Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
El FAGC demana la suspensió del concert de l'homòfob Beenie Man Edita
06 mai 2007
El Front d'Alliberament Gai de Catalunya demana la suspensió del concert de l'homòfob Beenie Man

El proper dijous 10 de maig a la Sala Apolo de Barcelona, actuarà, si no ho aconseguim aturar, el cantant d'origen Jamaica Beenie Man, que en les seves cançons incita a l'assassinat de lesbianes i gais.

El FAGC ha expressat la seva total repulsa al fet que una persona que incita en les seves cançons a l'assassinat pugui actuar en cap sala de Barcelona. Conseqüents amb aquesta posició ens hem posat en contacta amb el responsable del Pla Interdepartamental per a GLTB de la Generalitat de Catalunya i amb la fiscalia per que es facin els passos necessaris en aquest cas per suspendre l'actuació de Beenie Man.
L'altre Reggae
Campanya SOS Jamaica
NO PROMOGUIS MUSICA ASSASSINA - PROMOU ROOTS, ROCK, REGGAE

DON’T PROMOTE MURDER MUSIC – PROMOTE ROOTS ROCK REGGAE
Don't promote murder music - Promote Roots Rock Reggae! Ens arriben al present sempre més freqüentment per mitjà de la premsa i els concerts boikoteixats, senyals desalentadores sobre el món de la música reggae. El reggae és una música que centra les seves arrels en el valor de la germanor, del respecte i de la lluita pels drets humans.
NOSALTRES SOS JAMAICA SOM ABANS DE RES AMANTS DE REGGAE I DE LA SEVA TERRA, no ens cansarem mai de precisar-lo, i és això el que ens empeny a intentar donar el nostre petita contribució per a enfrontar-se a una realitat quotidiana, sempre més preocupant. La nostra missió és la d'enfrontar-se sense impediments a la realitat dels fets ensenyant les dues cares que la componen, sempre.
Així com Jamaica no és palmeres, platges, sol i altres coses belles, el reggae no és només lletres violentes i racistes que els mitjans de comunicació o realitats externes al món del reggae, que en aquests moments volen fer parer.
Avui fa més soroll parlar del reggae com una música que promou la violència abans que parlar de la realitat d'on aquesta neix i que la caracteritza com la música sufferah, de la ghetto people, dels desheretats i oblidats....si, el reggae és també això.... .

La campanya Don't Promote Murder Music neix com un estimul per a la reggae comunity per assumir una posició clara i madura en contra del problema de les lletres homofòbiques, violentes i ofensives.
Nosaltres quan amants de la música reggae estem orgullosos d'aquesta nostra passió i volem prendre una distància de qui, per mitjà de lletres i continguts més que discutibles, vol fer d'aquesta un mitjà de discriminació, odi i violència.
Cridem llavors nostre NO a tots aquells artistes que instrumentalitzen el reggae per aquestes malvats fins i cridem el nostre NO també a qui, per fi si es fes propaganda, usa aquest tema sense tenir coneixement algun i respecte del context soci-cultural on aquesta música neix i creix.
DON'T PROMOTE MURDER MUSIC no vol censurar perquè no creiem en aquesta pràctica antidemocràtica i contraproduent, vol simplement exhortar a promoure la part sana d'aquesta música. L'eslògan de la campanya ho diu clar: No promoguis música assassina - promou Roots, Rock, Reggae.
Per Roots, Rock, Reggae ens referim al reggae veritable, sa, en totes les seves evolucions des del Roots al Dancehall passant per totes les seves múltiples variants.
No volem per descomptat justificar qui canta de matar a un gai però no volem tampoc trobar-nos en el paper de censuradors per imposar una enèsima visió de "democràcia" ( els fets quotidians demostren els nefasts resultats d'aquesta pràctica... ) , només volem entendre i per aquell que volem ajudar i entendre, aquesta és l'única visió possible d'una societat multiétnica i intercultural.
L'objectiu de la campanya DON'T PROMOTE MURDER MUSIC és convidar al poble del reggae a sostenir aquesta visió en tots els contextos musicals.
Si tens una sound system, un grup musical, si cantes, si organitzes un festival, si fas una programa de ràdio o televisió, etc, contribuïx a difondre aquest missatge.
Per a sostenir aquesta campanya amb un gest concret et vam demanar que difonguis aquest missatge, d'exposar el logotip que el caracteríza, distribuint el material informatiu i sostenint SOS Jamaica en els seus objectius sembla poc però per a nosaltres és vital.....

Article del Periodico

Barcelona rep un astre del reggae acusat d'homòfob
NANDO CRUZ / GEMMA TRAMULLASLa polèmica existeix des de fa anys. Molts aficionats al reggae s'han sentit indignats pel caràcter que han agafat les lletres en la música jamaicana. El que abans va ser unitat i respecte es va transformar, amb l'adveniment de l'estil dancehall, en culte a la violència i, des dels anys 90, alguns artistes proposen obertament agredir els homosexuals. Estrelles com Capleton, Buju Banton, Sizzla i Beenie Man han exhibit actituds homòfobes. Aquest últim actua dijous a Barcelona. La visita de l'autoproclamat rei del dancehall ha generat protestes, entre aquestes la d'un lector d'aquest diari, Sergi Mesonero, que va alertar dimecres sobre el tema en una carta. En cançons com Damn o Batty man fi dead, Beenie Man parlava de "penjar les lesbianes amb una llarga corda" i d'"executar tots els gais", amenaces directes a un col.lectiu que a Jamaica és il.legal.

El cantant, que ha moderat el seu discurs alhora que entrava en el mercat internacional, precisa avui que quan parla de gais es refereix a adults nord-americans que van a l'illa a practicar sexe amb menors. Beenie Man insistia l'any passat al diari The Independent que no és homòfob, i afegia: "La gent ha d'entendre que sóc rastafari i crec en la Bíblia. Com a home, no vull veure dos homes junts, ho considero fastigós. Però és la seva vida". Per poder actuar a la sala Apolo ha firmat un document on declara "defensar els drets de tot individu a viure sense por, odi i violència per la seva religió, orientació sexual" i que no s'ha d'"incitar a l'odi sinó promoure amor, respecte i comprensió per a tot ésser humà".

ARGOT

L'homofòbia d'alguns artistes jamaicans ha trigat a ser detectada a Europa per l'argot de les cançons i perquè el repertori més polèmic no sempre s'edita als seus discos de distribució internacional. El 2004 l'organització anglesa OutRage! va iniciar la campanya Stop murder music, consensuada amb la indústria del reggae, per eradicar aquestes actituds. Es va publicar una llista d'artistes i se'ls va obligar a firmar un document en què prometien corregir aquesta actitud. Alguns l'han subscrit. Altres, no.

This work is in the public domain
Sindicat