Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Acomiaden a dos treballadors a Clariant del Prat. La plantilla torna de nou a la lluita amb una vaga els dies 9, 10 i 11 de maig
07 mai 2007
La Direcció de l'empresa química Clariant Ibérica compleix amb la seva amenaça i acomiada a un membre del comitè en actiu, a un ex -delegat de personal i a un operari, tots ells afiliats de la CGT. La Direcció del Prat fent gala de la seva gran capacitat de comunicació i aplicant amb rigor el seu manual de docència (vegi's pàgina 62 del XIV CGIQ Capítol VIII), omet el diàleg i aplica la sanció. Tot això, quan els treballadors no accepten ordres per considerar que no entren en les seves funcions. O bé, es fan eco de notícies sobre membres de la plantilla que no els són grats.

Perquè us feu una idea, simplement, en la primera setmana i sense donar temps al comitè ni a constituir-se, l'empresa ja va obrir quatre expedients disciplinaris. Després d'haver-se'ls presentat l'obertura d'uns expedients disciplinaris, per motius que no tenen cap base per a procedir a cap tipus de sanció o acomiadament i després d'haver presentat els plecs de descarreg, Clariant va prendre la determinació d'acomiadar a dos dels expedientats i sancionar amb falta molt greu i 30 dies d'ocupació i sou al tercer.

Després d'una investigació parcial en la qual no es va escoltar als sancionats, ni va assistir cap representant social, només han considerat les al·legacions que van fer per escrit sobre acusacions molt generals els expedientats, després de la denúncia per part de dos companys que se sentien acorralats pels sancionats.

Això es produeïx poc després de la realització d'eleccions sindicals, en les quals a pesar de la impugnació de les eleccions per part de l'empresa, vam poder presentar una llista amb 16 persones en el col·legi d'especialistes i no qualificats, aconseguint 7 representants, majoria absoluta, ja que no va haver cap altre sindicat que presentés més llistes.

CGT va recollir signatures de la major part de la plantilla, però de res han servit les signatures que han lliurat voluntàriament la majoria de treballadors de producció i la totalitat dels companys de la seva àrea de treball, manifestant que no hi ha cap tipus d'assetjament i que les relacions laborals en aquesta factoria són amistoses i cordials.

El comitè d'empresa en ple va informar en una assemblea als treballadors de la situació actual, prenent així la determinació de convocar una vaga per als dies 9,10 i 11 de maig i que la convocatòria és per la persecució sindical a la qual estan sent sotmesos els tres companys expedientats per ser afiliats, haver-se presentat en la candidatura de les recents eleccions celebrades en la factoria i a més pertànyer a la secció sindical de CGT.

Nou comitè, nou repte de la Direcció de Clariant, s'ofereix diàleg i ànim d'arreglar les coses, de baixar la crispació, de conciliar els interessos de l'empresa i dels treballadors, i la resposta empresarial és totalitarisme, imposició i absència de diàleg. Ens preguntem si han de tancar el Prat i llancen desafiaments continus a la plantilla per a aniquilar-la, amb el tancament o amb la seva submissió absoluta a la voluntat empresarial.

Tenim nou comitè en el Prat, però ha arribat el "dimoni", tornen a ésser de CGT, l'empresa aposta fort per a veure amb quin suport es compta, un any de conveni i pacte, després de grans reculades socials tornen a tirar un pols a la plantilla, que ve darrere?.

Demostrem als directius de Clariant Ibèrica, que tots som una pinya i que seguirem endavant lluitant contra les injustícies i defensant les nostres garanties socials, que si el CGIQ se signa com planteja la patronal, serem poc més que esclaus als peus dels empresaris, defensem els nostres drets i els dels nostres companys.

Secció Sindical CGT Clariant Ibérica El Prat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acomiaden a dos treballadors a Clariant del Prat. La plantilla torna de nou a la lluita amb una vaga els dies 9, 10 i 11 de maig
08 mai 2007
Fisipe, La papelera, Esteban Ikeda, Gearbox, Iberia...etc.

Mases coses estan pasant darrerament, el neoliberalisme bifa fort als carrers del Prat; per observar tristament el nivell de desmovilització que hi ha instalat al si de la població treballadora.

El passat dia 29 d'Abril una movilització convocada amb el suport entre altres dels sindicats COBAS, i el S.O.V de la CNT del Prat i diverses organitzacions politiques i socials de la comarca. Nomes va aconseguir 30 persones.

La conclusió tothom estava de pont o espantat per la prohivició per part del ajuntament d'IC dels actes previstos. O Simple passotisme i aixi ens va.

Solidaritat, suport mutu i auto-organització!
Re: Acomiaden a dos treballadors a Clariant del Prat. La plantilla torna de nou a la lluita amb una vaga els dies 9, 10 i 11 de maig
08 mai 2007
Fisipe, La papelera, Esteban Ikeda, Gearbox, Iberia...etc.

Massa coses estan passant darrerament al meu poble, els vents del neoliberalisme bufent fort pells carrers del Prat, per constatar tristament el nivell de desmobilització general, que hi ha instal•lat al si de la població treballadora, tot i el que esta passant. Amenaces de 1o anys de presó per sedició incloses.

El passat dia 29 d'Abril, una mobilització convocada amb el suport entre altres, dels sindicats COBAS i el S.O.V de la CNT del Prat, i diverses organitzacions politiques i socials de la comarca. Nomes va aconseguir aplegar 30 miserables persones.

La conclusió? En part tothom estava de pont o espantat per la prohibició de tots els actes previstos del 1r de Mig per part del ajuntament d'IC. O Simple passotisme i així ens va...

Solidaritat, suport mutu i auto-organització!
Sindicato Sindicat