Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : educació i societat : xarxa i llibertat : especulació i okupació
[CSOA La fibra] Activitats maig i juny del hacklab Nòmada
04 mai 2007
Practicant l'autoformació

Des del HackLab Nòmada us volem convidar a practicar l'autoformació venint a aprendre i a ensenyar. El Hacklab som un grupet de curiosos del món de la informàtica que estem posant a la pràctica el fet de ser mestre i alumne simultàniament. Així, tot ensenyant el que saps, aprens, comparteixes els teus dubtes i perds la por a les noves tecnologies. Estem creant emancipadors tecnològics, estem portant a terme un dels lemes que ens regeix:

Fes-t'ho Tu mateix!
hlnomada_logo.jpg
Des del HackLab Nòmada hem estat fent uns quants tallers de maquinari reciclant ordinadors que anavem a la deixalleria.

Hem après a desmuntar-los i remuntar-los altre cop, a canviar peces que no funcionen per d'altres que si i hem après el llenguatge dels pip's que fa quan s'engega. També podem dir que ho hem fet conjuntament amb altres col·lectius, que després dels tallers, han pogut endur-se màquines funcionant als seus locals. I hem acabat amb una aula informàtica al CSOA La Fibra de molt bona qualitat: programari lliure, impressora, scànner, internet, pantalles planes, ...

Creiem que hem de baixar dels núvols frikis i acostar-nos al nivell que té tothom. Per això hem volgut treure la por de desmuntar els ordinadors de casa. Ara toca exorcitar-los. Ara toca treure el dimoni capitalista que porten dins i alliberar-los. Ara toca instal·lar programari lliure.

Per això fem una instal·lacció per a tothom el pròxim dilluns. Perquè tothom vingui amb el seu ordinador i aprengui d'una vegada a instal·lar el GNU/Linux.

Seguint amb aquest línia intentarem dedicar un dia el mes a dubtes en general. Tant de maquinari (com arreglar algunes peces, com canviar-les, ...), com de programari (com instal·lar programes, com configurar coses, ...). El pròxim serà el dia 4 de Juny.

Tot i això, la gent del Hacklab també volem pujar els núvols de tant en tant. Necessitem aprendre i ensenyar tot el que fem. Som un grup en que no es distingeixen mestres i alumnes, tothom en sap d'alguna cosa i tothom vol saber alguna cosa que sap un altre. Per això practiquem l'autoformació. I per això farem cursos un pèl més tècnics.

Aquí et deixem el calendari del HackLab Nòmada, perquè busquis el dia que t'interessa venir:

7 de Maig: Instal·lacció i quedada Asterisk. Tothom que vingui amb un ordinador, podra instal.lar-se un linux dins.

14 de Maig: Acabem de configurar l'aula.

21 de Maig: Com desencriptar el tràfic de sensefils WEP i WPA.

25 de Maig: Kafeta Friki.

28 de Maig: Llenguatge Latex. Com escriure textos, projectes i exàmens amb aquest llenguatge.

4 de Juny: Vine i pregunta. Dia obert a tothom perquè vingui amb dubtes, tant d'instal·lació, com de hardware, com de programari. Hi haura molts mestres amb ganes de respondre preguntes.

11 de Juny: Gestors de continguts, Apache+Mysql+PHP, per exemple Drupal.

18 de Juny: Assemblea del Hacklab.

25 de Juny: Ens tornem a dedicar a l'aula.


Vinga,

Salut i desobediència!-------------CSOA La Fibra
Plaça Doctor Cusachs s/n
renfe a Mataró i despres autobus 3 (parada Cap Peru)
Mira també:
http://musaik.net/hl

This work is in the public domain
Sindicat