Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Continuem resistint
07 mai 2007
El proper dissabte 12 de maig s’acompleix el tres-cents aniversari de l’entrada de les tropes borbòniques a la ciutat de Castelló.
gent1024.gif
Amb la manifestació que des de la comissió comarcal dels “300 ANYS D’OCUPACIÓ, 300 ANYS DE RESISTÈNCIA� convoquem, volem retre un homenatge a la voluntat de les nostres conciutadanes d’ara i de sempre per resistir-se a l’ocupació espanyola.


De la mateixa manera que els nostres avantpassats, habitants dels ravals i camperols, fa tres segles, oposant-se per tots els mitjans als intents d’anihilació, ja cridaven “Ni Espanya ni França, sinó que visca la terra i muira el mal govern�, avui dia les hereves d’aquells maulets i miquelets continuem plantant cara a l’ocupant i rebel.lant-nos contra totes les injustícies.

No podeu faltar: hem de recordar-los a ocupants i botiflers que, tres-cents anys després, encara resistim, encara continuem existint com a poble.

Esteu totes convidades!

12 DE MAIG 18:30 H.
PLAÇA DE LA INDEPENDÈNCIA (LA FAROLA)
CASTELLÓ

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Continuem resistint
08 mai 2007
Com us agrada a alguns barrejar temes i confondre. Veient el cartell em pregunto: I què té a veure l'alliberament de la dona amb la Guerra de Successió? Aquella guerra fou un enfrontament entre una monarquia borbònica centralista i una monarquia dels àustries més foralista, però no us anticipeu un parell de segles en parlar de les classes populars alçant-se contra les injustícies? A la batalla d'Almansa en prou feines hi havia valencians, solament mercenaris d'arreu d'Europa. Em sembla molt bé que es conmemorin aquells fets però demanaria una mica més de rigor a l'hora d'evocar la història però evitar manipulacions d'aquesta mena.
Sindicato Sindicat