Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Allez la France rebelle! (puntdemira)
08 mai 2007
Article publicat a www.puntdemira.blogspot.com
La victoria Nicolás Sarkozy en les eleccions presidencials de la República Francesa no fa més que preocupar i agreujar la situació de l’estat Francès, en una Europa que diu que defensa els drets i les llibertats dels seus ciutadans, però cada cop ofega més. I un exemple clar és el de l’exministre francés Sarkozy, referent de la dreta més conservadora i rància. Amb el control social, el retall de llibertat, un discurs classista, una actitud autoritària, xenòfoba i feixista.

A més, gran part dels vots aconseguits en la segona volta de les eleccions provenen del partit dirigit per l’ultradretà Jean Marie Le Pen. I perquè? Doncs perquè no són tan diferents. És més, el discurs contra la immigració, de control social i envers a les altres realitats nacionals existents a l’estat francès, és exactament el mateix que el del Front Nacional. És a dir, les idees de la ultradreta agafen un caire de normalització en el context de la política francesa, i de retruc de la europea. I és una evidencia que cada cop, la dreta i la ultradreta a tots els estats europeus cada cop van més agafades de la mà, i cada cop tenen més poder.

I els mass-media, els neoliberals, els feixistes i gent de la mateixa calanya encara posen el crit al cel quan veuen les revoltes sorgides després dels resultats de les eleccions. I doncs, que esperaven? Al capdavant de la presidència de l’estat francès està Nicolas Sarkozy, el mateix que quan era ministre d’interior en el govern de Jaques Chirac, va gestionar la crisi en les revoltes de les classes marginades. Una forta repressió (més encara) va ser la solució… Però tan sols momentània… I la fractura cada cop és més evident.

A Paris, Lyon, Brest, Rennes, Nantes, Grenoble, Lille o Toulouse entre d’altres, immigrants de segona i tercera generació, joves de l’esquerra radical, anarquistes i més marginats de la societat francesa s’han alçat un cop més contra el model dictatorial de Nicolas Sarkozy. I la solució que troben, un cop més, des de les institucions franceses, la dura repressió. I contra el terrorisme d’estat tan sols hi ha una solució: l’ús de la raó, l’ús de la intel•ligència... l’ús de la violència.

ALLEZ LA FRANCE REBELLE!



www.puntdemira.blogspot.com

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more