que l’Ajuntament d’El Prat, juntament amb les administracions provincials, autonòmiques i estatals, han posat al servei de Barcelona i dels seus interessos econòmics, obviant la riquesa històrica i natural del Delta.
Des del desviament del riu Llobregat ara fa 30 anys, fins la mateixa construcció del TAV la complicitat de les administracions amb els interessos del capital han transformat una de les zones més riques d’Europa en un banc de ciment. Ara però, l’actitud hipòcrita de l’Ajuntament, pretén (després de carregar’s-ho) promocionar els pocs espais naturals que queden i la idiosincràsia del territori.

Maulets apostem per la lluita diària contra els especuladors, constructors, immobiliàries, cacics i els polítics corruptes amb tots els mitjans al nostre abast, ja sigui amb l’ocupació, la denúncia social o les mobilitzacions ciutadanes.


[[Contra especuladors i polítics corruptes...
Els joves en peu de guerra]]
Per un Prat viu i combatiu, organitza’t i lluita!


Maulets, el jovent independentista i revolucionari
Maig del 2007
Mira també:
http://www.elpratenvenda.com
http://www.maulets.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Prat futur en venda.
12 mai 2007
Re: El Prat futur en venda.
12 mai 2007
molt ben fet! endavant!
Re: El Prat futur en venda.
13 mai 2007
www.estatotfatal.net

Abans de passar de tot... Passem a lâacció!!
Setmana de lluita en defensa del territori i contra lâespeculació (14-20 de maig)

Ei!, que no tâhavies adonat? QUE ESTÃ TOT FATAL!

Si el teu poble no és destrossat per lâarribada del TAV, potser et âplantenâ? el CIM, un camp de golf, la MAT o un macrocentre comercial.
Si no et vols hipotecar tota la vida per a beneficiar un banc, per viure a un pis d'11m2 o pagar lloguers abusius (encara que els salaris siguin de misèria), i et decideixes a okupar, et desallotgen sense a l'alba i amb traïdoria.
Que als conreus que ens queden, lâúnic que volen que creixi és el totxo i el ciment.
Que et fan fora del teu barri, del teu poble..., perquè ja no és suficientment âguapaâ? per viure-hi.
Que si no queda un pam de terra per urbanitzar, cap problema! Se li âguanyaâ? terreny al mar o es tira tot a terra i es torna a començar...

Urbanitzacions a tort i dret, línies de molt alta tensió, camps de golf, desnonaments, quarts cinturons, eixos viaris, POUMs, PGMs, Plans Directors...

Si portes molt o poc temps lluitant contra aquesta situació, i et comences a afartar...
o si encara no has començat....


Abans de passar de tot... Passem a lâacció!!

Que ja esta aquí la Setmana de lluita en defensa del territori i contra lâespeculació

Del 14 al 20 de Maig fes la teva acció, activitat, jornada, bicicletada, xerrada, xocolatada, penjada de pancartes, aparicions a actes públics...

Només cal que corris la veu: âEstà tot fatal, passem a l'accióâ?


I explica'ns-ho!

Envia un correu electrònic a contacte ARROBA estatotfatal.net amb una crònica i les millors fotos (tu decideixes!) de lâacció. Si pots fer vídeos, després riurem més. Cada dia es publicaran totes a la pagina www.estatotfatal.net.

I si lâacció serà pública i vols que participi més gent, envia un correu a per incloure l'activitat a la agenda.


www.estatotfatal.net
contacte ARROBA estatotfatal.net
Sindicat