Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Crònica de la roda de premsa. Afectat per mobbing immobiliari
10 mai 2007
Avui, dijous 10 de maig de 2007, s’ha dut a terme al davant de l’edifici del Carrer Enric Granados 147 de Barcelona la roda de premsa d’afectats per assetjament immobiliari. Hi ha intervingut una veïna afectada d’Enric Granados 147, un membre del grup de suport, l’advocada Laia Serra, una víctima d’assetjament al barri d’el Clot i el vocal d’habitatge de la FAVB Manel Andreu.
P1070035.JPG
P1070036.JPG
P1070037.JPG
P1070041.JPG
P1070045.JPG
Des del grup de suport s'ha denunciat la pràctica constant i creixent de tàctiques mafioses per expulsar a veïns de casa seva per part de les immobiliàries. També s'ha fet ressò de diversos casos i s'ha criticat la passivitat de les administracions davant els casos de mobbing. Al final de la crònica reproduïm el comunicat llegit.

La Montse, veïna de la fina d'Enric Granados 147 ha explicat com des del 2005 viuen amb els sobresosotre rebentat per operaris de Immuebles en Renta S.A.. El cas es troba als jutjats on la immobiliària no para de guanyar temps i ha aconseguir ajornar de nou el judici que hi havia previst per aquest dilluns. També ha explicat la seva situació una veïna del Clot, la Rosa, que porta anys batallant contra l'administrador i propietari de la finca on viu. La seva advocada, Laia Serra, ha fet un repàs legal de l'assetjament immobiliari i ha anunciat una querella criminal contra el propietari.

Finalment, Manel Andreu, vocal d'habitatge de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), ha expressat el suport de l'entitat per les afectades de mobbing i ha senyalat l'ajuntament com un col•laborador habitual de les empreses que recorren a l'assetjament com a activitat habitual, ja sigui per negligència o donant-ne cobertura.

Finalment volem denunciar l'actitud prepotent dels Mossos d'Esquadra. Dos agents han identificat un membre del grup de suport i han aixecat a acta per ocupació de la via pública. També han identificat de manera injustificada una jove que feia fotos de l'acte.

Text de denuncia del Grup de Suport:

El Grup de suport a les afectades d'assetjament immobiliari del Carrer Enric Granados 147 neix de la voluntat dels veïns i veïnes d'aturar els abusos en el mercat immobiliari. Amb aquesta roda de premsa volem denunciar aquest cas de violència immobiliària però sobretot destacar que no és un fet aïllat sinó una constant als barris de Barcelona i d'arreu. Aquesta situació del que es coneix com a mobbing immobiliari és una vulneració flagrant del dret bàsic a l'habitatge, però també i sobretot, de la seva dignitat i intimitat com a persones. Darrere del negocis i el que les immobiliàries anomenen escarabats hi ha persones, gent amb les seves vides i els seus problemes, que ha de passar per un autèntic calvari per culpa dels abusos de les empreses del sector.

Davant d'aquesta situació i com a grup de suport:

-Denunciem la situació en què es troben els 8 llogaters d'aquest edifici, els quals mitjançant mètodes d'extorsió i pressió psicològica, així com destrosses a les seves llars, estan essent forçats a abandonar l'immoble, a abandonar casa seva, adquirit recentment per una immobiliària a un particular.

-En segon lloc denunciem la violència i els abusos que la immobiliària Inmuebles en Renta S.A., està exercint contra els veïns i veïnes d'Enric Granados 147. Aquesta violència es practica amb total impunitat perquè no troben cap mena de fre per part de la justícia ni l'administració pública, ni local, ni autonòmica, ni estatal.

-És per això que denunciem també la responsabilitat de l'Ajuntament de Barcelona davant aquests casos d'assetjament. No es fa cap política de prevenció ni detecció d'aquests casos per tal d'actuar-hi. Les actuacions de l'Ajuntament no van més enllà de reculls estadístics i reclamacions extrajudicials que sovint maregen als afectats i els deixen més desorientats i desemparats que al principi. El mobbing immobiliari no és percebut, ara per ara, com un problema social per part de l'Ajuntament.

-L'assetjament immobiliari, com ja hem dit, és una pràctica constant i en creixement. Suposa una vulneració greu dels drets a l'habitatge, la intimitat i la qualitat de vida mínima exigible. És un atemptat contra la integritat i salut física i psicològica. Els i les afectades per assetjament suporten una forta pressió que no els permet viure amb tranquil•litat. L'augment de casos de mobbing no és casual sinó que s'emmarca en una transformació de la ciutat basada en el desenvolupament especulatiu, la política del totxo i els lucratius negocis d'immobiliàries, constructores i promotores. Ens preguntem doncs fins quan la vida dels barcelonins i barcelonines dependrà de les expectatives de negoci de grans empreses; fins quan serem tractats com a ciutadans de segona sense veure els nostres drets bàsics garantits.

Davant de tot això exigim:

-Que l'Ajuntament actuï per garantir el dret a l'habitatge, per la seva efectivitat, més enllà de sortejos-espectacle d'habitatge protegit i oficines inútils on les persones que ho necessiten naufraguen entre la burocràcia municipal.

-Que en el cas d'Enric Granados l'Ajuntament es personi com a acusació particular contra la immobiliària i assumeixi les despeses processals dels i les afectades.

-Finalment que les diferents administracions es comprometin a perseguir aquestes pràctiques mafioses, que impedeixin la activitat de les empreses que duen a terme l'assetjament immobiliari i que no hi tinguin cap mena de tracte (compravendes, permutes, concessions, etc.)

Barcelona, 10 de maig de 2007
Grup de Suport a les afectades d'assetjament immobiliari del Carrer Enric Granados 147

eixantimobbing ARROBA mail.moviments.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat