Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Continuen enderrocs a Bon Pastor
10 mai 2007
Durant les últimes dues setmanes, les excavadores de l'empresa ERRI BERRI de Navarra ha estat tirant els blocs de cases barates ón ja no viu gent.
S5000518.JPG
S5000535.JPG
S5000536.JPG
El 16 d'abril han començat els enderrocs: primer van caure els dos blocs entre els carrers Ardevol, Basella i Alfarras. Estaven allunyats de la resta de blocs de la primera fase, i portaven molts mesos buits. Ara hi ha dos grans descampats ón la gent aparca els cotxes.

Després van enderrocar dos dels tres blocs de cases grans que hi havia entre Granadella i Vilamajor. Les cases d'aquests blocs tenien entre 60 i 70 metros quadrats, uns jardinets a fora, i no encaixaven gens en l'imatge de "barraques" que el patronat vol donar de les cases barates. L'últim bloc, el que linda amb el carrer Alfarras, no el van tirar perquè encara hi ha un veí resistint a una casa de la cantonada.

Abans d'ahir, dilluns 7 de maig, van enderrocar el primer dels 5 blocs contigus entre Mollerussa i Granadella. Dins d'aquests 5 blocs viuen les quatre famílies que estan resistint a través d'una batalla legal amb el patronat. L'enderroc d'aquest primer bloc, entre Ager i Albet, va provocar esquerdes a les cases dels veïns, no només a les famílies en resistència sinò també a les famílies que viuen al bloc del carrer Adrall que encara no han sigut reallotjades.

Les ferides que deixen els enderrocs de les cases són expoliacions de la memòria dels habitants del barri. Durant 80 anys molta gent ha nascut viscut i mort dintre d'aquestes cases. L'oblit intervindrà quan les excavadores hauran acabat la seva feina, si no mantenim alt el nivell de la protesta i de la memòria.

Les bigues de les cases barates, com es veu a la tercera foto, són de formigó armat i estan en bones condicions. Van ser els veïns de cada illa que als anys 80 van fer de nou les teulades que el patronat havia deixat podrir-se, pagant les noves bigues amb els seus diners. Ara l'empresa Erri Berri les apila per reutilitzar-les. Perteneixien als veïns.

Us animem a passar per Bon Pastor, i a veure amb els vostres ulls el que amb fotos o amb articles no conseguim trasmetre.

This work is in the public domain

Comentaris

Més fotos
10 mai 2007
Modificat: 02:57:30
S5000542.JPG
S5000551.JPG
S5000517.JPG
Les primeres dos: carrer Albet, 7 de maig
La última: carrer Granadella, 2-3 de maig
Mapa
10 mai 2007
mapa_segons_enderrocs.jpg
Mapa dels blocs de cases barates que ja han enderrocat (marcats amb ratlles)
Re: Continuen enderrocs a Bon Pastor
12 mai 2007
Esto es EXPECULACION AL ESTILO OFICIAL CONSENSUADO Y MATERIALIZADO CON LA ayuda "ASICIACION DE VECINOS Y VECINAS DEL BON PASTOR"
Sindicato Sindicat