Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Crònica de la mani anticapitalista de Tarragona 1 de Maig
02 mai 2007
Manifestació anticapitalista a Tarragona, 1 de maig
Ahir al vespre, un pèl més tard de les 7, arrencava la manifestació alternativa del Camp en commemoració del Dia del Treballador, el Primer de Maig. Aquesta convocatòria promoguda pel sindicat anarcosindicalista CGT va comptar amb l'adhesió de desenes d'entitats i col·lectius del Camp de divers caràcter: sindicats com CO.BAS o la IAC; partits polítics com AUP-Tarragona i Alternativa Baix Gaià; casals populars com la Turba, el Sageta de Foc i el Despertaferro; col·lectius de joves de l'Esquerra Independentista com les de Reus, Tarragona i Valls; o altres col·lectius com el Cercle Marxista o l'Assemblea per l'Habitatge Digne de Tarragona.

Respecte a les edicions anteriors el model de la manifestació va tenir novetats organitzatives com ara que durant tot el recorregut no es cantà cap lema, sinó que fou amenitzada per Game Over Selectors de Reus des d'una soundsystem instal·lada en una furgoneta, i que durant el transcurs de la marxa es realitzaren una sèrie d'aturades perquè representants dels diferents col·lectius convocants poguessin dirigir-se als manifestants.

La marxa anava encapçalada per una pancarta unitària (veure portada) amb el lema "Ni explotació, ni repressió, ni destrucció del territori: Aturem el capital!" i just darrere hi havia la pancarta del sindicat llibertari CGT amb el lema "Prou precarietat, acomiadaments i tancaments". També hi havia una pancarta alçada de la Joventut Anarquista de Tarragona. Banderes de la CGT i CO.BAS, senyeres, banderes roges, estelades, anarquistes... tota una amalgama de colors i idees van ser presents també en la manifestació d'ahir.

En arribar la marxa a la plaça de la Font, la pancarta es situà a la porta del consistori tarragoní, on Joan Rosich, de la CGT de Reus, llegí el manifest de la CGT. A diferència de l'any anterior no es cantaren himnes, sinó que en acabar la lectura del manifest es donà per conclosa la convocatòria. No obstant, el secretari de la CGT del Camp, Jordi Martí Font, va voler recordar la situació actual de dues preses llibertàries: la Laura Riera, que porta cinc anys empresonada i ha estat traslladada aquesta setmana a Can Brians, i que a més, d'aquí poc serà mare; i de Núria Pòrtulas que porta més de quatre mesos segrestada per l'Audiència Nacional amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la mani anticapitalista de Tarragona 1 de Maig
03 mai 2007
ve-t'ho aqui on eren els xiripitiflauticos aquest any
Re: Crònica de la mani anticapitalista de Tarragona 1 de Maig
03 mai 2007
pel sound system meidei, vull dir
Sindicato Sindicat