Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
ICV avisa que les protestes pel cas de Pòrtulas són «delicte» en campanya
09 mai 2007
ICV avisa que les protestes pel cas de Pòrtulas són «delicte» en campanya

Confia que les manifestacions acabin demà, quan hi ha convocades concentracions a les seus del partit

M.B. / ALBERT SEGURA. Girona / Barcelona
Avís de la direcció d'ICV-EUiA als que es manifesten per l'alliberament de Núria Pòrtulas: a partir de dijous a mitjanit, quan legalment comença la campanya per a les municipals, si pertorben cap acte dels ecosocialistes «estaran cometent un delicte electoral». Fonts d'Iniciativa van explicar ahir que confien que les protestes i els boicots de què són víctimes des de fa tres mesos, des que Pòrtulas va ser detinguda, acabaran demà, amb les concentracions que hi ha convocades amb el lema Repressors per sistema davant de totes les seus del partit. D'altra banda, els familiars de Pòrtulas van lliurar ahir 7.000 firmes en què en demanen la llibertat.


+ Els pares de Núria Pòrtulas entreguen les firmes a la Subdelegació del Govern. / Foto: MIQUEL RUIZ
La llei orgànica 5/1985 del règim electoral central fixa, en l'article 147, per exemple, que els que «pertorbin greument l'ordre en qualsevol acte electoral» seran castigats amb multes d'entre dos i deu mesos i arrestos d'entre set i quinze caps de setmana. I el codi penal estableix en els articles 558 i 559 «penes de presó de tres a dotze mesos o multes de sis a dotze mesos» per a qui «pertorbi greument l'ordre» en els «col·legis electorals». Preveu, també, «multa de tres a dotze mesos i inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu de dos a sis anys» per als qui «pertorbin greument l'ordre públic per impedir a algú l'exercici dels seus drets cívics».

Un alt dirigent d'Iniciativa adverteix que, amb la llei a la mà, pot denunciar davant la Junta Electoral Central i portar a judici els que, a partir de demà a la mitjanit, els boicotegin actes electorals –com ja ha passat en la precampanya– del conseller d'Interior i líder del partit, Joan Saura; de l'alcaldable de Barcelona, Imma Mayol; del de Girona, Joan Olòriz, o de qualsevol altre candidat; i ordenar la intervenció dels Mossos d'Esquadra. A Girona, ICV ha rebut en els últims tres mesos un mínim de dues manifesacions per setmana. Per demà s'han convocat concentracions davant de totes les seus del partit amb pancartes amb el lema Repressors per sistema.

En públic, el president d'Iniciativa va assegurar ahir que no el preocupen gens les protestes que el partit pugui rebre durant la campanya i el desgast electoral que el cas li pugui comportar.


el pùnt

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ICV avisa que les protestes pel cas de Pòrtulas són «delicte» en campanya
09 mai 2007
Aquests no van anar el 13 de Març del 2004 a manifestar-se?
Re: ICV avisa que les protestes pel cas de Pòrtulas són «delicte» en campanya
09 mai 2007
Que es preparin a perdre els quatre vots que encare poden rascar, com els mossos reprimeixin protestes contra ICV. Resigneu-vos, Saura va pendre el cami a la desaparicio politica d'ICV quan va acceptar el carrec d'interior. Tothom va veure que era un parany possat pels seus socis del tripartit per debilitar, fins a la mort, a ICV amb les seves propies contradiccions. Tothom excepte la superba elit d'ecopijos que estan a anys llum del que pensen les seves bases. La miopia egocentrica den Saura lo li va permetre veure que es lo que era millor per el seu partit.O si que ho sabia i va fer el que va fer conscient del que passaria...
Re: ICV avisa que les protestes pel cas de Pòrtulas són «delicte» en campanya
09 mai 2007
a part del 13 de març, durant tota la campanya de les municipals del 2003 es van estar boicotejant actes del PP per la guerra d'irak, sense aquesta resposta represiva (en general) per part dels fatxes del PP. La nit abans de les eleccions, en la jornada de reflexió, es van fer múltiples cassolades contra el PP en les que participaven coneguts membres d'iniciativa i altres partits.

HIPÓCRITES DE DEBÓ!
Re: ICV avisa que les protestes pel cas de Pòrtulas són «delicte» en campanya
09 mai 2007
Que cabrons son el de ICV, la mare que els va parir per donar canya al PP si que poden però amb ells no els toquis que s'enprenyen. Comunistes de merda, no sou democrates sou uns dictadors iguals de cabrons que els fachas, jo ho deia el meu pare tan dolenta és la esquerra com la dreta.
Re: ICV avisa que les protestes pel cas de Pòrtulas són «delicte» en campanya
09 mai 2007
No us equivoqueu. Desgraciadament no hi haurà baixada d'ICV. Fa temps que la seva opció es creixer en base a sectors del PSC: una mica més progres, una mica més ecologistes... pero gent d'ordre i del sistema. Aquí està la seva aposta política, i ells ho saben, no son tontos, i d'on saben que treuen vots. No han crescut mai en base a l'abstenció (espai on es situa la gent de moviments socials), si no en base a vots del PSC. Un exemple, les darreres eleccions autonòmiques on van ser els únics que van sortir afavorits del tripartit 1, amb un augment de vots que si s'analitzen venen de votants del PSC. Això sí, pocs, pero que permeten a ICV pujar algun punt.
Re: ICV avisa que les protestes pel cas de Pòrtulas són «delicte» en campanya
09 mai 2007
A veure, es q han de baixar de vots tots, i no només el tripartit, sino tb Ciu i el PP, perqué tots son igual de culpables.

De fet lo interesant seria que les protestes no només es centressin en ICV sino que també arribesin fins al PSC (passant per ERC, es clar).

Denunciar que practiquen i promouen el terrorisme d'estat i la persecució política fará perdré vots també als votants del PSC, perque de fet no son tant diferents uns dels altres, la seva diferencia la dirigeixen els partits polítics. A més diferents son ells, més diferents son els seus votants, i no al revés.
Re: ICV avisa que les protestes pel cas de Pòrtulas són «delicte» en campanya
10 mai 2007
Hi ha votants de ICV que conec personalment que encara els hi queda una mica de decencia i em consta que no els hi votaran aquesta vegada. Potser sumaran vots que venen de PSC pero perdran vots per la banda esquerra.Respecte als votants de partits de dretes, sense comentaris...
Sindicato Sindicat