Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : ecologia
Per una terra lliure de transgènics, solidaritat amb josep pàmies
08 mai 2007
CAMPANYA DE SOLIDARITAT AMB JOSEP PÃMIES
Per una Terra lliure de transgènics

13 de setembre de 2003, Assemblea Pagesa de Catalunya juntament amb Ecologistes en Acció dâAragó van dur a terme una protesta davant la proliferació de camps dâexperimentació transgènica a les nostres terres. De la mà de la majoria absoluta del PP, lâestat espanyol sâestava convertint en el principal laboratori transgènic dâEuropa, mentre la major part dels pobles europeus vivien intensos processos de debat, moratòries i, fins i tot referèndums.

Aquell matí i seguint una convocatòria internacional de Via Campesina, una cinquantena de persones es van concentrar en un camp dâexperimentació de Syngenta, a la localitat dâAlcoletge (Segrià), que no reunia cap mena de mesura de seguretat. Aquesta multinacional comercialitzava llavors el panís BT176, prohibit a Estats Units, des de 2001, per generar resistència als antibiòtics en les persones.

Després de fer-hi una sega simbòlica i recollir-ne unes mostres, els concentrats van anar a la subdelegació del govern a Lleida per a entregar-les conjuntament amb un manifest. En no trobar-hi cap representant de lâadministració, van tancar-sâhi pacíficament fins lâarribada dâalguna autoritat competent. Just després dâentregar el manifest al secretari dâaquesta institució i identificant-se convenientment, les 13 persones que havien ocupat lâedifici van abandonar-lo.

Més dâun any després, en Josep Pàmies, històric sindicalista pagès de Balaguer (La Noguera) i activista per les llibertats i la dignitat al camp, rebia notificació dâuna denúncia dâÃ?lvaro Giménez i Sacanell, guàrdia civil de porta aquell dia. Aquesta mateixa el portarà a judici, el dia 11 DE JUNY, sota les acusacions dâatemptat a lâautoritat i lesions, per les que el fiscal demana una pena de 4 anys de presó i una indemnització de 50.000 euros.

La versió tergiversada del guardia Giménez manifesta que va rebre âempujones, agarrones y golpes en el labio superior y brazos de los representantes de la mentada Assamblea Pagesaâ?. Per això, i segons manifesta el denunciant, aquell dia se li va produir una lesió que lâimpedirà utilitzar mai més una arma de foc i, en conseqüència, reincorporar-se a la carrera militar i al cos. La realitat, però, és més senzilla: aprofitant la seva badada, una part dels allí congregats van obrir la porta i, en acte de desobediència civil, van esmunyir-se cap dins deixant en ridícul la força militar que, en aquell tranquil i assoleiat dia, custodiava lâedifici.

Des de la Campanya en Solidaritat amb Josep Pàmies, denunciem la manca de fonament de les acusacions i el que creiem que és un intent de criminalitzar i reprimir la lluita contra la imposició transgènica. El fet que sâhagi denunciat, només, a un dels implicats i que aquest sigui un dels membres més visibles de la lluita de base, confirma la voluntat dels aparells estatals per a escarmentar tota dissidència organitzada. Una vegada més, es vol escapçar el moviment, tal i com es pretenia fa pocs mesos amb el judici a Albert Ferré, portaveu de la Plataforma Transgènics Fora!

A més, pensem que el guardia Giménez va presentar tan fantasiosa la denúncia, per a justificar la seva incompetència militar aquell dia en que, uns pocs pagesos i ecologistes, armats només amb molta picardia, van prendre la subdelegació del Govern a Lleida. No volem ni pensar en la imatge d'en Josep Pàmies engarjolat. Ni tampoc en la de Giménez Sacanell retirat, amb doble paga sense incompatibilitat de càrrec, per haver caigut en heroic acte de servei a la pàtria. No ho permetrem!

Per últim, reiterem els perills dels cultius transgènics sobre la salut, el medi i lâagricultura tradicional. I, com a exemple, denunciem lâúltim cas de contaminació transgènica de la varietat autòctona del panís del queixal que es reproduïa al Centre de Conservació Esporus de Manresa, amb el qual volem, també, solidaritzar-nos.

Dâacord amb això, signem aquest manifest, en el que demanem:

ABSOLUCIÃ PER A JOSEP PÃMIES
CATALUNYA LLIURE DE TRANSGÃNICS
ADHERIU-VOS

http://www.assembleapagesa.cat/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat