Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Saura diu que el mosso va actuar en defensa pròpia a Malgrat de Mar
04 mai 2007
L'agent va matar un esquizofrènic que l'amenaçava amb un pic i en va ferir el pare
El conseller d'Interior, Joan Saura, ha parlat del cas d'ahir a Malgrat de Mar: un mosso d'esquadra va matar un malalt esquizofrènic, de trenta-tres anys, que l'amenaçava amb un pic i un tornavís. El mosso, que li va disparar tres trets, també va ferir el pare de la víctima, que fou dut a l'hospital de Calella. Saura ha dit que fou un incident desgraciat, que l'agent va actuar en defensa pròpia i que se li havia facilitat assessoria jurídica.

El conseller ha dit que en tot moment es va aplicar el proctocol d'actuació (pdf) en aquests casos. Segons aquest protocol, els mossos d'esquadra poden auxiliar els serveis d'atenció primària o d'urgències mèdiques, que són els que s'han de fer càrrec de les urgències psiquiàtriques.

Els mossos van explicar en un primer comunicat que l'agent havia caigut a terra, però ho van desmentir en un comunicat posterior. Segons el segon comunicat, el malalt encalçava el mosso amb un pic i, quan va alçar el braç per colpir-lo, aquest va disparar.

Tot havia començat el dia abans al vespre, quan la família del malalt va demanar ajut a la policia perquè l'home tenia un comportament molt violent. Els agents van anar a casa de la víctima per donar suport al Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). El cas és que el malalt va fugir i no va tornar a casa fins a quarts de sis del matí. Va ser llavors que els mossos van provar d'agafar-lo i, segons ells, el malalt va plantar cara a la patrulla i als membres del SEM amb un pic i un tornavís.

Cas de Santa Susanna

A Santa Susanna (Maresme) un malalt mental va asfixiar-se quan els mossos d'esquadra van subjectar-lo, l'any 2004. El metge que atenia el malalt va sol·licitar ajut a la policia. Sis mossos i dos policies locals van tirar el malalt a terra i, segons els familiars de la víctima, van pegar-li fins que es va morir d'asfíxia. El jutjat d'Arenys va arxivar la causa perquè, segons l'autòpsia, la mort fou deguda a insuficiència cardíaca.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2381335&p_edi=General
http://www.gencat.net/interior/comunicacio/seguretat/contingut/index.htm?u_ud=SCI&u_tema=01&cod_noticia=22572&ind_home=0&alt_no

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Saura diu que el mosso va actuar en defensa pròpia a Malgrat de Mar
04 mai 2007
El cas de Santa Susanna sí que no va tenir nom. L'home reduït a terra, la seva dona (que és qui havia demanat ajuda) cridant que l'estaven matant i els Mossos apretant. I com l'home va morir d'un atac de cor (en aquestes circumstàncies un atac és el mínim que et pot agafar) enlloc d'escanyat resulta que es va morir tot solet.

FILLS DE PUTA. UN DIA O ALTRE LES PAGAREU TOTES.
Re: Saura diu que el mosso va actuar en defensa pròpia a Malgrat de Mar
04 mai 2007
Per fi en saura diu alguna veritat...
Sou una colla d'ignorants!
Re: Saura diu que el mosso va actuar en defensa pròpia a Malgrat de Mar
04 mai 2007
Per a Via fora botiguers, vigila amb els insults i amb les teves amenaces a la policia.
Re: Saura diu que el mosso va actuar en defensa pròpia a Malgrat de Mar
04 mai 2007
a Catalunya no tenim res a envejar als cuartels guardiacivileros de Roquetas de mar , on si tens un accident de tràfic, més et val no anar a demanar ajuda.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more