Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Caos a les eleccions a escòcia: anul-lats el 10% dels vots
04 mai 2007
Problemes en la votació i en el recompte a les eleccions a escòcia.

Com pot ser que al segle XXI en un país avançat no hi hagi un sistema de votació i recompte decent?.

com pot ser que ha escòcia -elecciones municipals i autonòmiques a escòcia, gal-les i anglaterra- hagin estat anul-lats els 10% dels vots totals! (segons "The Times") fruit de les errades en la votació?.

com pot ser que al dia següent de la votació no sabem els resultats finals si el cens electoral escocés és molt més reduït que el català i sols van anar a votar aprox. un 60%?.
tret del blog d´en xavier solano:

http://xaviersolano.blogspot.com/


L'SNP puja però encara no se sap si guanyarà

A dos quarts d'una, hora catalana, els laboristes perdien 7 escons i els independentistes en guanyaven 14 · Caos a l'escrutini, amb uns cent mil vots erronis i problemes tècnics en el recompte · Els laboristes pateixen pèrdues importants de vots tant a Escòcia, Gal·les i a Anglaterra, on es celebren eleccions municipals.

El recompte electoral ha estat caracteritzat pels problemes tècnics. A més, el nou sistema electoral per les eleccions municipals i les modificacions en el sistema de votació parlamentari han provocat l'anul·lació de vora 100.000 dels vots emesos.

Ara per ara encara és difícil de dir qui guanyarà les eleccions. Encara s'està esperant l'adjudicació de més de 40 dels 129 escons del Parlament escocès. Una cosa sembla ser evident, el gran guanyador, ara per ara, és el partit independentista qui ja ha guanyat 14 escons més que al 2003. El partit laborista n'hauria perdut 7 i els conservadors i liberals romandrien amb el mateix nombre d'escons. Continuaré informant.

------------

més info en anglès a:

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/politics/article1746448.ece

http://www.theherald.co.uk/news/news/display.var.1375675.0.0.php
Mira també:
http://xaviersolano.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Caos a les eleccions a escòcia: anul-lats el 10% dels vots
04 mai 2007
Quan les enquestes donaven als laboristes una derrota a escòcia igual que l´enfonsament del titànic 100.000 vots són anul-lats, un 10% de la gent que va anar a votar (aprox.) a escòcia... Es comenta per si sol.
Re: Caos a les eleccions a escòcia: anul-lats el 10% dels vots
04 mai 2007
Haurien de fer com aquí que és molt més fi, els investigues i els anules abans de que puguin votar i ja està.
Sindicato Sindicat