Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Actes del mes de maig al Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona
04 mai 2007
www.sagetadefoc.cat

El Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona es troba al carrer Trinquet Vell 15, tots els actes són grtuïts i us en podeu fer socis i sòcies lliurement, és l’únic que ens ajuda a tirar endavant econòmicament.
Dijous 3 maig, a les 19.30h
Projecció del documental âEarthlingsâ?
Aquest film és un documental-denúncia que mostra la absoluta dependència dels humans respecte als animals no humans usats com a mascotes, menjar, vesturari, entreteniment i investigació científica. Ãs un documental grabat amb càmera oculta que tracta les barbaritats humanes cap al medi i els animals
Organitza: Fàtima Amise i Casal Sageta de Foc

Dijous 10 maig, a les 19.30h:
Xerrada: âEl moviment obrer del segle XIX a la globaltzacióâ?, a càrrec dâEmili Cortavitarte.
Emili Cortavitate professor de Secundària, és secretari general de la Federació dâEnsenyament de la CGT de Catalunya i ha estat secretari general dâaquesta organització en els anys en què CGT va passar a ser la tercera força sindical a Catalunya sense renunciar lâanticapitalisme, lâantimilitarisme, lâanarcosindicalisme i lâautoorganitzció de les treballadores i els treballadors. En la seva faceta dâhistoriador, Cortavitarte és autor de treballs sobre Bakunin i el nacionalisme, a CNT als anys 50 i la pedagogia llibertària.
Organitza: CGT

Dissabte 12 maig , a les 18h
Xerrada "LLIBERTAT NÃRIA PÃRTULAS"
La matinada del dimecres 7 de febrer de 2007, la Núria Pórtulas va ser detinguda al barri de Pont Major (Girona) on vivia. Se l'acusava de pertinença a banda armada i tinença d'explosius. Se li va aplicar la llei antiterrorista i la van portar a Barcelona on va estar incomunicada fins al dijous 8 a la nit, que la van traslladar a Madrid. Ãs surrealista que portar a sobre un llistat amb noms d'institucions justifiqui l'aplicació de la llei antiterrorista i l'ingrés a presó. En tot cas, el que està clar és que la Núria en aquests moments està empresonada senzillament perquè és anarquista, perquè els interessa reprimir la dissidència, perquè és una jove amb esperança,... La repressió no s'atura, la solidaritat tampoc!
Llibertat pres@s polítiques!
Organitza: Casal Sageta de Foc

Dijous 17 maig, a les 19.30h:
Presentació del llibre âTerra Lliure. La temptació armadaâ?, de Ricard Vilaregut.
âTerra Lliure. La temptació armada a Catalunyaâ? és el primer estudi aprofundit del fenomen sociopolític protagonitzat per una precària organització armada, Terra Lliure, que durant la dècada dels 80 va realitzar més de 150 atemptats i va irrompre als Països Catalans mentre sâintentaven consolidar l'actual model autonòmic. En aquest llibre, fet a partir de nombroses entrevistes amb els seus protagonistes, hi trobem les arrels de l'independentisme extraparlamentari català, el com, el quan i el perquè va sorgir Terra Lliure, què era i com s'estructurava, els referents teòrics i pràctics, el grau d'incidència i suport, el procés de dissolució... I sobretot, es pot veure com un projecte de violència política a l'estil del País Basc o Irlanda ha estat inviable als Països Catalans.
Organitza: CGT i Casal Sageta de Foc

Dissabte 19 maig, a les 19.00h:
Projecció i posterior debat del film âDoce hombres sin piedadâ? (Twelve Angry Men), de Sidney Lumet; 1957. 95 minuts.
En un judici, havent escoltat totes les proves i testimonis, un jutjat popular compost de dotze persones, ha de decidir per unanimitat la condemna a mort o lâabsolució dâun acusat. La vida dâaquest home es troba en mans de dotze persones que també tenen la seva pròpia història.
Organitza: Assemblea de Joves de Tarragona (AJT)

Diumenge 20 maig, a les 16.30h
Projecció i posterior debat del film âFelics dieciséisâ? (Sweet Sixteen), de Ken Loach; 2002. 106 minuts. Emmarcada dins el Cicle Ken Loach.
En Liam està a punt de complir setze anys.La seva mare, que es troba empresonada, sortirà prèviament a la data de lâaniversari del seu fill. En Liam vol aprofitar lâavinentesa per a que aquesta vegada tot vagi bé; somia amb una família que mai abans ha tingut. Ãs per això, que per iniciar aquest nou projecte necessita aconseguir diners, una cosa un pèl difícil per a un noi tan jove. Sâha dâenginyar les mil i una; els problemes se succeeixen fins que potser ja és massa tard per fer-se enrere.
Organitza: Assemblea de Joves de Tarragona (AJT)

Dijous 24 maig, a les 19h:
Xerrada sobre el blaverisme i posterior projecció del film âDel roig al blauâ?, de Llorenç Soler; 2004. 97 minuts.
La transició política va propiciar lâescenari adient per fer esclatar el conflicte al voltant de la identitat dels valencians que hauria de condicionar el seu futur democràtic.La formulació dâuna nova concepció nacionalista de la valencianitat, assumida per part de lâantifranquisme, va col·lisionar amb lâarrelat regionalisme defensat pels sectors socials més conservadors, tot desencadenant un dels episodis més convulsos de la recent història valenciana. En un terreny guanyat per la visceralitat, la irracionalitat, la manipulació i la demagògia, uns i altres van tractar dâadaptar-se a les circumstàncies per tal dâassegurar-se el seu espai a la nova societat que sâalbirava.
Organitza: Endavant (OSAN) Tarragonès

Dimecres 30 maig, a les 19.30h
Projecció dââ?Intervenón divinaâ?, dâElia Suleiman; 2001. 92 minuts.
A Natzaret, sota una aparença de total normalitat, la ciutat embogeix. Pressionat pel seu negoci en fallida, un home intenta trencar una reacció encadenada de mesquines hostilitats.
Organitza: Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau

This work is in the public domain
Sindicat